KORUCU AİLESİ YARDIM BEKLİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KORUCU AİLESİ YARDIM BEKLİYORGaziantep’in Şahinbey İlçesine bağlı Çubukdiken köyünde yakalandığı hastalık sonucunda hayatını kaybeden Abdullah Yanar isimli geçici köy korucusunun geride bıraktığı sekiz çocuğu ve eşi yaşam mücadelesi veriyor.

Başta maaş olmak üzere diğer özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için sürekli talepte bulunan Geçici Köy Korucularının ölümleri halinde geride kalan aileleri de sıkıntılar yaşamaya devam ediyor.

Binlerce köy korucusunun yıllarca sosyal güvencesi olmadan çalıştırılması sonucu ölen korucu yakıntıları çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Geçici Köy Korucusu olarak yaklaşık 17 yıl hizmet veren ve 8 ay önce yakalandığı hastalık nedeniyle vefat eden Abdullah Yanar’ın eşi Nazlı Yanar, 9 aydır perişan olduklarını, özellikle oturduğu evin çok kötü durumda olduğunu belirterek hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi.  Sekiz çocuğundan 4 tanesi evli olan, diğer 4 tanesi ise küçük ve bakıma muhtaç olan  Yanar “ Eşim vefat edeli 9 ay oldu. Bugüne kadar Şahinbey Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 3.000 Tl yardımda bulundu, onunla da eşimin borçları vardı onları anca kapatabildik. Eşimin ölümünden sonra bugüne kadar ne maaş ne tazminat hiçbir şey alamadık. Evimizin durumu çok kötü, kalınabilecek durumda değil. Çocuklarım okula gidiyor ancak ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Soğuk kış günlerinde üzerlerine giyebilecek kıyafetleri yok. Sekiz aydır hiçbir yerden para alamıyoruz. Gaziantep İl Jandarma personeli ve köylüler kendi imkanları doğrultusunda bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ancak sabit bir gelirimiz olmadığı için bir yerde tıkanıyoruz.

KORUCU AİLESİ YARDIM BEKLİYORHAYIRSEVERLERDEN YARDIM BEKLİYORUM

KORUCU AİLESİ YARDIM BEKLİYOR

Eşim 17 yıl bu devlete hizmet etti ancak sağlığında da durumumuz çok iyi değildi. Ancak en azından sabit bir gelirimiz vardı ve geçimimizi sağlıyorduk. Geçici Köy Korucularının maaşları çok düşük, eşim devlet için gece gündüz demeden hizmet etmeye çalıştı. Şu an ne yapacağımı şaşırmış durumdayım, eşimin ölümüne mi yanıyım, doğru dürüst bir evim yok, çocuklarım perişan onamı yanayım bilmiyorum. Şu an için en büyük isteğim ve ihtiyacım evimin tadilatı. Oturmuş olduğum evimin durumu gerçekten çok kötü ve tadilata ihtiyacı var. Hayırseverlerden ve devletimizden bize destek olmasını istiyorum.

KORUCU AİLESİ YARDIM BEKLİYORİŞLEMLER ÇOK YAVAŞ YÜRÜYOR

Eşim öleli yaklaşık dokuz ay olmasına rağmen bugüne kadar ne maaş ne de tazminat bağlanmadı. Sağ olsunlar komutanlarımız bütün evraklarımızı hazırladı ve gönderdiler ancak sorun nerede bilmiyorum. Evraklarımızın Kaymakamlık tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderildiğini ve sıraya konduğunu söylediler bize onun haricinde bir bilgim yok. Bizim gibi hiçbir geliri olmayan insanlar için dokuz ay uzun bir zaman ve daha da ne kadar bekleyeceğimizi bilemiyorum. Alacağımız para da benim ve çocuklarımın geleceği için çok düşük miktarlar” dedi.

Ben yetkililerden evimin onarılmasını istiyorum diyerek yetkililere çağrıda bulunan Yanar, şuana kadar bize destek olan ve yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KORUCU AİLESİ YARDIM BEKLİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin