Kadınların Yüzde 65’i Düzenli Spor Yapmıyor

featured
Pandemi Sürecinde Egzersiz Düzenine Dikkat!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınların dijital asistanı Pepapp, sadece kadınları mutlu etmiyor; onlar hakkında düzenli araştırmalar yaparak kadınların sağlıklı regl döngüsü için çeşitli bilgiler yayınlıyor. Son olarak Pepapp tarafından kadınların spor yapma konusundaki alışkanlıklarına dair yapılan ankete katılanların yüzde 65’inin düzenli spor yapmadığı ortaya çıktı.

Kadınların regl, yumurtlama ve doğurganlık dönemlerini takip eden; içtiği düzenli ilaçları hatırlatan, eğlenceli ve bilgilendirici tavsiyeleriyle kendilerini iyi ve mutlu hissetmelerini sağlayan ve bu konuda da Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Pepapp, son düzenlediği ankette kullanıcılarına düzenli spor yapıp yapmadıklarını sordu. Yaklaşık 272 bin kadının katıldığı anketin sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 65’i düzenli spor yapmıyor. Düzenli spor yaptığını beyan edenler arasında ise fitness, yoga ve pilates başı çekiyor.

“Spora başlıyor, sonra bırakıyoruz”

Düzenli spor yapmanın, düzenli adet döngüsü başta olmak üzere sağlıklı ve iyi yaşam için gerekliliklerini bir kez daha hatırlatan Barba Pilates Wellness Studio Kurucusu Damla Aydın, Pepapp kullanıcılarına özel şu açıklamalarda bulundu:

Kadınların Yüzde 65’i Düzenli Spor Yapmıyor

“Spora başlayanların çoğu kısa bir süre sonra sporu bırakıyor, aynı şekilde diyete başlayanların birçoğu da çok geçmeden diyetten vazgeçiyor. Ancak bazıları bırakmıyor. Peki neden bırakmıyor?” Popüler trendlere bakmak yerine kişilerin kas yapısı, vücut şekli ve beklentilerine göre spor seçimi yapmalarının önemli olduğunu hatırlatan Aydın, “Spor alışkanlığı kazanabilmek için yapılan her işte olduğu gibi kendinize hedefler koyun. Hedeflere ulaşmak, motivasyonunuzu arttırarak konsantre olmanızı kolaylaştırabilir. Sporu eğlenceli bir hobi haline getirmek, stresten uzaklaşmanın da en etkili yolu!” dedi.

“Regl döneminde yağ deposunu dengelemenin yolu egzersiz yapmak”

Özellikle regl dönemlerinde egzersiz yapmanın zor olduğu düşünülse de bu dönemlerde rahatlamayı sağlayacak anahtar kelime ‘egzersiz’dir diyen Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Unutmayın regl dönemlerinde hormon dengeleri bozulduğu için vücutta daha fazla yağ depolanıyor. Bunu spor yaparak kontrol altına alabilirsiniz. Düzensiz regl problemlerinde de pelvik kaslara yönelik yapılan egzersizlerle süreci olumlu yönde etkileyebilirsiniz. Bunların yanı sıra hamilelikte de spordan ve egzersizlerden faydalanmalısınız. Hamile pilatesi ile anne adaylarına bu süreçte tüm desteğimizi sağlamaktayız. Ve unutmayın ki bedeniniz en önemli giyisinizdir. Vazgeçmek üzereyseniz, neden başladığınızı hatırlayın.”

Kullanıcısını çok iyi tanıyan, onun istek ve ihtiyaçlarını dikkate alan, ona özel tavsiye ve mesajlarla gününü güzelleştiren Pepapp, onları bilgilendirmenin yanı sıra yepyeni PepStore&PepCoin özelliğiyle de kullanıcılarının ihtiyaçlarına özel birbirinden farklı hediyeler kazandırmaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda oyuncu Bensu Soral’dan ve Erdem Yurdanur’dan yatırım alan Pepapp bugün 3 milyon indirme ile 1 milyon aktif kullanıcısından olumlu geri bildirimler alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kadınların Yüzde 65’i Düzenli Spor Yapmıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin