Reklam
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. KTO Başkanı Öztürk: “KTOTEK modeli örnek alınan bir model olmuştur”

KTO Başkanı Öztürk: “KTOTEK modeli örnek alınan bir model olmuştur”

featured
KTO Başkanı Öztürk: "KTOTEK modeli örnek alınan bir model olmuştur"
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KTO Başkanı Öztürk: “KTOTEK modeli örnek alınan bir model olmuştur”

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Teknoloji ve Eğitim Kampüsü ’nün, Konya ekonomisinin üretim ve ticaret kapasitesini dünya ile rekabette öne geçirecek şekilde geliştirmeyi hedefleyen uluslararası bir kurum olma yolunda ilerlediğini söyledi.

KTO meclis toplantıları, odaya bağlı iştiraklerde gerçekleştirilmeye devam ediyor. Bu çerçevede Temmuz ayı meclis toplantısı KTO Teknoloji ve Kampüsü ’nde (KTOTEK) yapıldı. Toplantı öncesinde kampüsü gezen meclis üyeleri KTOTEK bünyesinde yer alan birimlerin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Kampüs gezisinin ardından KTOTEK Konferans Salonu ’nda meclis toplantısı başladı. Meclis Başkanı Ahmet Arıcı ’nın yönettiği toplantıda ilk olarak KTOTEK ’e bağlı birimler sunumlarını gerçekleştirdi. KTOTEK Genel Müdürü Seyfi Suna, “Mesleki Eğitim Merkezi ’nde bugüne kadar düzenlenen 481 meslek kursunda 7 bin 498 kursiyer eğitim almıştır. Dış Ticaret Merkezi ’nde 54 firmaya ihracat koçluğu, 38 firmaya ihracat danışmanlığı, 380 firmaya da hedef müşteri danışmanlığı hizmeti verilmiştir. Model Fabrika ’da 195 firma farkındalık eğitimi almış olup, 40 firmayla Öğren-Dönüş programı, 13 firmayla spesifik proje gerçekleştirilmiştir” dedi.

Mesleki Eğitim Merkezi, Dış Ticaret Merkezi, Model Fabrika ve Akıllı Teknolojiler Merkezi sunumlarının ardından Model Fabrika ’nın yürüttüğü Öğren-Dönüş programına katılan bir firmanın deneyimi paylaşıldı. Son olarak KTO Karatay Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Nacati Vardar da “Yapay Zeka Ticareti Nasıl Devraldı?” konulu sunum gerçekleştirdi. Sunumların ardından başlayan meclis toplantısında gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Reklam

Toplantıda konuşan KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Geçtiğimiz ay KTO Karatay Üniversitesi ’nde gerçekleştirdiğimiz meclis toplantımızın ardından bu ayki meclis toplantımızı odamızın bir diğer iştiraki olan KTO Teknoloji ve Eğitim Kampüsü ’nde gerçekleştiriyoruz. Türkiye ’de odacılık son yıllarda büyük bir gelişim göstermiştir. Her şehrimizde odalarımız üyelerine hizmet kalitesini artırmak, şehir ekonomisine katkı sağlamak noktasında çok önemli projelere imza atmaktadır. Bu noktada hayata geçirdiği KTOTEK ile Konya Ticaret Odası ’nın ve Konya ’nın bir adım önde olduğunun haklı gururunu yaşıyoruz. KTOTEK modeli sadece diğer illerimiz değil dünya çapında örnek alınan bir model olmuştur. Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü, Konya ekonomisinin üretim ve ticaret kapasitesini dünya ile rekabette öne geçirecek şekilde geliştirmeyi hedefleyen uluslararası bir kurum olma yolunda ilerlemektedir. İstihdam, ihracat, verimli ve nitelikli üretim parametrelerini tek çatı altında toplayarak özel sektöre kılavuzluk, yol arkadaşlığı yapan KTOTEK, vizyonu ile Konya ekonomisine odamızın kazandırdığı çok önemli bir eser olacaktır. KTOTEK bünyesinde yer alan Mesleki Eğitim Merkezimiz, Dış Ticaret Merkezimiz, Model Fabrika, Akıllı Teknolojiler Merkezi, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine çok büyük katkı sağlayacak önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Tüm dünyada firmalar iş yapma şekillerinde ve üretimlerinde bir dönüşüm içine girmiş bulunmaktadır. Bu dönüşüm sürecinde firmalarımız varlıklarını koruyabilmeleri için KTOTEK bünyesinde yer alan birimlerimiz gibi merkezlerden destek almak mecburiyetindeler. Firmalarımızın en büyük sorunu artan maliyetlerdir. Firmalarımızın istihdam, üretim ve ticaretlerinde verimliliğini sağlayarak, hem firmalarımıza hem şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlamalıyız. Bu vesile ile KTOTEK bünyesinde oluşturduğumuz birimlerin kuruluşunda ve faaliyetinde bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Oda meclisimize ve bu kurumlarımızın gerçek sahibi tüm üyelerimize desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konya Ticaret Odası ’nın ve iştiraklerin son 1 aylık faaliyetlerini paylaşan Başkan Öztürk, 27 Temmuz ’da başlayan üniversite tercihlerinin 8 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini hatırlatarak, KTO Karatay Üniversitesi kampüsünde açılan Tanıtım ve Tercih Merkezi ’nin üniversite adaylarına hizmet vermeye devam ettiğini söyledi. KTO Karatay Üniversitesi ’nin iş alemiyle ve özel sektörle işbirliği konusunda Türkiye çapında önde gelen bir üniversite olduğunu belirten Öztürk, Konya Ticaret Odası ’nın, KTO Karatay Üniversitesi ’ne güçlü desteğini sürdürdüğünü ifade etti.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

 

KTO Başkanı Öztürk:

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
KTO Başkanı Öztürk: “KTOTEK modeli örnek alınan bir model olmuştur”
+ -

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.