Karakuş, “Tarladan Soframıza Kurutmalığın Başkenti Oğuzeli”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de Kurutmalığın başkenti Oğuzeli’de dede mesleğini yürüten Yunus Karakuş Kurutmalığın tarladan soframıza serüvenini anlattı.

Karakuş Kurutmalık Marketinin sahibi Yunus Karakuş dede mesleği olan kurutmalık üretimini devam ettiriyor.

Türkiye’nin kurutmalık ihtiyacının yüzde 80’ini karşılayan Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde dede mesleğini devam ettiren Yunus Karakuş, Türkiye,nin her yerinden sipariş aldıklarını,ürünleri müşterilerin isteği doğrultusunda sorunsuz olarak ulaştırdıklarını söyledi.

Karakuş; “Oğuzeli’nin verimli topraklarında yetişen biber, kabak, patlıcan ve acurlar tarladan toplanır. Oğuzelili kadınlarımız toplanan ürünleri sokak aralarında temizleyerek içlerini oyar sonra iplere 50’şer adet dizerek evlerin teraslarında veya boş arazilerde güneş altında kuruturlar. Kuruyan ürünlerde benim gibi birçok esnaf tarafından Türkiye’nin dört bir tarafına gönderiliyor. Şimdi Oğuzeli’ne gelseniz kurutmalık mevsimini görme şansınız olur.

“Kurutmalıklarımızın yolculuğu Oğuzeli’nde başlar, sofralarınıza ulaşır”

Ürünlerimiz direkt olarak tarladan sofraya ulaştırılmaktadır. Hijyen koşullarda sakladığımız ürünlerimizin yolculuğu lezzet diyarı Oğuzeli’nde başlar sofralarınıza ulaşır.  Oğuzeli ilçemizde Allah’ın bize bahşettiği eşsiz güneş sayesinde kurutularak tüm Türkiye’ye müşterilerimize ulaştırdığımız kurutmalık ürünler 7. ayın başında başlar, yağmur yere düşene kadar 11. ayın sonuna kadar devam eder. Türkiye’nin kurutmalık ihtiyacının yaklaşık olarak yüzde sekseni Gaziantep Oğuzeli ilçesi tarafından karşılanmaktadır. Türkiye’nin hemen hemen bütün illerine buradan aldığımız siparişleri gönderiyoruz. Sipariş veren müşterilerimiz ürünleri nasıl koruyacağız diye düşünmesinler, biz sipariş verilen yerin nem durumuna göre ürünü hazırlayıp müşterilerimize gönderiyoruz” dedi.

Yunus Karakuş, Gastronomi kenti Gaziantep’in tanıtımına katkı sunan yetkililere teşekkür ederek, “Bu yıl Kurutmalık sezonu bereketli geçecek. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde bizlerde gereken tedbirleri alarak sizlere ürünlerimizi en uygun koşullarda ulaştırıyoruz. Lezzetini toprak ve güneşten alarak soframıza gelen kurutmalığa ulaşmakta çok kolay. İnstagram sayfamızdan bize sipariş verebilirsiniz. Ürünlerimiz en güvenli şekilde sizlere ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

Karakuş, "Tarladan Soframıza Kurutmalığın Başkenti Oğuzeli"

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Karakuş, “Tarladan Soframıza Kurutmalığın Başkenti Oğuzeli”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin