KİLİSLİ ÜLKÜCÜLER DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN YÜRÜDÜ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ulkuocaklari-kilisKilis ülkü ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Doğu Türkistanlı soydaşlarımız için önce yürüyüş ardından basın açıklaması yaparak, Doğu Türkistan’da ki yaşananları protesto etti.
Kilis Ülkü Ocakları İl Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, MHP Kilis milletvekili Mustafa Yün, MHP İl başkanı Arif Amoca, ilçe başkanları ve çok sayıda ülkücü Kilis Hacı Cümbüş Cami önünde başlayan ve Cumhuriyet Meydanına kadar yapılan yürüyüşte Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılan işkence ve ölümleri protesto ederek slogan attı.
Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanında bir basın açıklaması yapan Kilis Ülkü Ocakları Başkanı İbrahim Halil Yılmaz, “Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ilgisizliğin girdaplarında, cellatlara teslim eden anlayışı şiddetle protesto ediyoruz” dedi.
Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti;
“Gözümüze uzak, gönlümüze yakın Doğu Türkistan’dan yükselen çığlıkla yüreklerimiz yanmaktadır. Ramazan ayında, Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken; bütün dünya yine kör, sağır, dilsiz; bu hayasız, bu alçakça zulmü seyretmektedir.
Ne yazık ki, milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur. Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir.
Türkistan kan gölü haline gelmişken Hükümet, yaşanan dramı görmezden gelmekte, sözde insan hakları savunucuları susmakla yetinmektedir. Mesele Müslüman olmaksa Uygur Türkleri de Müslüman’dır.
Mesele insan olmaksa Türkler de insandır. Bir dönem sözde dünya liderliğine soyunup, sözüm ona diktatörleri hizaya getirme peşinde koşanlar, milletin değerlerini oy’a tahvil etmek için ‘Yeni Osmanlıcı’ kesilenler, dantelli kefenlerle yola çıkanlar neredesiniz?
Saltuk Buğra Han, Dilşad Sultan, Osman Batur, Kaşgarlı Mahmud, Yusuf Has Hacib, Ahmet Yüknek, Yusuf Alptekin hepinizden özür dileriz. Ata yurdumuza sahip çıkamadık.
Kürsülerde aslan kesilen sözde dünya lideri, gerçekler karşısında süt dökmüş kedi mi oldun?
Bir Türk olarak, sınırlarımız dışında kalan Doğu Türkistan’da yaşanan soykırım, Musul’da, Telafer’de, Suriye’de Türklerin yaşadığı bölgelerde yaşanan etnik temizlik ve dünyanın dört bir yanında soydaşlarımızın yaşadığı zulüm, yüreklerimizi yakıyor.”
Kalabalık basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KİLİSLİ ÜLKÜCÜLER DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN YÜRÜDÜ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin