KORKTU, OKULUN CAMINDAN ATLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KORKTU, OKULUN CAMINDAN ATLADIGaziantep İl Özel İdaresi Sekreteri Cafer Yılmaz MOBEKAP Projesi kapsamında gittiği Altındağ İlköğretim Okulu’nda 30 yıl önce oturduğu sırayı görünce duygulu anlar yaşadı.

Ağabeyi Şemsettin Yılmaz ile birlikte 4 ve 5. sınıfı aynı sınıfta okuyan Yılmaz, ağabeyi ile tekrar aynı sıralara oturarak 30 yıl önce yaşadığı o heyecanlı ve özlem dolu günlere gitti.

Yılmaz, kendi köyüne hizmet götürmenin ve 30 yıl sonra İl Özel İdare Genel Sekreteri olmanın haklı gururu ile gittiği köyünde okulu yeniden elden geçireceğini ve elinden gelen her tür hizmeti öğrencilere sunacağını belirtti.

AŞI OLMAKTAN ÇOK KORKARDIM

KORKTU, OKULUN CAMINDAN ATLADI

Cafer Yılmaz 30 yıl sonra tekrar oturduğu sırada hislerini şöyle dile getirdi; “30 yıl sonra hemen hemen aynı sıralar, aynı atmosfer pek değişiklik yok! 30 yıl sonra ağabeyimle yan yana olmakta farklı bir duygu!  30 yıl sonra köye dönüp hizmet getirmek ayrı bir gurur. Elimizden geldiği kadar bütün memleketimize, köylerimize, şehirlerimize hizmet vermeye devam edeceğiz. 30 yıl öncesini ve şimdiki zamanı düşününce duygulanmamak elde değil. Hiç unutmam aşı için sağlıkçılar Nizip’ten gelmişlerdi. Ben şurada gördüğünüz camdan atlayıp kaçmıştım. Kaçar evlerin damına saklanırdım. Sonra her yerde beni aradılar. Her çocuk gibi bende aşıdan çok korkardım. Yine bir 23 Nisan Bayramı’nda bana verilen şiiri okurken ağlamaya başladım. Soranlara da gözüme toz kaçtı demiştim. Aslında şiiri unutmuştum.  O günü hiç unutamam. Şuan çok duyguluyum, kaçtığım bu camı görünce anıların bir bir aklıma geldi. Buraya dönüp insanlara sağlığı, eğitimi, kültürü anlatma noktasına gelmek hem bir sorumluluk hem de ayrı bir güzellik.  Çalışmalarımız içerisinde köy köy geziyorduk. Birçok köye gittik ve son olarak şuan ilin en ileri gelenleri ve makam sahipleri, komutanlarımız siz değerli basın mensupları ile şimdi buradayız.

ÖĞRENCİ İKEN OLMAK İSTEDİĞİM MESLELEĞİ HİÇ SÖYLEMEYEYİM

İnsan düşündüğü şeylerin çok daha farklı noktalarına geliyor. Ben öğrenci iken ne olmak istediğimi, hiç söylemeyeyim. Bazen bana sorduklarında Cumhurbaşkanı olmak istiyorum derdim. ama 40 yıl düşünsem bu mevkide olacağım aklımın ucuna gelmezdi. Ama çok çalışkan bir öğrenciydim. Çok ders çalışırdım. Öğretmenim Mehmet Öz’de burada! Kimseye nasip olmaz sanırım. Öğretmenim Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü, bende İl Özel İdare Genel Sekreteriyim. O benimle hep gurur duydu. Öğretmenim Sayın Mehmet Öz’e de ayrıca minnettarım. Uzun zaman sonra okuduğum okula tekrar geldim,  gelir gelmez ilk hissettiğim şey:  o zamanlar bu sınıf bize çok büyük gelirdi. Okul bahçesi gibiydi bizim için! Ama şimdi o zaman ile şimdiyi kıyasladığımda sınıf çok daha küçük geldi gözüme.

Aynı sıralara beraber oturduğu ağabey Şemsettin Yılmaz, “Ben okumayı sevmezdim. Okumayacağım ta o zamanlar belliydi. Ama kardeşim çok çalışkandı. Hatta bir gün, hiç unutmam! Kendisinden kopya istedim, kâğıtlarımızı değiştirelim dedim. Hayır! Olmaz dedi ve bana kopya vermedi. Tabii bende zayıf almıştım” diyerek Cafer Yılmaz’la gurur duyduklarını belirtti.

30 Yıl sonra şehrin en üst makamlarında gördüğü öğrencisi ile gurur duyan Mehmet Öz’de Cafer Yılmaz’ı yalnız bırakmadı. Birlikte okulu gezen ve misafirlerine açıklamalarda bulunan Öz, çok öğrencimiz oldu. Uzun yıllar eğitimcilik yapıyorum. Bazı öğrencilerimizle aynı mesleği paylaşıyoruz. Kimileri avukat, kimileri sağlıkçı vs… Ama tek bildiğim öğrencilerimle gurur duyduğumdur. Bir öğretmene verilebilecek en güzel hediyeyi veren öğrencilerimle gerçekten gurur duyuyorum. Bunlardan bir tanesi de Cafer Yılmaz’dır. Allah uzun ömür verirse memlekete hayırlı ve sağlıklı nesiller yetiştirmeye devam edeceğim. Cafer, çalışkan disiplinli ve onurlu bir öğrenciydi. Yalan söylemez, düzenli çalışırdı. Bir öğretmen yetiştirdiği öğrencilerini en üst makamlarda, memlekete faydalı bireyler olarak gördüğü zaman tüm dünya onun olur. Bana bu duyguyu yaşattığı için Cafer’e de teşekkür ediyorum” dedi.

Çok çalışkan bir öğrencilik geçiren Cafer Yılmaz, İlköğretimini Altındağ ilköğretim okulunda tamamlayarak 2005 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler Bölümünde yüksek lisans tamamlayarak Çalışma Ekonomisi Uzmanlığı aldı. Önemli çalışmalara ve projelere imza atan Cafer Yılmaz yıllar sonra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak memleketi Gaziantep’e gelerek hizmet vermeye başladı. Önemli projelere imza atan Cafer Yılmaz aynı sıralarda kendisinden sonra oturan öğrencilere, başarmanın en önemli yolu çalışmaktır diyerek nasihatlerde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KORKTU, OKULUN CAMINDAN ATLADI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin