KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTMAYA DEVAM EDİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Interpress’in, 2015 yılının ilk yarısını kapsayan ‘Kadına Şiddet’ konulu araştırması, yazılı basında yayınlanan kadına yönelik şiddet haberlerinin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 65 oranında artarak 50 bini aştığını ortaya çıkardı.

Alınan pek çok önlemlere rağmen kadına yönelik şiddetin bir türlü durmadığı ülkemizde, 2015’in ilk altı ayında eşi tarafından cinayete kurban giden kadın sayısı 150’i geçti. Yazılı basında yayınlanan kadına yönelik şiddet haberlerinin de geride kalan altı ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65’ten fazla artış göstererek 50 bin geçtiği saptandı. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı inceleme, Ocak ayından bu yana kadınlara yönelik sözlü, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik olmak üzere çeşitli şiddet uygulamalarının yazılı basında geniş bir şeklide yer aldığını ortaya çıkardı.

Kadına şiddette “cinayet” ilk sırada

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergide çıkan haberlerin tek tek incelendiği Interpress araştırmasında, geride bıraktığımız altı ay boyunca kadına yönelik şiddet haberlerinin toplamda 51.847’ye ulaştığı, geçen bu zaman zarfında en çok kadına yönelik cinayet haberlerinde yükseliş olduğu tespit edildi. Kadın cinayetleri üzerine yayınlanan 4.282 adet haber olduğu, her yıl ortalama 20 binden fazla kadının cinsel saldırıya uğradığı ülkemizde, cinsel taciz ve cinsel saldırı haberlerinin de yılın ilk yarısında bini geçtiği ortaya çıktı.

Ocak ayından bu yana kadınlara eşleri tarafından uygulanan 3.769 psikolojik şiddet haberi yazılı basında yere alırken, her üç kadından birinin evde kocasının ya da sevgilisinin fiziksel şiddetine maruz kalıp darp edildiği ve dayak yediği Türkiye’de bu olayların geride kalan altı ayda toplam 3.163 habere yansıdığı belirlendi. Kadına yönelik uygulanan ekonomik şiddetin ise 815 haberle sayfalarda yer aldığı da saptandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin