MECLİS BAŞKANI ŞIHMEHMET TAŞKIN OLDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası, Danışma meclisi başkanını seçti. İki adayın yarıştığı Danışma Meclisi Başkanlığını açık ara oy farkıyla  Şıhmetmet Taşkın, odanın yeni miclis başkanı oldu.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nda yapılan Danışma Meclisi Başkanlığı seçimlerine, Oda Başkanı Mehmet Nabioğlu, Oda Yönetim Kurulu üyeleri, muhasebeciler ve Mali Müşavirler katıldı.

Yapılan seçimin ardından Danışma Meclisi Başkanlığına getirilen Malimüşavir Şıhmehmet Taşkın, grup ayrımı yapılmaksızın, tüm üyelere aynı mesafede olacağını vurguladı.

Danışma Meclisi Başkanı Malimüşavir Şıhmehmet Taşkın, yapılan seçimlerin ardından yaptığı konuşmada, muhasebecilik mesleğinin inceliklerinden bahsetti.

Terör saldırısını kınayan Taşkın; “Ülkemizin içinde bulunduğu durum hepimizi üzüyor. Dün ve bugün ülkemizin bağrına hançer vurmaya kalkan terörün her türlüsünü lanetliyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

Mesleğe 16 yaşında başladığını ve 40 yılını doldurduğunu vurgulayan Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Danışma Meclisi Başkanı Şıhmehmet Taşkın, konuşmalarına şöyle devam etti;

“Oda meclisimiz tüm üyelerimize açıktır. Grup ayrımı yapmadan tüm müracaatlar değerlendirilmiştir. Buraya gelen meslektaşlarımıza  a-b-c grubundan gözüyle değil, odamızın üyesi ve meslektaşımız gözüyle bakılacaktır. Bundan sonrada tüm meslektaşlarımdan şunu istiyorum.  Gelin hep beraber el ele verip mesleğimiz ve odamız için birlikte çalışalım.  biz hepimiz bu odanın üyesi hepimiz meslektaşız.  Gün birlik ve beraber olma günüdür. Beni Danışma Meclisi Başkanlığına layık görerek bu göreve getiren tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tek düzen muhasebe sistemine de değinen Taşkın, “Günümüzde uygulanan tek düzen muhasebe sisteminin oluşturulması  temelleri 1960’lı yıllara dayanmaktadır. bu sistem 1972  yılında iktisadi devlet teşekkülleri için zorunlu kılınmış olup,   özel sektörün kendi isteğine bırakılmıştır.

Ancak  ekonominin bir türlü istenilen şekle sokulamaması , Avrupa birliği sevdası   ve önlenemeyen kayıt dışı ekonomiye  bir sorumlu aranmış ve istemeyerekte  olsa 1989 yılında  bürokrat temelli  ağır aksak 3568 sayılı smmm kanunu  çıkartılmıştır. Bu yasa ile artık bir kimliğe kavuşmuş olduk. Hepimiz sevindik  apartman kapıcımızdan  fabrika bekçimize  hepimiz muhasebeci olmuştuk. Adımız katiplikten muhasebeci oldu diye  üzerimize yüklenecek  angarya ve sorumluluklardan habersiz havalara uçuyorduk.  hayal dünyamız çok  sürmedi. bürokratlar üzerimize yükledikleri müteselsil sorumluklarla bizi o pembe rüyalardan  çabuk uyandırdılar. öyle bir hale geldik ki, bir evrakı imzalarken ellerimiz titriyor. Aman bir hata yapmayalım diye kılı kırk yarmaya başladık.  bu zorluk ve sıkıntılar mesleki stresi arttırmış olup beyin amortismanımızı  ikiye katlamıştır. Mesleki süreç tüm hızıyla devam ediyor. Ekonomik ve teknolojik gelişmeler mesleğimizin vizyonuna daha geniş açıdan bakmamızı  gerektiriyor.  İletişim  öyle bir hal aldı ki, dünyada ticaret ve pazarlamayı  hızla küreselleşmeye doğru sürüklemektedir. Bu küreselleşme  mesleğimizi de aynı hızla kendi eksenine doğru çekmekte ve tek bir dil, tek bir standart olma yoluna gitmektedir.   Zaten UFRS de bu amaçla çıkartılmıştır. Onun için biz muhasebeciler ve malimüşavirler bu değişim ve küreselleşmeye ayak uydurmak zorundayız. Bu konularla ilgili  özellikle yabancı dil ve kurumsal   ortaklıklar gibi geleceğe  dönük yapılanma  eğitimlerinin üzerinde hassasiyetle durulması gerektiği  kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MECLİS BAŞKANI ŞIHMEHMET TAŞKIN OLDU

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin