KİLİS PATLAMASINDA Kİ AYRINTI!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

mezine-mhpBugün sabah yine gözümüzü şehit haberleriyle açtık. Şehit polislerimizden biri Gaziantepliydi. ERSİN YILDIRIM. İçimiz daha başka yandı. Gözyaşı dökmeye fırsat kalmadan KİLİS’te  patlama haberiyle iki büklüm olduk.

Kilis’e bomba düştü, roket,havan düştü haberiyle endişeye kapıldık. İlk aklıma gelen sınıra yaklaşık 10 KM mesafede olan Kilis merkeze 3 havan topu nasıl peş peşe düşer sorusu oldu. Yanlış Koordinat hesaplaması mı? Yoksa 10-50 metre sapmayla hedefi şaşırmak mı?
Ardından foket olduğu bilgisini aldım. Kilis sınırında son günlerde Fetih ordusu ve IŞID arasında çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. TSK angajman kuralları içerisinde sınırlarımızı koruyor. Çatışmaların şiddeti Kilis’ten çok rahat hissedilebiliyor. Ancak bu atışlar sanırım nokta atışıydı. Füzenin düştüğü okulun hemen yanında Suriye Eğitim merkezi var ve burada Suriyeli çocuklar eğitim görüyor. Akıllara aslında gerçek hedefin bu okul olabileceği düşüncesi geliyor. EĞER düşündüğüm gibi IŞID gerçekten Kilis’i hedef aldıysa durum vahim demektir.

Bu saldırıda iki ayrıntı var;

Atılan roketin cinsinin ortaya çıkmasından sonra saldırıyı yapan IŞID mi? Yoksa Rusya eliyle başkaları mı?

  • Askeri kaynaklar Kilis’e düşen 3 roketin Suriye tarafındaki IŞİD mevzilerinden atıldığını belirlemesi de aslında hedefin gerçekten Türkiye olduğunu doğrular nitelikte. Bunca yıl şaşmayan havan,roket mermisi yada her neyse neden bu gün yönünü şaşırsın ki.
    IŞİD, Türkiye’de gerçekleştirilen operasyonlarla son günlerde çok büyük darbe yedi. Kilis sınır hattında neredeyse kuş uçurtmayan güvenlik güçleri sınırda IŞİD militanlarının geçişine izin vermiyor. Çok değil daha birkaç gün önce sınırı geçmek isteyen yaklaşık 14 kişilik grup yakalanarak gerekli işlemler başlatıldı. Aklıma gelen tek şey IŞİD Türkiye’ye meydan okuyor. Bu da tehlikeli bir oyun.
    Türkiye’nin füze imha gücünü denedikleri de aklıma gelmiyor değil..

 

“KATYUŞA ROKETİ RUS YAPIMIDIR GENELDE HİZBULLAH KULLANIR”

 

2- Kilis’te meydana gelen patlamada kullanılan KATYUŞA tipi roket Rus yapımıdır ve çok namlulu roket tipidir.

  1. Dünya Savaşında Sovyetler tarafından kullanılan bir silahtır. Sovyetler bu roketi ancak gizli servis ajanlarının kullanmasına izin veriyorlardı. Katyuşa adı ünlü Rus savaş türküsü Katyuşa’dan geliyordu. Katyuşa’lar kamyonların (Studebaker US6s, ZIS-6), tankların, traktörlerin veya uçakların üzerine monte edilebiliyor.  Katyuşa roketleri Sovyetler tarafından düşman üzerinde korku ve şok oluşturmak için toplu halde kullanılmıştır. İsabetsiz atışlarına rağmen toplu piyade hedeflerine karşı çok etkili olmuşlardır. Bu roketi en çok Hizbullah  örgütü kullanmıştır.

 

4 Kasım 2015 tarihinde Rusya’ya ait  Sukhoi Su-24M tipi uçağın sınır ihlali gerçekleştirmesinden dolayı Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürülmesi olayının misillemesi olabileceğini düşünüyorum.Hatırlayacak olursak  Putin zehir zemberek açıklamalarıyla Türkiye’yi tehdit etmişti.

Bu ayrıntıda gizli olan gerçekler çok yakında ortaya çıkacaktır.

Patlamada hayatını kaybeden vatandaşımıza ve Şırnak Idıl’de şehit düşen polislerimize Allah’tan rahmet acılı ailelerine sabır diliyorum.

TÜRK MİLLETİNİN BAŞI SAĞOLSUN!

Katyuşaların En Bilinenleri

ÇapKızak Sayısı (Tüp)Kodu
82mm1 adetBM-8
82mm6 adetM-8-6
82mm8 adetBM-8-8
82mm12 adetM-8-12
82mm16 adet16-M-8
82mm24 adetBM-8-24
82mm24 adet24-M-8
82mm36 adetBM-8-36
82mm40 adetBM-8-40
82mm48 adetBM-8-48
82mm72 adetBM-8-72
132mm24 adetBM-13
132mm6 adet6-M-13
132mm16 adetBM-13-16
300mm4 adetM-20-4
300mm4 adetM-30-4
300mm8 adetM-31-8
300mm12 adetBM.-31-12

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KİLİS PATLAMASINDA Kİ AYRINTI!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin