İYİ Parti’de istifa depremi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti kurucularından Yusuf Halçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor partilerinden istifa ettiğini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ederek, İYİ Parti’nin kuruluşundan itibaren İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener ile hareket eden İYİ Parti Kurucu Üyeleri Yusuf Halaçoğlu, Nevzat Bor ve  Özcan Yeniçeri ortak basın toplantısı düzenleyerek partilerinden  istifa ettiğini açıkladı.

Halaçoğlu sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada ise “Bundan sonra ilmi çalışmalarıma ve ülkem için mücadeleye devam edeceğim. Hiç bir partiye girmeyi düşünmüyorum. İstifa gerekçemiz ekte sunulmuştur” ifadelerini kullandı.

Halaçoğlu, Afyonda gerçekleştirilen istişare ve değerlendirme çalıştayında parti yönetimine karşı yapılan eleştiriler üzerine Genel Başkanın önce istifa ettiğine, Kurultay kararı aldığına ve aday olmayacağını açıkladığına vurgu yaparak istifa gerekçelerini şöyle dile getirdi;

İYİ Parti’de istifa depremi

“ Partide ki bazı isimler aday olmayacağını açıklayan başkana rağmen delegeler tarafından tek aday gösterildiğini açıkladılar. Seçim Kaybetmiş hatta partiden daha az oy almış bir genel başkanın yerine yeni bir yönetim getirilmesi gerekirken aksini yaptılar. Genel Başkan ise bu sözlere karşı sessiz kaldı. Belki eski oyunlar burada da oynanamaya devam ediyordur. 2015’ten beri mücadele ettiğimiz durumun İYİ Partide’de sürmesi, partiyi yeniden umut haline getirmekten ve kuruluşta aldığı olumlu rüzgarı yeniden kazanmaktan tamamen uzaklaşmıştır. Sergilenen tavırlar ise kurultayda bir şekilde değişim olmayacağını göstermektedir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi hareket karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekraralandığını görmek bizi son derece üzmüştür. Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden gerekse İYİ Parti’den istifa ediyoruz. “Herşey TÜRKİYE ve TÜRK MİLLETİ içindir” dedi.

İYİ Parti’de istifa depremi

İYİ Parti’de istifa depremi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İYİ Parti’de istifa depremi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin