MAĞDUR ÇİFTÇİLER MECLİS GÜNDEMİNDE

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MAĞDUR ÇİFTÇİLER MECLİS GÜNDEMİNDECHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker Yavuzeli ve Araban ilçelerinde destek primlerini alamayan 52 çiftçinin durumunu meclis gündemine taşıdı.

Yavuzeli ve Araban ilçelerinde 52 çiftçinin pamuklarını sattıkları firma hakkında inceleme başlatılması nedeniyle 2011 yılı pamuk destek primini alamayan çiftçilerin durumunu meclis gündemine taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker,   Tarım İl Müdürlüğü’nün çiftçilerin tarlalarını ektiklerini ve ekilen alandan ne kadar pamuk üretileceğini belirlemiş olmasına rağmen, pamuk desteğinin ödenmemesinin çiftçileri ciddi şekilde mağdur ettiğini söyledi. Şeker; “ inceleme bitene kadar çiftçilerin destek priminden mahrum bırakılması, vatandaştan ziyade devleti korumaya yönelik bir tutumdur ki, bu durum sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmamaktadır.

Şeker verdiği soru önergesinde ; Yavuzeli ve Araban ilçelerinde 52 çiftçimize 2011 yılı pamuk destek primi ödenmemesinin nedeni, henüz inceleme – soruşturma aşamasında olan bu olayda, çiftçilere en başından suçlu muamelesinde bulunulup, bir takım haklarından mahrum bırakılmasını doğru olup olmadığı, Devleti korumak adına çiftçilerin destek priminden mahrum bırakılması yerine, bu destek primlerinin zamanında ödenerek, çiftçilerin bir sorumluluklarının tespit edilmesi durumunda ödemelerin geri alınması yönteminin neden tercih edilmediği, Pamuk alımı yapan Araban AKP İlçe Başkanı’nın, adı geçen ilçelerde en büyük pamuk alıcısı olmak amacıyla, 52 çiftçinin pamuk sattığı firmayla ilgili şikâyet ve soruşturmada dahlinin olduğu yönündeki iddiaların doğru olup olmadığı gibi  soruların cevaplanmasını istedi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MAĞDUR ÇİFTÇİLER MECLİS GÜNDEMİNDE

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin