KADIN HÜKÜMLÜLERDEN HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KADIN HÜKÜMLÜLERDEN HALK OYUNLARI GÖSTERİSİAdalet Bakanı Sadullah Ergin ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Asri Mezarlık içindeki Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi’nin açılışından sonra Gaziantep’te ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklu kadınlarla bir araya gelerek incelemelerde bulundu.

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker’i makamında ziyaret eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e çeşitli konular hakkında genel bilgi verildi. Heyet Peker’i ziyaret ettikten sonra E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kadın hükümlüleri ziyaret ederek onların sorunlarını dinledi.

KADIN HÜKÜMLÜLERDEN HALK OYUNLARI GÖSTERİSİKadın hükümlüler kendi elleri ile yaptığı çeşitli hediyeleri Sadullah Ergin ve Fatma Şahin’e takdim etti. Duygulu anların yaşandığı ziyaret esnasında kadın hükümlülerin bazılarının yüzünde acı ve hüzün vardı. Çeşitli kursların düzenlendiği İnfaz Kurumunda ayrıca kadın hükümlülerden oluşturulan Halk Oyunları ekibinin gösterisi, izleyenleri büyüledi.Gösterinin ardından Halk Oyunları ekibi ile fotoğraf çektiren bakanlar kadın hükümlülere teşekkür ederek salondan ayrıldı.

Ceza infaz kurumu çıkışında gazetecilerin 28 Şubat soruşturmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Ergin, “Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yapmış olduğu bir soruşturma var. Bu soruşturmanın gerekleri yapılıyor. Adımları atılıyor. Bu noktada bir suç algısı varsa, bu suça dönük soruşturmanın yapılması Anayasa’nın emredici hükmü, ceza usul yasamızın emredici hükmü. Bunlar yapılıyor. Bırakalım herkes kendi görevini yapsın. Savcılarımız savcılıklarını yapsınlar. Biz yalnız Türkiye’nin yakın tarihinde yaşamış olduğu sorunların Türkiye’nin gündeminden birer birer çıkması için gayret ediyoruz. Bu da o yönde atılmış bir adımdır. Yine yakın gelecek Türkiye’de sürdürülebilir. Kesintiye uğramayan güçlü bir demokrasi alt yapısını inşa etmesi sürecinden geçiyoruz. İnşallah dünya üzerinde güçlü demokrasisi olan ülkeler arasında Türkiye’yi en kısa süre içinde hep birlikte göreceğiz” dedi.

KADIN HÜKÜMLÜLERDEN HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

H ve E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü yetkililerin üst düzey güvenlik tedbiri aldığı gözlemlenirken çalışan tüm personel ziyaret esnasında hazır bulundu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin yaptığı kısa süreli açıklamadan sonra beraberindeki heyet ile birlikte Gaziantep eski adliye binasını da gezerek yetkililerden bilgi aldı.

NARKOZ HABER GAZETESİ

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KADIN HÜKÜMLÜLERDEN HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin