Medical Park Gaziantep Hastanesinde Bir İlk

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

medikal-parkGöğüs ön duvarında çökme deformitesi olan 11 yaşındaki Hümeyra DOĞRUSÖZ isimli hasta, 14.01.2016 tarihinde Gaziantep Medical Park  Hastanesi’nde  kapalı yöntem ile çelik  bar takılarak yapılan bir saatlik operasyonla sağlığına kavuştu.

İlk  olarak 2014 yılında hastanemiz çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Ferhan ÇETİNDAĞ tarafından rutin muayenesi esnasında ”Kunduracı Göğsü Deformitesi ” olduğu fark edilerek göğüs cerrahisine refere edilen, yapılan muayenesi neticesi operasyon önerilen hasta, aradan geçen 1 yıllık süre zarfında  eforla erken yorulma ve kalpte çarpıntının yanı sıra estetik kaygılar taşıması üzerine opere olmak üzere Gaziantep Medical Park Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniğine başvurdu.  Göğüs Cerrahı Op. Dr. Atilla ÖZENOĞLU tarafından yaptırılan gerekli tetkik ve konsültasyonlar sonrası operasyona alınan hastanın bir saat kadar süren başarılı bir operasyon sonrası göğüs kafesi arzu edilen şekline getirildi. Ameliyat sonrasında kısa sürede sağlığına kavuşan hasta,  7 gün içinde taburcu edildi ve normal hayatına geri döndü. Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getiren Hümeyra DOĞRUSÖZ ve ailesi, Göğüs Cerrahı Op. Dr. Atilla ÖZENOĞLU, Çocuk Cerrahisi uzmanı  Op. Dr. Serdar ŞİYVE, Anestezi Uzmanı  D. Ali ŞEKER ve ameliyathane hemşiresi Yeliz SATICI’dan oluşan cerrahi ekibine teşekkürlerini  iletti.

Ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. ÖZENOĞLU, “Doğumsal bir bozukluk olan kunduracı göğsü ( pectus excavatum ), göğüs kafesi ön yüzünün içeri doğru çökük olmasıdır. Bozukluk erken çocuklukta ortaya çıkabileceği gibi büyümenin hızlandığı ergenlik döneminde de belirginleşebilir” dedi.
Bu hastalarda esas problemin estetik kaygıların olduğunu ifade eden  “Ancak ciddi göğüs ağrıları, kalp ritminde bozukluklar, nefes darlığı ve eforla erken yorulma gibi bulgularla da doktora başvurular gözlenebilmektedir. Bu bozukluğun tedavisi cerrahi olarak yapılmaktadır” şeklinde konuştu.İşlemin önceleri açık cerrahi ile yapıldığı ve saatlerce sürdüğü, uzun günler hastanede kalma zorunluluğu doğurduğunu ifade eden Op. Dr. ÖZENOĞLU, “Bu gün artık giderek artan bir hızla göğüs duvarı şekil bozukluklarında bar yöntemi uygulanmaya başlanmıştır. Hastalar, kansız, acısız ve estetik olarak mükemmele yakın sonuçlara hemen ulaşabilmekte üstelik hastanede uzun süreler iyileşmeyi beklemeden normal hayatına dönebilmekte. Bar yöntemi ile kesi yerleri daha önce yapılan ameliyata göre çok daha kısa ve kan kaybı yok denecek kadar azdır. Ameliyattan sonra iyileşme hemen olmakta, göğüs duvarının yapısı bozulmadan şekil verildiği için kas, kemik, kıkırdakların iyileşmesini beklemeye gerek kalmamaktadır. Hasta en geç 5-7 gün içinde taburcu edilmekte, haftalarca hastanede yatması gerekmemektedir. İyileşme hemen olduğu için hastalar sonucu hemen görebilmekte ve hastaneden taburcu olduğunda normal hayatına rahatlıkla dönebilmektedir. Ameliyatın idaeal yaşı 7 ile 14 yaşlar arası olduğunu belirten Op. Dr. ÖZENOĞLU, bu yaşlar sternum dediğimiz iman tahtası kemiğinin çelik bar ile şekillendirilmeye en elverişli yaşlar olup, çöküklükler daha estetik düzeltilebilmektedir. Takılan barlar operasyondan 36 ay sonra küçük bir operasyonla tekrar çıkartılmaktadır.” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Medical Park Gaziantep Hastanesinde Bir İlk

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin