Kalp damar hastalıklarına dikkat!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalp damar hastalıklarına dikkat! Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisi Aile Merkezlerinde eğitim gören hanımlara yönelik “Kalp ve Damar Hastalıkları” konulu seminer düzenlendi. Uzman hemşire Yeşim Özpolat, tarafından hanımlara kalp ve damar hastalığı konusunda önemli bilgiler verildi.

Kayaönü Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde düzenlenen seminerde, Şehitkamil Toplum Sağlığı Merkezi Uzman Hemşire Yeşim Özpolat tarafından kalp damar hastalıkları gibi sağlık konuları hakkında ev hanımlarını aydınlattı. Seminerde kursiyerlere kalp krizinin belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verildi. Kalp ve damar hastalıklarının tetikleyicisi olan sigara kullanımı ve tüketiminin insan bedenine getireceği zararlar üzerinde duran Özpolat, şişmanlık, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol gibi risk faktörlerinin de kalp ve damar sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Erken tedavi ve teşhisle kalp ve damar sağlığının korunabileceğinin altını çizen Özpolat, verilen seminerlerin insanların bilinçlendirilmesi yönünde önemli bir etken olduğunu ve hastaların tedaviye bilinçli bir şekilde geldiğini kaydetti. Kalp krizinin bazı belirtileri olduğunu, bunlardan birinin de göğüs üzerinde yanma şeklinde ağrı olarak kendini gösterdiğini söyledi. Özpolat, “Bugün ki konumuz kalp ve damar hastalıkları üzerine bir seminer düzenliyoruz. Ayrıca, yüksek tansiyon nedir? Bu hastalıklara yakalanmamak için neler yapılması gerekiyor hakkında hanımlarımıza bilgiler veriyoruz. Seminere katılan bayanlardan olumlu tepkiler alıyoruz. Beslenme konusunda daha çok dikkatli olmamız için, neler yemeliyiz, nelerle beslenmeliyiz, çocuklarımıza daha çok önem göstermemiz hakkında bilgiler veriyoruz. Onlardan da karşılıklı soru cevaplar hakkında katılım sağlıyoruz. Güzel ve olumlu bir şekilde eğitimimizi tamamlıyoruz” dedi.

Kayaönü Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde eğitim gören kursiyerler ise, “Bugün kalp ve damar hastalıkları konusunda seminer verildi. Bu tür seminerlerin bizler açısından olumlu olduğunu düşünüyoruz. Her hangi bir durumda neler yapılması konusunda bilgi sahibi oluyoruz. Bu tür seminerlerin sık sık olmasını istiyoruz. Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na bizlere bu tür etkinlikleri düzenlediği için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kalp damar hastalıklarına dikkat!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin