MADIMAK OLAYI 20.YILINDA!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MADIMAK OLAYI 20.YILINDA!Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziantep Şube yönetimi Madımak Katliamının  20. Yıldönümü dolayısıyla Yeşilsu  parkında bir basın açıklaması yaptı.

Yeşilsu Parkında toplanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetimi ve üyeleri Madımak Katliamında can verenleri anmak ve 20. Yıldönümünde Sivas Madımak olaylarını hatırlamak için bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı.

2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otel’de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen toplantı sırasında çıkan olaylarda 33 konuk, 2otel görevlisi,2 gösterici hayatını kaybetmişti. Radikal İslamcılar tarafından gerçekleştirildiği belirtilen olaylarda çoğunluğu alevi yazar olmak üzere 37 kişi hayatını kaybetmişti.

Madımak olaylarının 20.yıldönümünde yapılan basın açıklamasında dernek sözcüsü “Değerli Halkımız sizleri PİR SULTAN ABDAL’ın inancı, bilinci ve direnciyle, yaratılan tüm değerler adına sevgiyle saygıyla selamlıyoruz diyerek şu açıklamada bulundu;

MADIMAK OLAYI 20.YILINDA!

MADIMAK OLAYI 20.YILINDA!Sivas Madımak katliamının 20. yılındayız. 16. yüzyılda Anadolu’da toplumsal direnişin, ezene karşı başkaldırışın direngenliğini yarınlara taşıyan büyük ozan Pir Sultan Abdal’ı anlama gayreti, birlikte, birada, yaşamanın özlemi 21. yüzyıla girerken; Türkiye’nin orta yerinde, Sivas’ta katliamla sonuçlandırıldı. 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak oteli önüne toplanan gerici faşist güruh, devlet organizasyonu ve korumasında, Anadolu’nun aydınlık yüzleri olan canlarımızın, Ozan Pir Sultan Abdal’ı, memleketi Sivas’ta anmalarına fırsat vermedi. Madımak Oteli ateşe verildi ve 33 canımız hunharca katledildi. Katliamın üzerinden 20 yıl geçti. Yitirdiklerimizin yürekleri yüreğimizde sıcacık durmaktadır. Biz Pirsultanlar diyoruz ki Eylemin yeri yangın yeri Sivas’tır. Çağrımız tüm demokratik örgütlere ve halkımızadır” dedi. Madımak olaylarını anmak için herkesi Sivas’a davet etti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gaziantep Şubesi yönetimi ve üyeleri Madımak Katliamını anmak üzere akşam saatlerinde otobüsle Sivas’a gitmek üzere yola çıktılar.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül tarafından yapılan açıklamada  sosyal medyada “Madımak anmasına izin verilmedi” gibi haberlerin asılsız olduğunu Madımak Katliamı 20. Yıl anması için Sivas’ta tertip Komitesi oluşturularak valilik ve resmi makamlarla görüşme yapılmış gerekli izinler alınmıştır diyerek herkesi Sivas’a davet etti.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MADIMAK OLAYI 20.YILINDA!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin