Konukoğlu, başarının sırrını öğrencilerle paylaştı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Konukoğlu, başarının sırrını öğrencilerle paylaştıSANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, başarılı olmayı içtenlikle isteyenin amacına ulaşacağını belirterek, “Başarı için önemli olan azim, ileriyi görmek, düşünmek ve düşündüğünü geliştirerek uygulamaktır. Başaracağım diyen mutlaka başarır” dedi.

Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi’ni ziyaret ederek son sınıf öğrencilerine Sanko’yu ve deneyimlerini anlatan Konukoğlu, başarılı olmanın olmazsa olmazlarından birisinin de mutluluk olduğunu söyledi. Mutlu olamayanın hiçbir şekilde başarıya ulaşamayacağını kaydeden Konukoğlu, “Mutlu olmak isteyen öncelikle arkadaşlarına ve çevresine bakıp, onların sahip olamadıklarına sahip olduğunu görmeli, kendisinin sahip olamadığına sahip olanlara bakıp onlar gibi olmak için hırslanmalı ve hepsinden önemlisi de kazancı oranında mutlaka paylaşmayı bilmeli” diye konuştu.

HEDEF VE EĞİTİMİN BAŞARIYA ETKİSİ

“Hedef başarıya giden yolun sonu gibi görünse de başlangıcıdır. Çünkü, hedefi olmayan yola çıkamaz” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti:

“Hedef çalışarak, çabalayarak, azimle erişilebilir olmalı. Başaracağına inanan herkes hedefine ulaşır. Hiçbir zaman yılmayın, dürüst olun, dürüst çalışın, başarılı olmamanız mümkün değildir. Eğitiminizi aksatmayın. Bilginizin üzerine bilgi ekleyin. Eğitim ufuk açar, üniversite eğitimi alanın muhakeme yeteneği fazla olur. Başarı şansı her zaman için aynı eğitimi almayanlardan daha fazladır.

Şimdi hiç kimse kalkıp da bana ‘siz üniversite eğitimi alarak mı başarılı oldunuz’ diye bakmasın. Bizim zamanımızda üniversite eğitimi alan kaç kişiydi ki? O günler, o devirler geride kaldı. Günümüzde üniversite eğitimi almayanların başarı şansı kalmadı. Üniversite eğitimi almakla kalmayıp, doktora yapın, çok iyi yabancı dil öğrenin, hatta iki dil öğrenmeye bakın. Bir dil bir adam, iki dil iki adam demektir.”

Konukoğlu, hedefine şüphesi olanın başarılı olamayacağının altını çizdi.

BAŞARILI OLMAK İSTEYENLERE ÖĞÜTLER

Okuldan mezun olduktan sonra bir işe başlanıldığında mutlaka mütevazı olunması gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, öğrencilere çeşitli öğütlerde bulundu.

İşyerinde, iş tam kavranana kadar mutlaka mütevazı olunması, “ağabey” veya “abla” demekten gocunulmaması, bildiğini ifade etmek yerine, bilmez görünüp ustanın ya da amirin nazarında “tehlike oluşturmayan”, uyumlu imajı verilmesini öneren Konukoğlu, aksi halde daha önce işe girenlerin yeni gelenin “kuyusunu kazacağına” dikkati çekti.

Gaziantep olarak sanayileşmede gösterdikleri başarıyı eğitim alanında gösterememenin üzüntüsünü yaşadıklarını vurgulayan Konukoğlu, sözlerini, “Keşke okusaydım, keşke yabancı dilim olsaydı. Bunun üzüntüsünü ve eksikliğini her zaman hissettim. Sizlerin yükseköğrenimi tamamlamak ve iyi derecede yabancı dil bilmekten başka çareniz yok” diyerek tamamladı.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Konukoğlu’na, Okul Müdürü Namık Gedik ve öğrenciler tarafından çiçek takdim edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Konukoğlu, başarının sırrını öğrencilerle paylaştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin