Kilisliler de demokrasi için sabah kadar sokaktaydı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TSK’dan bir grup askerin darbe girişimi sonucu Kilis’te de halk sokaklara dökülerek demokrasiye sahip çıktı. Kilisliler darbecilere tepki göstererek, ellerine aldıkları Türk Bayrakları Cumhuriyet meydanına koştu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitinge Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Belediye Başkanı Hasan, İl Jandarma Komutanı Abay Gökhan Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Kilisli vatandaşlara destek verdi. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Kilisli vatandaşlar, slogan atarak ve Türk Bayrakları sallayarak darbe girişimine tepki gösterdiler.

Kilis Valisi Çataklı burada halka seslenerek, “Değerli Kilisliler son 24 saat içerisinde dahili ve harici alçakların millet iradesine tanık olduk. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve milletimizin cesur tavrı ile vatanına milletine bağlı güvenlik güçlerimizin kahraman tepkisi ile alçakların hevesleri kursaklarında kaldı. Büyük bir gurur ile ifade etmek isterim ki son 24 saat içerisinde Kilislilerin ortaya koyduğu bu dik tavır her türlü övgüyü hak etmektedir. İrademize, ülkemize, devletimize, hükümetimize sahip çıkarak tarihte eşine az rastlanır bir başarıya imza attınız. Size teşekkür ediyorum. Hepiniz minnet ve şükranla selamlıyorum. Bilinmelidir ki ülkeniz sahibi millettir yani sizsiniz” dedi.

Vatandaşlar sabaha kadar Cumhuriyet meydanında bekleyerek milli iradeye sahip çıktı. Cumhuriyet meydanında biriken vatandaşlar İstiklal Marşını hep bir ağızdan okuyarak, araçları ile şehir turu attılar.

Kilisliler de demokrasi için sabah kadar sokaktaydı

“SORUŞTURMA KAPSAMINDA EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINA ALINDI”
Darbe girişimine teşebbüsten başlatılan soruşturma kapsamında Kilis’te 4. Sınıf Emniyet Müdürü gözaltına alındı

Kilis’te darbe girişimi soruşturması kapsamında, Kilis Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 4. Sınıf Emniyet Müdürü, gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen müdürün sorgulanmasına başlandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kilisliler de demokrasi için sabah kadar sokaktaydı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin