Kilis 7 Aralık Üniversitesi Mezuniyet töreni gerçekleştirildi

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

mezuniyet-kilisKilis 7 Aralık Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen tören, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Üniversite tanıtım sinevizyon gösteriminin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

İlk olarak mezun öğrenciler adına Öğrenci Konsey Başkanı Fen Edebiyat Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Tuğba Güvenç bir konuşma yaptı.

Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç ise yaptığı konuşmada, öğrencilere 8 yıldır görev yaptığı üniversitede ki çalışmaları anlattı.

“2015-2016 akademik yılında 1177 lisans 917 ön lisans olmak üzere toplam 2094 öğrencinin mezun olduğunu belirten Rektör Güvenç, Kilis’te son dönemde yaşanan olaylara da değindi ve üniversitede eğitim öğretim faaliyetlerinin aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti”

Güvenç konuşmasının sonunda dereceye giren ve mezun olan öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara ise “21 yüzyılın en vahşi, en acımazız insan adına en acı olayın 20 kilometre ötemizde cereyan ediyor” diyerek Suriye’de yaşanan savaşa dikkat çekti.

kilis-üniversitesi“KİLİS DÜNYAYA ÖRNEK BİR ŞEHİR OLDU”

Kara, “21. Yüzyılın en vahşi en acımasız olayı ne yazık ki hemen yanı başımızda cereyan ediyor. İnsanlar, hayvanlar katlediliyor. Bitki ve toprak yok ediliyor. Savaş yanı başımızda devam ederken yine 21 yüzyılın insanlık adına en onur verici hadisesi ise Kilis’te yaşanıyor.

Kendi nüfusundan fazla misafire 5 yıldan beri ev sahipliği yapıyor.18 Ocak tarihine kadar hiçbir olayın yaşanmadığı, asayiş olaylarının ise yok denecek kadar az olduğu şehrimiz güvenli bir şehirdir. Dünya insanlık tarihin en önemli mirası ne diye soracak olsalar birçok insan farklı şeyler söyleyebilir. Biz Kilis olarak şunu söyleriz ve haykırırız ki dünya insanlık tarihinin en büyük kültürel mirası insanın vicdanındaki iyilik duygusudur. İnsanlık iyilik duygusunu kaybetti. Ne yazık ki üçüncü dünya savaşına doğru yol alıyoruz. Kilis çok kıt imkânlarıyla evini, sokağını, teneffüs ettiği havasını gelen misafirlerle paylaştı ve dünyaya örnek bir şehir oldu. 18 Ocak tarihi bize yeni bir kavram daha öğretti. Biz dış terörle karşı karşıya kaldık. İlimize füzeler atılmaya başlandı. Ben tekrar hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Birçok maddi manevi kayıplarımız oldu. Biz hiç kimseye bela ve musibet istemiyoruz. Ama bela ve musibet geldiğinde dik durmalıyız.

Mezun olan arkadaşlar diledikleri en güzel makamlarda bulunsun istiyor, dilek ve temennisinde bulunuyorum. Rabbim Kilis’i ve ülkemizi korusun.

 

Kilis Valisi Süleyman Tapsız başarılı öğrencilere hediyelerini takdim ederken son zamanlarda Kilis’te yaşananlara dikkat çekerek gençlere seslendi.

 

Tapsız, “Biz bu topraklarda bin yıl önce vardık bundan sonrada hep olacağız. Birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi muhafaza edeceğiz. Millet olmadan devlet olmaz, devlet olmadan millet olmaz. Devlet millet etle tırnak gibidir.  Kilisin sahibi de sizler bizler hepimiziz. Hiçbir şey bizi engelleyemez. Ben mezun olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyor hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir tarafından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi.

Üniversite genelinde Sosyal Silimler, Sağlık Bilimleri ve Fen Bilimleri alanlarında dereceye girenlere ise Rektör Güvenç başarı belgelerinin yanı sıra dizüstü bilgisayar verirken Belediye Başkanı Av. Hasan Kara ve hayırsever iş adamı Kazancıoğlu da çeyrek altın hediye etti.

Rektör Güvenç’in Kazancıoğlu’na çiçek takdim etmesinin ardından üniversite birincisi Ela Bulut mezuniyet kütüğüne isim plakasını çaktı. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Mezuniyet töreni gerçekleştirildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin