KILIÇDAROĞLU; “BUNA YÜREĞİN YETMEZ”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KILIÇDAROĞLU; “BUNA YÜREĞİN YETMEZ”Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep ziyaretinde “Vurun Antepliler, bugün namus günüdür” türküsüyle kurtuluş mücadelesine vurgu yaptı ve aşınıza ekmeğinize göz koyanlara gereken cevabı verin diyerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep Belediye Başkan adaylarının tanıtımı ve İktidara yürüyüş merkezinin açılışına katılmak üzere Gaziantep’e geldi. Miting havasında geçen aday tanıtım toplantısına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Gürsel Tekin, Haluk Koç ve genel merkezden birçok yönetici katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep ziyaretinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bir Başbakan’ın yolsuzluğu savunmadığını belirterek, Başbakanla isteği televizyonda, istediği gazeteciler ile tartışmaya hazır olduğunu ancak Başbakan’ın buna yüreğinin yetmeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu; “Biz halkımızı seviyoruz, biz halkımız için mücadele ediyoruz. Biz hiçbir zaman Türkiye’nin hangi coğrafyası olursa olsun hiç bir çocuğun yatağa aç girmesini istemiyoruz. Biz güzel Türkiye’yi, huzurlu Türkiye’yi, barış içerisinde yaşayan bir Türkiye’yi özlüyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz.

30 MART DEMOKRASİ ADINA ÖNEMLİ BİR SÜREÇTİR

30 Mart tarihinin demokrasi açısından önemli bir süreç olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu,  Her yurttaşın şapkasını önüne koyup düşünmesi gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada vatandaşlara seslenerek, “11 yıldır bu iktidar Türkiye’de ne yaptı bunları hepimizin düşünmesi ve sorgulaması gerekiyor. Çocukları işsiz ailelere sesleniyorum, atama bekleyen öğretmenlere ve diğer meslek gruplarına sesleniyorum, esnafa sesleniyorum neden doğru dürüst kazanç elde edemiyorsunuz, sanayiciye sesleniyorum dolar aldı başını gidiyor neden sesiniz çıkmıyor. Sesi çıkan bir Türkiye, konuşan bir Türkiye, korkmayan bir Türkiye, iktidarı rahatlıkla eleştiren bir Türkiye istiyoruz.

KILIÇDAROĞLU; “BUNA YÜREĞİN YETMEZ”YOLSUZ YAPANLARI SAVUNAN BİR BAŞBAKANI İLK DEFA GÖRÜYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bir başbakan bugüne kadar yolsuzluk yapanları savunmadı. İlk kez rüşvet yiyenlerin, yolsuzluk yapanların arkasında kapı gibi duran bir başbakan var. Yolsuzluktan ve rüşvetten beslenen bir siyasi iktidar olmaz. Diyor ki: Yolsuzluğu ispat edin. Diyorum ki Sayın Başbakan senin gözlerin kör mü? Kutuların içinde para çıktı görmüyor musun? Bakanların çocuklarının yatak odalarında kasalar çıktı görmüyor musun? O kasaların içinden milyonlar çıktı görmüyor musun? Gözleri görmez, kulakları duymaz, dili var konuşmaz. Bunlar iktidara yolsuzlukla mücadele edeceğiz diye geldiler. Bugün ise yolsuzluktan beslendikleri ortaya çıktı. 30 Martta ya Cumhuriyetten, aydınlıktan taraf olacaksınız ya da karanlıktan yana taraf olacaksınız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan benimle ilgili de çeşitli iddialar ortaya atıyor. Buradan kendisine sesleniyorum, eğer kendine güveniyorsan, yiğitsen, sözünün arkasındaysan benim hakkımda iddia ettiğin dosyaları da al istediğin kanalda, istediğin gazeteciler karşısında seninle hesaplaşalım. Ama bunu yapabilmek için yürekli olmak gerekir. Ben siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum ve hiçbir zaman yoksulluk edebiyatı yapmadım. Alnımın teriyle kazandığım bütün mal varlığımı beyan ettim, devlet memuriyetine girdiğim 1970 yılından itibaren emekli olduğum döneme kadar Recep Tayyip Erdoğan’dan daha fazla para aldım. Bugün itibariyle benim mal varlığım ortada, onun mal varlığı gizli, saklı. Benim çocuklarımın gemicikleri yok, onun çocuklarının sayısı belli olmayan gemicikleri var. Bana, senin hakkında dosyalar var açıklayacağım diyor, bende diyorum ki; açıklamazsan namertsin.

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANIDIR

Gün birleşme zamanıdır, beraber olma zamanıdır. Türkiye’yi aydınlığa çıkarma, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma zamanıdır. Şimdi birleşeceğiz, geçmişte şu veya bu partiye oy vermiş vatandaşlarımız olabilir, ancak gün tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma günüdür. Kul hakkı yiyenlerden hesap sorma günü ve Türkiye’yi aydınlığa çıkarma günüdür. Onun için bir ve beraber olacağız, güçlerimizi birleştireceğiz. Biz istiyoruz ki herkesin aşı ve işi olsun, anneler huzur içerisinde olsun. Adalet bütün dinlerin ve inançların ortak alanıdır. Eğer adalet bozulursa, o ülkenin düzeni bozulur. Biz bu nedenle hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Kışın ortasında yolsuzluğu ortaya çıkaran polisleri, savcıları sürüyorsunuz. Hiç düşünmüyor musunuz, bunların aileleri var mı? Çocukları var mı, okul durumları ne olacak diye? Onlar düşünmüyorsa biz düşüneceğiz ve bu saltanatı yıkacağız. Nazım’ın dediği gibi; “Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacağız”.

AŞINIZA, EKMEĞİNİZE GÖZ KOYANLARA İZİN VERMEYİN

Gaziantep bizim ulusal kurtuluş tarihimizde de çok önemli bir kenttir. Unutmadığımız güzel bir Türkü vardır, “vurun Antepliler namus günüdür”. Aşımıza, ekmeğimize göz koyanlara izin vermeyin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyun, onun için söylüyorum, vurun Antepliler bugün namus günüdür. Suriye’yi ve Suriyeli kardeşlerimizi biliyoruz. Suriyelilere kardeşimiz gibi davranıyoruz ve kimseye bir şey söylemiyoruz. Onları da korumak ve kucaklamak elbette bizim görevimiz. Ancak Suriye’de Müslüman kanı akıyorsa biz bundan rahatsızlık duyarız. Antepli, eli öpülesi iş adamları, Ortadoğu’ya, Dünyaya meydan okuyan iş adamları, üreten ve ürettiklerini satan iş adamlarının şimdi kapıları kapalı!  Bu iş adamlarımız Suriye’ye, Mısır’a, Irak’a gidemiyorlar, peki neden? Ortadoğu da kan akarken, bizim ne işimiz var? Kardeşin eline silah verip, kardeşi, kardeşe vurduruyoruz. Gaziantep sanayisi, turizmi, üniversitesi, alın teriyle, üretimiyle önemli bir kentimizdir. Gaziantep’i sadece Ortadoğu’nun değil, Türkiye’nin incisi haline getirmemiz gerekiyor.

GAZİANTEPLİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEĞİZ

CHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif EKİCİ, Gazianteplinin yüzünün gülmediğini, şehrini sorunlarından dolayı Gazianteplilerin mutsuz olduğunu söyledi. Ekici; “Üretiyoruz, var ediyoruz ancak adaletli paylaşmıyoruz. Biz bu adaletli paylaşımı sağlamak için çıktık ortaya. 30 Mart’tan sonra Gaziantep’te hem üretim artacak hem de adaletli paylaşım gelecektir. Bu şehri 3-5 yandaşa yönettirmeyeceğiz, bu şehri halkımız ile beraber halkça yöneteceğiz. Halkımızla birlikte adaletli paylaşacağız, hepimizin yüzü gülecek. Gazianteplinin yüzü gülmüyor. Çünkü işsiz, trafik sorunu yaşıyor, kirli bir hava soluyor, sağlıklı ve ucuz olmayan su içiyor. Bunun gibi birçok eksik var ve biz göreve geldiğimizde projelerimizde bu sorunların hepsini çözüme kavuşturacağız” dedi.
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU GAZİANTEP’TE paylaşan: f100003473025117

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KILIÇDAROĞLU; “BUNA YÜREĞİN YETMEZ”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin