KARAKAN KIBRIS’TA HOKEY’E YÖN VERECEK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KARAKAN KIBRIS'TA HOKEY'E YÖN VERECEKTürkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Kuzey Kıbrıs’ta hokey sporunun gelişmesi amacıyla Başbakan İrsen Küçük ve Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile görüştü.

KKTC’nde hokey sporunun geliştirilmesi yönünde federasyon kurulması çalışmalarıyla ilgili KKTC Başbakanı ve Milli Eğitim Bakanıyla temaslarda bulunmak üzere yavru vatana giden Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Kıbrıs’a uygulanan spor ambargosunun kaldırılması için Avrupa federasyonları nezrinde lobi çalışması yürüttüklerini belirterek “Sporun,  ırkı, milliyeti,  dili, dini olamaz. Aksine spor bütün dünya milletlerini ve gençlerini birleştiren bir araçtır.”dedi.

KARAKAN KIBRIS'TA HOKEY'E YÖN VERECEK

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere KKTC’ne giden Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan KKTC Başbakanı İrsen Küçük ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’e ayrı ayrı görüşerek KKTC’ni yapılacak olan destekler hakkında bilgi verdi.

AMBARGO GENÇLERİ ENGELLİYOR

Görüşmelerde KKTC’ye uygulanan spor ambargolarını yorumlamak mümkün değil diyen Başbakan İrsen Küçük,  spor ile siyasetin aynı kefeye konmasının yanlış olduğunu kaydetti ve uygulanan spor ambargolarının KKTC’li gençlerin gelişmelerini engellediğini vurguladı. Başbakan İrsen, Küçük Kıbrıs’ta hokey konusunda neler yapılabileceğini görmek ve bu sporu KKTC’ye tanıtmak amacıyla adada bulunan Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ile Kıbrıslı Türk Başkan Yardımcısı Sertaç Özinal’ı kabul etti.

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, Türkiye ve Türkler için Kıbrıs’ı kutsal topraklar olarak gördüklerini ifade ederek ”Her Türk’ün Kıbrıs’a karşı sorumluluk duyması ve Kıbrıs Türk halkına her konuda destek olması gerekir. Spor adamı kimliğimle hokey konusunda neler yapılabileceğini görmek ve KKTC’ye hokeyi tanıtmak amacıyla adaya geldik. Tüm dünyada ve olimpiyatlarda önemli bir spor dalı olan hokeyi KKTC’de de yaymak ve geliştirmek istiyoruz. Bu konuda KKTC’ye her türlü desteği vereceğiz. Bu ziyaretimiz sözde kalmayacak sözlerimizin arkasında olacağız. Türkiye Hokey Federasyonunda yardımcım Sertaç Özinal bir Kıbrıslı Türk olup kendisi Avrupa Hokey Federasyonu finans komitesine seçildi. Bu durum hem Kıbrıslı Türkler hem de Türkiye için büyük bir şanstır” dedi.

SPOR DÜNYA MİLLİTLERİNİ BİRLEŞTİRİR

KKTC’ne uygulanan spor ambargosunun kaldırılması yönünde Avrupa Federasyonları nezlinde lobi faaliyetleri yaptıklarını da sözlerine ekleyen Türkiye Hokey Federasyonu Başkan Sadık Karakan “KKTC’ye uygulanan siyasi ve ekonomik ambargolar bir tarafa spor alanında uygulanan ambargoları içimize sindiremiyoruz ve bu durumu anlamakta güçlük çekiyoruz. Sporun,  ırkı, milliyeti,  dili, dini olamaz. Aksine spor bütün dünya milletlerini ve gençlerini birleştiren bir araçtır. Ancak KKTC söz konusu olunca bunun görmezden gelinmesi hepimizi üzmektedir. Bu konuyu gerek Avrupa Federasyonları nezdinde gerekse olimpiyat komiteleri düzeyinde dile getiriyoruz. Büyük bir lobi faaliyeti yürütmekteyiz.”dedi. Yapılan görüşmelerin ardından Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan KKTC Başbakan’ı İrsen Küçük’e hokey konusunda KKTC’de yapılabilecek çalışmayla ilgili bilgiler vererek bazı belgelerde sundu. KKTC Başbakanı İrsen Küçük de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu tür temasları desteklediklerini, daha sık olmasını arzu ettiklerini ifade ederek “ Hükümet olarak Anavatan Türkiye- KKTC ilişkilerini sıcak tutan bir yapı içerisindeyiz. Her geçen gün bu ilişki daha yüksek düzeye ulaşmaktadır. Bu ilişkiler KKTC halkına her zaman olumlu yansımaktadır. Hokeyin yeni yayılmaya başlayan güzel bir spor dalıdır. Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ve Kıbrıslı bir Türk olan Sertaç Özinal’ın yardımlarıyla KKTC’de de bu sporun yayılacağına inanıyorum. KKTC’ye uygulanan spor ambargolarını yorumlamanın ve anlamanın imkânı yoktur. Yetenekli gençlerimiz Türkiye takımlarında ya da ferdi şekilde katılarak yarışmaktadırlar ancak, bu gençlerimizin dış temasları olmadığı müddetçe kendilerini geliştirmeleri mümkün değildir. Siyaseti spordan ayırmak gerekir. FIFA (Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği)  gibi kurumlar dünya gençlerini bir araya getirme ve kaynaştırma uğraşı içindeyken, KKTC’ye spor ambargosu uygulanması adil değildir” dedi. Başbakan Küçük Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan’dan desteklerini sürdürmelerini de isteyerek gününe anısına Karakan’a bir plaket verdi. Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan’da KKTC Başbakanı Küçük’e üzerinde ismi yazan bir milli takım forması armağan etti.

FEDERASYONUN GÖRÜŞÜ DEĞERLİDİR

KKTC Başbakanı İrsen Küçükle yapılan görüşmenin ardından Türk heyeti KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’ü de makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Görüşmelere Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ve Başkan Yardımcısı Sertaç Özinal KKTC Milli Eğitim Bakanlığı Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu ve Spor Dairesi Koordinatörü Süleyman Göktaş da katıldı. KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst’le yapılan görüşmelerde Başkan Karakan hokey hakkında bilgi verirken “Dünyada futboldan sonra en fazla takip edilen sporlardan birisi hokeydir. Bu sporun KKTC’ye getirilmesi için elimizden gelen bütün katkıları sağlayacağız.  KKTC’ye uygulanan ambargonun arık spor konusunu içermemesi konusunda lobi çalışmaları yürütmekteyiz bu çalışmaların daha da büyütülmesi ve bütün spor federasyonlarının buna destek vermesi gerektiğini ifade etti. KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst de Türkiye’den bir federasyonun KKTC’de olmayan bir spor branşını hayata geçirme isteği ve her türlü desteği vermeye hazır olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Hokeyin henüz KKTC ile buluşmuş bir spor olmadığını belirten Dürüst, bu sporun adaya getirilerek okul seviyesinden erken yaşta eğitimle başlatılmasının önemli olduğunu vurguladı. Bakan Dürüst, Türkiye Cumhuriyeti Hokey Federasyonu’nun girişimci ve destek veren yaklaşımıyla birlikte Bakanlığın katkısı ve gerekli yasal yapının hazırlanmasıyla en erken zamanda hokeyin KKTC halkıyla buluşturulacağını söyledi.

Bakan Dürüst, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda olduğu gibi burada da desteğini verdiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini kaydederek, Federasyon yetkililerinin görüş ve önerilerinin kendileri için değerli olduğunu sözlerine ekledi. Yapılan görüşmelerin ardından Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan Bakan Dürüst’e üzerinde ismi yazılan bir milli takım forması armağan etti. Federasyon kurma çalışmalarına KKTC’nde hız verileceği ve en kısa zamanda işlemlerin tamamlanacağı da öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KARAKAN KIBRIS’TA HOKEY’E YÖN VERECEK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin