Kilisli Eczacılar konuştu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

eczaci-gaziantepTürk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’ni temsilen Kilis’e giden 2. Başkan Ecz. Sinan Usta ve beraberindeki Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci, Kilisli eczacılarla bir araya gelerek yaşadıkları sorunları ve ilaç temin etmede yaşanılan aksaklıklar konusundaki çözüm yollarını konuştular.

Kilis’te yaşanan kaotik ortam ve bölge halkının tedirginliği, özellikle sağlık hizmetine önemli bir darbe vurmuş durumda. Sağlık hizmet basamağının en önemlilerinden biri olan eczacıların sundukları hizmet, yaşanan olumsuzluklardan etkilenmekte, zaman zaman kesintiye uğramaktadır. Bölgede her şeye rağmen kesintisiz hizmet vermeye çalışan eczacılar, hem belge halkının hem de mültecilerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirdiler..aktardılar.

TEB 2. Başkanı Ecz. Sinan Usta, Birliği temsilen Kilis’te olduğunu, gelişmeleri titizlikle incelediklerini belirterek özetle şunları söyledi; “Biz üzerimize ne düşüyorsa yapmak için gerekli çalışmaları başlattık. Buradaki vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve eczacılarımızın sağlık hizmetlerini hakkıyla yerine getirmeleri için çaba sarf ediyoruz. Sizlerden gelenleri üst yönetime aktaracak, yetkililer nezdinde de gerekli görüşmeleri yapacağız.”

Bölge halkının yaşadığı sorunları yakından takip eden ve özellikle geçici koruma altındaki savaş mağdurlarının ilaç hizmetiyle ilgili çalışmalar yürüten Gaziantep Eczacı Odası Başkanı Ecz. İrfan Demirci de, bir sivil toplum örgütü olarak bu konudaki sorumluluklarının farkında olduklarını, sadece eczacı meslektaşları için değil, burada yaşam mücadelesi verenler kişilerin hayatlarını sağlıklı bir biçimde idame etmelerini sağlamak için de sürekli çözüm ürettiklerini belirtti. Demirci özetle şunları söyledi; “Buradaki yanlış politikalar nedeniyle hem eczacı hem vatandaş mağdur oluyor. Bugün eczacılarımızın yalnız olmadığını söylemek için buraya geldik, incelemelerde bulunduk.”

AFAD ECZACIYA ÖDEME YAPMIYOR, İLAÇ HİZMETİ DURABİLİR

Bölgede yaşayan geçici koruma altındaki mültecilerin ilaçlarını karşılayan eczacılar her şeye rağmen sağlık hizmetini kesintiye uğratmıyor. Oysa eczacılar mültecilere verdikleri ilaçların bedellerini Kasım 2015’ten bu yana alamıyor. Eczacılar hem güvenlik sorunu yaşıyor, hem maddi olarak ayakta kalma mücadelesi veriyor. Yetkililerin bir an önce hem eczacıları hem vatandaşları mağdur etmeyecek girişimlerde bulunmalarını bekliyor. Eczacılar aksi halde ilaç hizmetinin durmak noktasına gelebileceğini belirtiyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kilisli Eczacılar konuştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin