KARDEŞLİK RUHU HAYAT AĞICINDA YAŞAYACAK

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KARDEŞLİK RUHU HAYAT AĞICINDA YAŞAYACAKGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali’nde stand açan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı oldu.

Açtığı kurslarla pek çok kişiye meslek kazandıran GAMEKn standına yoğun ilgi gösteren ziyaretçiler, kursiyerlerin el emeği mozaik, ebru, hat, Antep işi gibi pek çok el sanatını da yakından inceleme fırsatını buldu.

KKTC, Polonya, Belçika, Slovenya, Kırgısıztan, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerden katılan yabancı misafirlerin büyük ilgi gösterdiği mozaik çalışmaları renkli görüntülere sahne oldu.

GAMEK standında mozaik taşı kırmayı deneyen yabancı konuklar, daha sonra kırdıkları taşlar ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’e takdim edilmek üzere her ülkenin bir taş koyduğu ‘Hayat Ağacı Mozaiği’nin yapımına katkıda bulundular.

GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, GAMEK el sanatları ve çeşitli kurslarla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldıklarını belirterek, “Kursiyerlerimizin yaptığı geleneksel el sanatlarımızın en güzel örneklerinden olan Antep işi, ebru, hat ve mozaik sanatlarımızı festival alanında yer alan standımızda sergiledik. Kurslarımız hakkında kurs öğretmenlerinin gelen ziyaretçilere bilgi verdiği standımıza gösterilen yoğun ilgi bizleri çok memnun etti” dedi.

GAMEK’te her yıl binlerce kursiyere ücretsiz eğitim verildiğini aktaran Dündar, “Ev Mefruşatı, Dikiş-Giyim, Kuaförlük, Okuma-Yazma, Bilgisayar İşletmenliği, İngilizce 1. Kademe, İngilizce 2. Kademe, Almanca, Bilgisayarlı Muhasebe, Ahşap Boyama, Ebru, Antep işi, Pastacılık, Makine Nakışı, Aşçılık, Mozaik kurslarımız vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Kurulduğu günden bu yana 70 binin üzerinde kursiyere eğitim veren GAMEK’in faaliyetleri artarak devam edecek” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KARDEŞLİK RUHU HAYAT AĞICINDA YAŞAYACAK

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin