İstanbul göç aldı, Gaziantep göç verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Gaziantep Bölge Müdürlüğü ADNKS 2019 yılı göç sonuçlarını değerlendirdi.

Gaziantep Bölge’nin yaptığı açıklamaya göre ilin aldığı göç ile verdiği göç arasındaki farkı ifade eden net göç dikkate alındığında en yüksek net göçe sahip ilk beş il sırasıyla İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir ve Kocaeli oldu. En düşük net göçün gerçekleştiği iller ise sırasıyla Ordu, Çankırı, Şanlıurfa, Erzurum ve Sivas oldu. Diğer taraftan bölge illerimiz olan Gaziantep, Adıyaman ve Kilis göç verdi, diğer bir ifadeyle göçle giden göçle gelenden fazla oldu.

Sonuçlar, göç edebilecek her bin kişi için net göç sayısını ifade eden net göç hızına göre incelendiğinde ise en yüksek net göç hızına sahip ilk beş il sırasıyla Bayburt, Antalya, Tekirdağ, Ankara ve Kocaeli oldu. En düşük net göç hızına sahip olan ilk beş il ise Çankırı, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Ağrı oldu.

Yapılan açıklamada Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 2019 yılında Gaziantep’e 52.268 kişinin göç ettiği ve Gaziantep’ten 53.517 kişinin başka illere göç ettiği bildirildi. Gaziantep’in net göç miktarı 2019 yılında eksi yönünde 1.249 kişi olurken net göç hızı binde -0,6 oldu. Gaziantep 2019 yılında da önceki dört yıl da olduğu gibi göç verdi.

İstanbul göç aldı, Gaziantep göç verdi

En çok Şanlıurfa’dan göç

Gaziantep iline en çok göç edilen iller sırasıyla Şanlıurfa, İstanbul, Kilis, Kahramanmaraş ve Adıyaman oldu. Bir yıllık dönemde Şanlıurfa’dan Gaziantep’e 9.391 kişi göç etti. İkinci sıradaki İstanbul’dan Gaziantep’e 4.025 kişi göç ederken, Kilis’ten 3.881 kişi göç etti.

Gaziantep’ten en çok göç alan iller ise İstanbul, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Antalya ve Hatay oldu. Gaziantep’ten bir yıllık dönemde İstanbul’a 6.402, Şanlıurfa’ya 4.946, Kahramanmaraş’a 3.367 kişi göç etti.

Adıyaman’dan en çok İstanbul’a göç

TÜİK Gaziantep Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Adıyaman’ın da göç veren iller arasında yer aldığı belirtildi. 2019 yılında Adıyaman’a 17.619 kişi göçle gelirken Adıyaman’dan diğer illere 24.821 kişi göç etti. Adıyaman için net göç azalan yönde 7.202 kişi, net göç hızı ise binde -11,43 oldu.

Adıyaman’a en çok göç eden iller sırasıyla İstanbul, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş oldu. Bir yıllık dönemde İstanbul’dan Adıyaman’a 3.010, Gaziantep’ten 1.828 ve Malatya’dan 1.558 kişi göçle geldi.

Adıyaman’dan en çok göç alan iller ise İstanbul, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa ve Ankara oldu. Adıyaman’dan bir yıllık dönemde İstanbul’a 4.939, Malatya’ya 2.568 ve Gaziantep’e 2.478 kişi göç etti.

Kilis’ten en çok Gaziantep’e göç edildi

Kilis’e 6.515 kişi göçle gelirken Kilis’ten başka illere 8.843 kişi göç etti. Kilis için net göç azalan yönde

2.328 kişi, net göç hızı ise binde -16,21 oldu. Kilis de göç verdi.

Kilis’ten bir yıllık dönemde 3.881 kişi Gaziantep’e, 704 kişi İstanbul’a ve 526 kişi de Hatay’a göç etti. Daha sonra en çok Şanlıurfa ve Adana’ya göç edildi. Aynı dönemde Kilis’e Gaziantep’ten 2.256, İstanbul’dan 503 ve Hatay’dan 413 kişi göçle geldi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İstanbul göç aldı, Gaziantep göç verdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin