MB HOLDİNG’E İKİ ÖDÜL BİRDEN

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MB HOLDİNG’E İKİ ÖDÜL BİRDENTüm Sanayiciler ve İş Adamları Derneği ( TÜMSİAD) Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen “Gaziantep 2012 Altın Yıldızları” ödül töreninde MB Holding ve 3 Teks Medikal Tekstil ödüle layık görüldü.

Şehitkâmil Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen ‘Gaziantep 2012 Altın Yıldızları’ ödülleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katıldığı törenle sahiplerine teslim edildi.

Törene Bakan Yıldız, Vali Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, TÜMSİAD Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, sanayiciler, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Tören TÜMSİAD’ın çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterisi ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmaları yapıldı.Ödül töreninde 1968’den bu yana İnşaat, Tekstil, Enerji, Tarım, Yapı malzemesi çalışmalarına devam eden ve Gaziantep’i her zaman layıkıyla temsil eden MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat ve başarılı İnovasyon ve AR-GE çalışmaları ile 45 ülkeye yaptığı ihracatlarda üstün performans gösteren 3teks Medikal Grup Lideri Orkun Balat ödüllerini Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız’ın elinden aldı.

MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Balat, TÜMSİAD’ın şirketlere verdiği değerin Gaziantep’i desteklediğini, Gaziantep’in ise Türkiye’yi destekleyerek her geçen gün daha büyüyüp geliştiklerini ifade etti. Balat,  tören sonrası duygularını şöyle ifade etti;  ‘Gaziantep her açıdan örnek bir şehirdir ve olmaya devam edecektir diye düşünüyorum. TÜMSİAD’ın bizi bu akşam bu türlü bir organizasyonla birleştirmesi de bizim birliğimizin en büyük göstergesidir. ‘’ dedi.

BAKAN YILDIZ; ‘’ TÜRKİYE YATIRIMCISINA VERDİĞİ GÜVENLİ VE SEÇTİĞİ EKONOMİK MODELLE BERABER CİDDİ BİR ATILIM YAPMIŞTIR’’
Törende konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise duygularını şöyle ifade etti; ‘’Öncelikle 25 Altın Yıldız’ı değerlendiren ve böyle bir kurulun hem Gaziantep’e hem de bölgesine son derece teşvikkar ve katkıda bulunacak bir yapıyı sağlamış olmasını taktirle karşılıyorum. Bu ülkenin idaresine irade koyan yapı bu son 10 yıl içerisinde bütün sektörlerin gelişmesinden daha önde olabilecek, daha üstünde olabilecek siyasi istikrarı ortaya koydu. Bazı ekonomiler vardır, o ekonomilerin siyasi istikrardan aldığı güç aslında kendi koydukları performanstan daha yüksektir. Türkiye yatırımcısına verdiği güvenli ve seçtiği ekonomik modelle beraber ciddi bir atılım yapmıştır. ve hemen hemen her sektördeki özel sektörün payını artırmıştır. Onun önüne açmıştır, yanında olmuştur ve muhatapların kendisine muhtemel çıkartacağı problemlerin giderilmesi için uğraşmıştır” dedi.

Bakan Yıldız, Türkiye’nin büyümeyi özel sektör marifetiyle yapmaya karar verdiğine işaret ederek, “Çünkü Türkiye’nin borçları vardı ve Türkiye’nin borçları öyle bir noktaya gelmişti ki komple Türkiye elde ettiği gelir, o yılki ödeyeceği faizi karşılamıyordu. Dolayısıyla yeni bir tasarruf miktarının oluşturulması gerekiyordu, bunu özel sektörle ve uluslararası sermaye ile beraber yapılacaktı. Bu modelle başarılı olamayan ülkeler var ama Türkiye başarılı oldu” dedi.
Tören, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MB HOLDİNG’E İKİ ÖDÜL BİRDEN

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin