“KAÇAK CANLI HAYVAN” GİRİŞİ HIZLA ARTIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"KAÇAK CANLI HAYVAN" GİRİŞİ HIZLA ARTIYOR“SURİYE’DEN GETİRİLEN KAÇAK CANLI HAYVAN YERLİ ÜRETİCİYİ ETKİLİYOR”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Canlı Hayvan Yetiştiricileri Meslek Komitesi Suriye’den değişik kanallardan getirilen kaçak canlı hayvan nedeniyle yerli üreticilerin ciddi sıkıntılar çektiği ve önlem alınması talep etti.

Son dönemlerde özellikle Suriye’den kaçak yollarla getirilen canlı hayvan nedeniyle, Gaziantep ve Bölgede faaliyet gösteren yerli üreticilere verdiği zarar ve haksız rekabet Gaziantep Ticaret Odası 9 nolu Canlı Hayvan Yetiştiricileri Meslek Komitesinde ele alındı. 9  nolu Canlı Hayvan Yetiştiricileri Meslek Komitesi tarafından alınan kararla  kaçak canlı hayvan girişlerinin önlenmesi için acil tedbirler alınması talep edildi.

Kaçak canlı hayvan girişleri nedeniyle yerli üreticilerin zarar görmeye başladığı, piyasanın etkilendiği ifade edilerek ekonomiye daha büyük zarar verilmemesi için ilgili kurum ve kuruluşlarca acilen tedbir alınması istendi.

"KAÇAK CANLI HAYVAN" GİRİŞİ HIZLA ARTIYOR

SURİYE’DEN KAÇAK KÜÇÜKBAŞ HAYVAN GİRİŞİ HIZLANDI

Ülkemize özellikle Suriye ve Ortadoğu ülkelerinden ciddi anlamda kaçak hayvan girişinin olduğu vurgulayan Meslek Komitesi üyeleri aldığı kararda ve toplantının ardından bu konuda yaptıkları değerlendirmede şu görüşlere yer verdiler:

“ Son dönemlerde Suriye ve Ortadoğu ülkeleri üzerinden yoğun kaçak hayvan hareketi var. Özellikle Suriye’de yaşanan karışıklık nedeniyle hayvan kaçakçıları Suriye’den daha ucuza aldıkları küçük ve Büyükbaş hayvanları sınırdan geçirip, ülkemizde birkaç misli fazlasına satarak gelir etmeye çalışıyor. Tarafımıza ulaşan duyumlara göre Sınırda mayınlı olmayan bölgeleri, eskiden kaçakçılık yapanlar aracılığıyla tespit eden bazı kişiler, Suriye’de önceden anlaştıkları kişiler aracılığıyla sınır bölgesindeki köylere getirdikleri hayvanları, otlatma bahanesiyle tel örgülere yakın alanlara bırakıyor. Fırsatını buldukları anlarda tel örgülerin altından geçiriyor. İşlemleri tamamlandıktan sonra veteriner hekimler kontrolünde sağlık kontrolünden geçirilen hayvanlar, Kaçakçılık Kanununda yapılan değişiklik dolayısıyla açık artırma usulüyle satışa çıkarılıp, en uygun fiyatı veren kasaplara satılıyor. Suriye’den özellikle küçükbaş hayvan yoğun olarak ülkemize giriyor. Kaçak canlı hayvan girişinden dolayı piyasa oldukça geriye düştü. Bunun yanında küpesiz hayvanların kesimhanelerde kesimi yasak olmasına karşın kesim yapılıyor.

Yerli Canlı Hayvan Yetiştiricileri bu konuda çok fazla muzdarip. Para kazanamamaktan, elindeki hayvanı satamamaktan çok şikayetçi. Üreticilerimiz bu nedenle bitmiş durumda. Eğer böyle sürerse ciddi anlamda sıkıntı çekeceğiz gibi görünüyor. Yerli üreticinin daha fazla zarar görmemesi için ilgili kurum ve kuruluşlar acilen tedbir almalıdır. ”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“KAÇAK CANLI HAYVAN” GİRİŞİ HIZLA ARTIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin