MARKA FUARCILIK SINIFTA KALDI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MARKA FUARCILIK SINIFTA KALDIGaziantep”te açılan 5. Ortadoğu Halı Fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen halı meraklılarının ilgisini çekerken Fuar Organizasyonu yapan Marka Fuarcılığın çadırdaki firmalar için yeterli altyapıyı kuramaması firmaların tepkisini çekti.


Gaziantep”te açılan 5. Ortadoğu Halı Fuarı bu yıl 17 bin metrekarelik bir alanda 200 firmanın katılımı ile halı meraklılarının ilgisine sunuldu. Yoğun talep nedeniyle alanın yetersiz olmasından dolayı organizasyonu yapan Marka Fuarcılık tarafından kurulan çadırlarda yeterli hizmeti alamayan ve muhatap bulamayan firma sahipleri isyan etti. Müşterilerin sıcaktan dolayı ana binaya kaçtıklarını belirten firma sahipleri zaman zaman bozulan vantilatörleri tamir etti.

MARKA FUARCILIK SINIFTA KALDIHayat Halı yetkilisi Hikmet Duran 4 senedir bu fuara katılıyoruz. Özellikle bu sene alan yetersizliği nedeniyle kurulan çadırdaki fuar alanından sıcak ve ilgisizlik nedeniyle çok şikayetçiyiz. Burada adeta hamamda oturur gibi oturuyoruz, bırakın müşteri gelmesini biz bile bu sıcakta burada oturamıyoruz. Biz de diğer normal fuar alanındakiler ile aynı parayı ödedik ve bunun karşılığı olan hizmeti istiyoruz.

Fuara katılan firma sahiplerinden Murat Ulutaş ise Çadır sistemi bu sene ilk defa uygulanıyor . Bize bu çadırlar satılırken diğer fuar alanında olan her türlü hizmetin buraya da verileceği söylendi. Ancak soğutmasından tutunda, temizliğine kadar burada çok ciddi sıkıntılar var. Buraya sıcaktan dolayı hiçbir müşteri gelmiyor. Şunu söyleyebilirim ki biz ana binada olan firmalardan %30 oranında daha fazla ödedik. Biz burada çadır olmayacağını düzgün bir yer yapılması gerektiğini daha önce söyledik. Ancak bize bu çadır sizin bildiğiniz çadırlardan değil, biz buranın her türlü şeyini dört dörtlük yapacağız dediler.

MARKA FUARCILIK SINIFTA KALDILiva Metal yetkilisi ise Zemininden tutun da soğutmasına ve temizliğine kadar hiçbir şey bu çadırda fuar için uygun değil. Bu organizasyonu yapan özel bir firma ve kendilerine sorunlarımızı iletmemize rağmen çözüm üretilemedi. Bu şartlarda müşterinin bu bölüme girmesini beklememiz hayal olur.

IŞIKLI TABELA YERİNE KAĞIT TABELA VERDİLER

Peluş halı üretimi üzerine çalışan Karmen Halı yetkilisi Dursun Bozkurt, “Biz mevcut durumdan daha başarılı bir fuar bekliyorduk. En büyük sıkıntımız sıcak olması ve hazırlıkların fuar açılmasına rağmen henüz tamamlanamamış olması. Hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz. İki tarafa da aynı para ödenmesine rağmen  bize uygulanan hizmet çok farklı. Biz başka fuar organizasyonu yapan firmalarla da çalıştık ancak bizi 2 saatten fazla bekleten firma olmadı. Eğer seneye de aynı şekilde bir hizmet alacaksak ve buradan bir performans sağlayamayacak isek fuara katılmamızın çok da bir anlamı yok. Çünkü biz bu alanlara çok ciddi paralar yatıyoruz, en düşük maliyetlerden birisi olmamıza rağmen yaklaşık 12 bin TL civarında bir harcama yaptık. Bu küçük bir KOBİ için ciddi bir rakamdır. Biz buraya para kazanmak için geliyoruz, bu şartlarda herhangi bir kazanım sağlamamamız mümkün değil. Biz verdiğimiz bedelin karşılığı olan hizmeti istiyoruz, bu hizmeti alamadığımız zamanda şikâyet edebileceğimiz merci olmasını istiyoruz. Bu işin tekelciliğe dönüşmesini istemiyoruz. Biz bütün ülkelerde fuarlara katılıyoruz ancak böyle bir fuarcılık anlayışı görmedim. Almanya’da katıldığımız fuarda bir sıkıntı yaşadığımız zaman bunu yetkililere ilettiğinizde çok kısa bir zamanda sorunu çözüyorlar ve dönüş yapıyorlar. Sorun en kısa zamanda gideriliyor. Burada bırakın sorunumuzu anlatacak yetkili bulamıyoruz. Bu nedenle Marka Fuarcılık bu fuar anlayışıyla sınıfta kaldı,Ayrıca ışıklı tabela yaptıracağız dediler elimize kağıt tabela tutuşturdular” diyerek muhatap bulamamaktan yakındı.

MARKA FUARCILIK SINIFTA KALDIFuara katılan firmaların yoğunluktan dolayı kendileri tarafından talep edilen çadır alan içinde yapılan stantların biraz gecikmeye rağmen teslim edildiğini ve tüm çabalarını sarf ederek klimaları seferber ettiklerini açıklayan Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan firmaların stantlarını tek tek gezerek seneye daha başarılı ve daha donanımlı bir fuar olacağının altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MARKA FUARCILIK SINIFTA KALDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin