Reklam
  1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Tarım ve Orman Bakanlığı Denetimlerini Sürdürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Denetimlerini Sürdürüyor

featured
Tarım ve Orman Bakanlığı Denetimlerini Sürdürüyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı Denetimlerini Sürdürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde Gaziantep’ten iki firma taklit ve tağşiş listesine girdi.

MAHBUBA Çay markasının bir ürününde gıda boyası tespit edilirken AGAH Baharat Kekik ürünlerinde ise yabancı madde tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimler kapsamında taklit ve tağşiş yapan firmalara ilişkin listeler güncellenmeye devam ediyor.

Reklam

Son olarak güncellenen listede Gaziantep’ten iki firma yer aldı. MAHBUBA TEA olarak bilinen markanın Bergamot Aromalı Siyah çayında gıda boyası kullanıldığı tespit edilirken, AGAH Baharat adlı markanın ürünü olan Kekik’te ise yabancı madde tespit edildiği belirtildi.

Gazianteplilerin sağlığıyla oynayan Aktürk Sağlık Gıda Elektronik Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nde Mahbuba TEA markalı çayda gıda boyası tespit edildiği ve Kral Baharatları Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nde ise Agah Baharat markalı Kekikte yabancı madde tespit edildiği ortaya çıktı.

PİYASADA BULUNAN DİĞER ÜRÜNLERDE GIDA BOYASI OLMADIĞINA DAİR

Aktürk Sağlık Gıda Elektronik Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin 27.03.2025 tarihli dilekçesine verilen yanıt:

05/11/2024 tarihinde gıda üretim faaliyeti yürüten işletmenizde il müdürlüğümüzce yapılan kontrol ve denetimde ilgili mevzuata uygunluğunu kontrol etmek amacı ile numunesi alınan siyah çay ürününün analizleri sonucu boya tespit edilmiş olup bu durum Bakanlığımızca kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Olumsuzluk tespit edilen ürün 06/2024 parti numaralı, 07/2027 son tüketim tarihli, Mahbuba Tea Marka siyah çay Earl Grey (Bergamot aromalı) ürünüdür. Tespit edilen olumsuzluk ve yapılan işlemler sadece 06/2024 parti numarası taşıyan Earl Grey(bergamot araomalı) siyah çay ürünü (06/2024 parti numaralı ürün) ile sınırlıdır. Mevzuata aykırı olduğu tespit edilen ürün için piyasadan toplatılma kararı alınmıştır. Bakanlığımız birimleri ve Bakanlığımız adına il müdürlüğümüzce yapılan denetimlerde söz konusu mevzuata aykırı ürüne piyasada rastlanılmamıştır.

Söz konusu olumsuzluk ve yapılan idari işlemler işletmenizde numunesi alınan yukarıda bilgileri verilen bir tek parti ürünle sınırlı olup piyasada mevcut diğer siyah çay ürünleriniz ile diğer gıda ürünlerinizi kapsamadığı hususunda” denildi.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğini sağlamak amacıyla yürüttüğü denetimlerin sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. “guvenilirgida.tarimorman.gov.tr” adresinde günlük olarak güncellenen listede, hangi firmaların hangi ürünlerde ne tür bir hile yaptığı açıkça belirtiliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Denetimlerini Sürdürüyor
MAHBUBA Çay markasının bir ürününde gıda boyası tespit edildi

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

Gaziantep Haberler, Narkoz Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep haberleri, Gaziantep ile ilgili son haberler, Gaziantep gündem haberleri, Gaziantep son gelişmeler bu sitesi

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
4
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tarım ve Orman Bakanlığı Denetimlerini Sürdürüyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!