MALATYA ANADOLU ATEŞİ ŞAMPİYON OLDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MALATYA ANADOLU ATEŞİ ŞAMPİYON OLDUMalatya’da düzenlenen Avrupa Kulüpler Salon Hokeyi Müsabakalarında Türkiye’yi temsil eden Malatya Anadolu Ateşi Spor Kulübü, Finlandiya ekibi ABC Team’i 9-0 yenerek, Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.

Malatya’da düzenlenen Şampiyonada, İrlanda ekibi Three Rock Rovers ikinci, Bulgaristan ekibi Locomotiv 1929 ise üçüncü olurken Malatya Anadolu Ateşi Spor Kulübü’nün ABC Team’i yenerek birinci olması tüm yurtta büyük sevinçle karşılandı.

Hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük başarılara imza atan Malatya Anadolu Ateşi Spor Kulübü kendilerine destek veren herkesin yüzünü güldürmeyi başarırken yetkililerden tam not aldı.
Başarılarından dolayı AK Parti Milletvekili Öznur Çalık tarafından plaketle ödüllendirilen, Kulübün Başkanı ve Antrenörü Savaş Yılmaz üstün başarılarından dolayı oyuncuları kutladı.Yılmaz, “Malatya ilimiz tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yaptık. Sorumluluklarımız ve yükümüz ağırdı. Bu yükü şampiyonlukla bitirmek çok güzeldi.Hem ev sahipliği yapmak hem de kupayı almak Malatyalılar ve tüm Türkiye adına çok güzeldi. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

MALATYA ANADOLU ATEŞİ ŞAMPİYON OLDUTürkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan ise yaptığı açıklamada, “Hokey sporunda Malatya takımımız bizim her zaman gururumuz olmuştur. Gururumuz olmaya da devam edecektir. Bizim için çok önemli bir organizasyon olan Avrupa Kulüpler Salon Hokeyi Malatya’da gerçekleştirildi. Hem çok iyi ev sahipliği yaptık hem de şampiyon olduk. Misafir takımlarımıza da göstermiş oldukları mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Malatya bunu hak ediyor. Şu anda medeniyetlerin kurulduğu, büyüdüğü ve geliştiği, her karış toprağı tarih kokan Anadolu topraklarında bulunuyoruz. Bu topraklar, çok önemli dünya medeniyetlerine öncülük etmiştir, Asya’yı Avrupa’yı birbirine bağlayan yollar üzerinde kurulan Malatya ilini bu başarısından dolayı kutluyorum. Türkiye’nin Hokey sporunda dünya genelinde gün geçtikçe gelişmesi ve büyük başarılara imza atması bizim için onur vericidir. Oyuncularımız ve hocalarımızla gurur duyuyorum.  Malatya insanı, Türk insanı, Anadolu insanı burada sizi en iyi şekilde ağırlayacaktır” dedi.

MALATYA ANADOLU ATEŞİ ŞAMPİYON OLDUTürkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan, kendilerine verdiği destekten dolayı AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadi Fındıklı, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Yılmaz, Vali Yrd. Murat Çağrı Erdinç ve Malatyalılara göstermiş oldukları ilgi ve destekten dolayı teşekkür etti.

Müsabakaların sonunda gol kralı Malatya Anadolu Ateşi Spor Kulübü’nden Ebubekir Güden, en iyi kaleci İrlanda’nın Three Rock Rovers takımından Stephan West, en değerli oyuncu ise yine Three Rock Rovers takımından Jody Haskings oldu.

Müsabakalarda birinciliği Malatya Anadolu Ateşi Spor Kulübü, ikinciliği Three Rock Rovers, üçüncülüğü ise Bulgaristan’dan katılan Lokomotiv 1929 takımı elde etti. Birinci olan takımın madalyasını ve kupasını Ak Parti Milletvekili Öznur Çalık verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MALATYA ANADOLU ATEŞİ ŞAMPİYON OLDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin