KARATAŞ, TRAFİK ÇİLESİNE SON!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KARATAŞ, TRAFİK ÇİLESİNE SON!Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep Üniversitesi önünde Mayıs 2012 tarihinde yapımına başlanan Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Üniversite Kavşağı, Karataş hattında trafikte büyük oranda rahatlama sağlaması bekleniyor.

24 saat süreli 2 vardiya sistemi ile devam eden Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak inşaatı, projesinde son yaklaşıldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, “Burç-Kilis istikameti ve Karataş-şehir merkezi arasında direkt geçişi kolaylaştırmak ve bu bölgede oluşan trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 11. Köprülü Kavşak çalışması olan Gaziantep Üniversitesi Köprülü Kavşak inşaatı, kapsamı ve boyut olarak kentimizde yapılan en büyük kavşaktır.” dedi.

10 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Sülü, proje kapsamında 780 adet fore kazık, 4,5 kilo metreye yakın atık su ve yağmursuyu, 1 kilo metreye yakın da içme suyu deplasesi ile 50 bin metreküp kazı, 30 bin metreküp dolgu çalışması yaptıklarını belirtti. Sülü, yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak kavşak çalışması için ön görülen sürenin daha önceki kavşak çalışmaları ile aynı olduğunu hatırlattı. Hasan Hüseyin Sülü, “Bundan önce gerçekleştirdiğimiz köprülü kavşak projelerinde olduğu gibi 90 gün gibi kısa bir sürede bu çalışmayı da tamamlamayı planlıyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Amacımız bir an önce çalışmaları tamamlayarak trafiği rahatlatmaktır” diye konuştu.

Projenin geride bıraktıkları 58 günlük süreci içerisinde yapılan fore kazık imalatlarının Cuma günü sonlanacağını vurgulayan Sülü, alt yapı çalışmalarının yüzde 85’nin tamamlandığını bildirdi. Tünel beton döküm çalışmalarının da hızla sürdürüldüğünü belirten Hasan Hüseyin Sülü, “Bu kavşak tamamlandığında Üniversite Bulvarı’ndan gelen trafik, 4 şerit olarak yer altına batıp, 2 şerit Burç-Kilis istikametinde direk geçiş ve 2 şerit de 216 nolu caddeye beklemeden geçecek. Bu bölgedeki bekleme ve geçişlerden kaynaklanan trafik sorununu ortadan kaldıracağız.” şeklinde konuştu.

Bu çalışmalar sırasında belediyenin belirlediği servis yolu için yaklaşık 250 adet yön ve uyarı levhası yaptırdıklarını hatırlatan Sülü, çalışma tamamlanıncaya kadar trafik akışına ve trafik levhalarına yardımcı olan vatandaşlara teşekkür etti.

20 KİLO METRE RAYLI SİSTEM YAPILDI

Sülü, Ezo Gelin Emlak ile Gaziantep Üniversite Hastanesi Acil Servis arasındaki yol ile Burç Kavşağı ile Gaziantep Üniversitesi giriş kapısı arasındaki mesafede kazı çalışmalarının yapıldığını, en kısa zamanda bu güzergâhta yeni asfaltın yapılacağını söyledi.

Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Hüseyin Sülü, konuşmasını şöyle tamamladı: “Nüfusu 2 milyona yaklaşan kentimizde, ulaşım sorunlarını çözmek adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak, 20 kilo metreye yakın raylı sistem hattı yaptık. 10 köprülü kavşak imalatı yaparak kentin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Halkımızdan diğer çalışmalarımızda gösterdikleri anlayış ve sabrı burada da bekliyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KARATAŞ, TRAFİK ÇİLESİNE SON!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin