LOKOMOTİF SEKTÖRLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARANIYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

LOKOMOTİF SEKTÖRLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARANIYORGaziantep ekonomik yapılanmasında önemli bir yere sahip olan Konfeksiyon, hazır giyim, penye, triko ve inşaat sektörünün yaşadığı sorunlar için Gaziantep Ticaret Odası girişimlerini sürdürüyor.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, sektör temsilcilerinin Odaya yaptıkları ziyarette gündeme getirdikleri sektörel sıkıntıların çözümü için çalışmaların devam ettiğini, Gaziantep ekonomik yapılanmasında önemli yere sahip olan sektörlerin tüm ortak sorunun kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu söyledi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Gaziantep ekonomisinin yapılanmasında önemli yere sahip olan Konfeksiyon, Hazır giyim, triko, penye ve inşaat sektörünün sorunlarının çözümü için çalışmalara başladı.

Sektör temsilcilerinin Odaya yaptığı ziyaretler sırasında gündeme getirdikleri sorunların başında ise tüm sektörlerin ortak sorunu olan Kalifiye eleman sıkıntısı geliyor.

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ekonomik yapılanmada önemli bir yere sahip olan Konfeksiyon, Hazır Giyim, Triko, Penye ve inşaat sektörünün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.

BARTIK “KONFEKSİYON VE TRİKODA MARKA YARATMALIYIZ”

Gaziantep ekonomik yapılanmasında önemli yer tutan sektörler arasında yer alan konfeksiyon, hazır giyim, penye ve Triko sektöründe kalifiye eleman sıkıntısı yanında üretim, dışa açılamama, marka yaratamama, ihracat yapamama, finansman kaynağına ulaşamama, sermaye yetersizliği, kayıt dışı işletmelerin yarattığı haksız rekabet ve ihracat yapamama sıkıntılarının bulunduğunu söyleyen Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, bu sektörlerin ihracat potansiyelini artırmaları için ve ihracat yapmalarına olanak sağlamak amacıyla Sektörel Dış Ticaret Şirketi kuracaklarını, bunun yanında da ortak marka yaratmak istediklerini söyledi.

Bu sektörlerin gelişimi ile birlikte yeni istihdam alanlarının açıldığını, şehrin muhtelif bölgelerinde dağınık olarak faaliyet gösteren işletmeleri belirli bölgelerde toplanmasının kaçınılmaz hale geldiğini vurgulayan GTO Başkanı Bartık, “ Sektörlerin ortak sorunun başında kalifiye eleman sıkıntısı geliyor. Marka olan Gaziantep konfeksiyon, hazır giyim ve trikoda büyük gelişme kaydetmesine rağmen tam manası ile markalaşamadığı için birçok ünlü firmaya fason üretim yapıyor.  Bu sektörlerin önündeki en büyük engellerden biri markalaşmadır. Triko, Konfeksiyon, Hazır giyim sektörlerinde şehrin muhtelif bölgelerinde faaliyet gösteren işletmelerin kümeleşme yoluyla belli bir bölgede faaliyet göstermesi için yer konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Triko sektörü markalaşmanın yanı sıra üretimdeki sıkıntılar, yüksek girdi maliyetleri, döviz kurlarındaki dengesizlik, tanıtım eksikliği gibi bir dizi olumsuzluk yaşıyor. Konfeksiyon, penye, triko ve hazır giyimde kayıt dışı çalışan işletmelerde haksız rekabete yol açıyor. Bu sektörlerde faaliyet gösteren firmalar ürettikleri ürünleri dolaylı yoldan ihraç ediyor ve bundan dolayı yılın her ayında çalışmadıkları için dışa açılma konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Son dönemlerde ihracat yapılan ülkelerin imalata başlamasıyla da pazar payı daraldı.  Gaziantep bu sektörlerde model şehir olarak tanıtılır, sektörel bir teşvikle desteklenir ve kurulacak olan Sektörel Dış Ticaret Şirketi ile ihracat yapmaları sağlanırsa ihracatçı firma sayısı da artacaktır. Üretim merkezi olan Gaziantep’in, satış konusunda da bir merkez olması kendi ürünlerini yurt dışına direkt satabilmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

İNŞAAT VE KONUTTA KDV SIKINTISI

Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep ekonomisinin lokomotif sektörlerinden olan İnşaat sektöründe vergisel sıkıntılar yaşandığını, Konut kiralarındaki KDV oranları ve tapu harçlarının yüksekliğinin sektörün gelişimini olumsuz etkilediğini belirtti.

Özellikle sosyal konutlarda KDV oranları ile tapu harçlarının düşürülmesinin sektörün gelişimine ivme kazandıracağına dikkat çeken GTO Başkanı Bartık, “ İnşaat sektöründe yaşanacak olumlu veya olumsuz bir gelişmenin beraberinde direkt veya endirekt olarak birçok sektörü etkiliyor. Binlerce sektör inşaat sektörü ile bağlantılı. Dolayısıyla inşaat sektörü hem ekonominin gelişiminde hem de istihdam anlamında önemli bir sektör ve bu sektörün gelişimi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Gerek vergisel açıdan yaşanan sorunlar, gerek kalifiye eleman yetiştirilmesi sektörün tüm sorunları ile ilgili gündem oluşturma ve çözüm üretme gayreti içerisindeyiz. Bu çerçevede sektörün daha iyi yerlere gelmesini arzu ediyoruz. Bunun yanında sektörün Gaziantep ayağında yaşadığı sıkıntının başında ise arsa fiyatlarının yüksekliğinden dolayı yaşanan sıkıntılar var. Yeni alanların imara açılarak arsa üretilmesi için girişimlerde bulunuyoruz. Yine inşaat ve konut sektöründe yaşanan sıkıntılarla ilgili girişimlerde bulunduk” şeklinde konuştu.

GTO Başkanı Bartık “Lokomotif sektörlerin sorunlarının çözümü için çalışıyoruz ve sorunu çözecek her projeye destek vereceğiz”

Gaziantep’in ekonomik yapılanmasında önemli bir yere sahip olan Konfeksiyon, Hazır giyim, triko, penye ve inşaat sektöründe yaşanan sorunların çözüm için çalıştıklarını ve sorunları çözecek her projeye destek vereceklerini dile getiren Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, daha sonra şunları söyledi:

“ Hayata geçireceğimiz projelerle öncü sektörlerin daha da gelişmesi ve önünü açmak istiyoruz. Seçimler öncesinde kamuoyuna açıkladığımız projelerdeki amacımız, Gaziantep’in ticaret ve sanayi yönde gelişiminin yanında sektörlerin de sorunlarına çözüm üretmek amacındayız. Sektörel dış ticaret şirketinin kurulması, Ticaret ofislerinin açılması finansmana yönelik projelerimizle sektörler daha da gelişecek. Kentimizdeki tüm kuruluşlarla işbirliği içerisinde hareket ederek, Gaziantep’in ufkunu ve vizyonunu geliştirmek istiyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
LOKOMOTİF SEKTÖRLERİN SORUNLARINA ÇÖZÜM ARANIYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin