KİLİS VE GAZİANTEP RİSK ALTINDA

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KİLİS VE GAZİANTEP RİSK ALTINDACHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker kim olduğu bilinmeyen sığınmacıların yaşadığı Kilis ile civar illerin ciddi risk altında olduğunu söyledi.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Suriyeli sığınmacılar arasında belki El Kaideci de var, kim olduğunu bilmediğimiz binlerce insan şehirde nasıl geziyor anlamıyorum dedi. Şeker; Kim olduğu belli olmayan sığınmacıların yaşadığı Kilis ve civar iller ciddi risk altında. Şu anda Kilis’te kim olduğunu bilmediğimiz 40 bin civarında insan geziyor. Sıkıntı burada zaten, bu eylemleri yapan insanlar aramızda gezen insanlar. Ne yapacaklarını bilemiyoruz, adam şehrin en kalabalık yerinde bir el bombası ya da patlayıcı patlatsa ne yapacaksınız.

Sığınmacılar içerisinde terör örgütleri PKK ve El Kaide elemanlarının da bulunması mümkün. Suriye’den gelen insanların hepsi çok iyi insanlar. Bir şey olmaz, burada eylem planı yapmazlar yönünde rahat bir anlayış tarzı var. Şu anda Gaziantep’te Suriye’den bilfiil 12 bin kişi var, Kilitse 25 bin kişi var. Bunların hepsinin mülteci olduğuna ben inanmıyorum. Bunların içinde kaçakçısı, teröristi, belki de içinde El Kaidecisi bile var. Devlet olarak bunların çok iyi bir şekilde denetim altına alınması gerekiyor.

Sığınmacıların denetlenmesi konusunu Valiliğe ilettim. Bizim uyarımız üzerine bir takım çalışmalar başlatıldı. Eğer Denetleyemezseniz her türlü provakasyona açık bir şekilde yaşarsınız. Bu insanlar şu an Gaziantep’te ev kiralamış oturuyor. Bu insanlar kimlerdir, hangi adreste kalır, bunların net sayısı nedir, bu tür konularda çalışmalar başlatıldı. Bu insanların nasıl geldiği de ayrı bir konu. Pasaportla mı geldiler, başka yollarla mı? Şu anda Suriye plakalı araçlarla geziyorlar, mülteciler bu şehirde eline kolunu sallayarak istediği gibi geziyorsa o şehrin güvenliği yok demektir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KİLİS VE GAZİANTEP RİSK ALTINDA

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin