MARKA ŞEHRİN SANAYİSİNE İŞÇİ DARBESİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MARKA ŞEHRİN SANAYİSİNE İŞÇİ DARBESİGaziantep Organize Sanayi bölgesinde işçileri haklarını alma konusunda ayaklandıran örgüt son olarak çalışmak isteyen işçilere baskı uygulamaya başladı.

Şireci Tekstil’de başlayan isyan dalga dalga yayılıyor. Bazı terör örgütlerinin parmağı olduğunu vurgulayan yetkililer Gaziantep’i sanayisinden vurarak bölgede isyan çıkarmaya çalışıyorlar diyerek çalışmak isteyen yaklaşık %70 üzerindeki işçiyi zorbalık ve tehditlerle sindiriyorlar ifadesini kullandı. Emniyetin tedbir aldığı organize sanayi bölgesinde her hangi bir olayın başlaması halinde büyük tehlike oluşacağını belirten yetkililer bu durumun bir an evvel önlenmesini ve tedbir alınmasını istedi.

Son katılımlarla birlikte 4500’ü bulan direnişçilerin sayısının daha çok artması bekleniyor. Abdülkadir Konukoğlu’nun işçilerle konuşarak onları ikna etme çabaları yetersiz olurken Sanayiciler, “ hem çalışın hem de haklarınızı savunun bu şekilde hem kendinize hem bize hem de Gaziantep Sanayisine büyük darbe vuruyorsunuz” diyerek iş başı yapma çağrısında bulundu.

Greve giden işçiler “kolaysa bu maaşa Recep Tayip Erdoğan kendisi çalışsın. Halkın gözünü pembe senaryolarla boyamasınlar. Gerçekleri görsünler. Bizler 12 saat çalışıyoruz. Aldığımız maaş bize yetmiyor. Ama işverenler her yıl yeni fabrikalar açıyor. Biz haklarımızı istiyoruz” diyerek tepki gösterdiler. İşe başlamadan önce kendilerinden yıllardır senet alınmasını yetkililerin bilmesine rağmen, önlenememesine isyan eden işçiler, “Bizler en az 2000 TL lik senetlere imza atarak işe başlıyoruz. Bunu devlet görmüyor mu? İşverenler bizi tehdit ediyor ve kanımızı emiyorlar. Biz haklarımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” diyerek yeni katılımcıların olacağının altını çizdiler.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde Şireci Tekstil’de başlayan grevin ne kadar süreceği konusunda her hangi bir şey söylenmezken Salı günü Bakan ve Milletvekillerinin de katılımıyla bir toplantı düzenleneceği bilgisine ulaşıldı.

İşverenlere karşı ayaklanan ve greve giden işçiler fabrika önünde gece gündüz iş bırakma eylemine devam ediyor. 7. gününde de direnişten vazgeçmeyen işçiler sonuna kadar mücadeleye devam edeceklerini bildirdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MARKA ŞEHRİN SANAYİSİNE İŞÇİ DARBESİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin