“Kapanan Dükkân Yok” Diyen Gelsin Bunu Esnafa Söylesin!

featured
Sağlık Çalışanlarına Karşı Uygulanan Şiddet Hiç Olmadığı Kadar Artı!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Kapanan Dükkân Yok” Diyen Gelsin Bunu Esnafa Söylesin!

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kapanan dükkân yok” söylemine tepki gösterdi.

Yılmazkaya, Cumhurbaşkanı halktan kopuk bir şekilde sarayında yaşadığı için vatandaşın perişan halinden haberi olmaz tabi ki.

Kötü ekonomi yüzünden esnafın intihar ettiği, işsizlik yüzenden evine ekmek götüremeyen insanların, iş bulamayan gençlerin, batan işletme sahiplerinin intiharları her gün haberlere konu olmakta Sayın Cumhurbaşkanı bunları da mı görmemektedir!” ifadelerini kullandı.

"Kapanan Dükkân Yok" Diyen Gelsin Bunu Esnafa Söylesin!

“Binlerce işyerinin ekonomik sorunlar ve pandemi nedeni ile faaliyetlerini durdurması, işsizlik oranın her geçen gün artması, temel gıda fiyatlarının devamlı yükselmesi ve Türk Lirası’ndaki değer kaybı yoksulluğun boyutlarını arttırmakta” diyen Yılmazkaya, “Bugüne kadar demek ki AKP’li bakanlar, milletvekilleri, il, ilçe başkanları ve danışmanlar çıkıp “esnaf kan ağlıyor vatandaş işsizlikten evine ekmek götüremiyor Sayın Cumhurbaşkanı” diyemediği için, Saraydakilerde her şey güllük gülistanlık zannediyor. Demek ki esnafın ve vatandaşın derdini Saraya söyleyen yok! Esnafı dolaşıp ne derdiniz var? Ne yapalım diyen AKP’li yok” ifadelerini kullandı.

Eğer Vicdanlı, Adaletli Bakan ve ya Milletvekili Varsa, İl, İlçe Başkanı Varsa Çıkıp Vatandaşın ve Esnafın Yaşadığı Bu Zor Durumu Cumhurbaşkanına Anlatsın!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in, Cumhurbaşkanına yaptığı ziyaretten sonra bu söylemin gündeme geldiğini belirten Yılmazkaya konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

“Bizler Türkiye’nin dört bir tarafında aylardır sahada esnafın, vatandaşın derdini dinliyoruz, gündeme getiriyoruz, çözüm önerilerinde bulunuyoruz ama bunu da dikkate alanda yok! İşsizlik, borç batağı ve yaşanan iflaslar intiharları tetiklediğini bağırmamıza rağmen hükümetin umurunda değil!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İlim Gaziantep’te büyük artışlar gösteren intihar vakarının ardındaki gerekçelere baktığımızda, işsizlik, borç batağı ve yaşanan iflaslar görülmektedir.

Kapanan işletmelerde çalışan ve salgın sürecinde işsiz kalan vatandaşlar devletten gerekli desteği maalesef göremedi.

Korona virüs salgınından en çok etkilenen kesimlerden biri de hizmet sektörü çalışanları oldu. Restoranların, kafelerin, dükkânların salgın nedeniyle kapatılmasının ardından işsiz kalan çalışanlar, devletten de destek alamadıkları için geçinemiyor.

Hizmet sektörü emekçilerinin büyük çoğunluğu kayıt dışı çalıştıklarından kısa çalışma ödeneğinden de faydalanamıyor.

Esnafın, vatandaşın hali ortadayken Sayın Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada, “Bazı dostlar geldi, ‘Dükkanlar kapanıyor’ dedi. İşte rakamlar ortada, kapanan filan yok” demişti. Eğer vicdanlı, adaletli bakan veya milletvekili varsa, il, ilçe başkanı varsa çıkıp vatandaşın ve esnafın yaşadığı bu zor durumu Cumhurbaşkanına söylesin. Milletin derdini anlatsın” ifadelerini kulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Kapanan Dükkân Yok” Diyen Gelsin Bunu Esnafa Söylesin!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin