Meral Akşener, “Türkiye hareketli günlere hazır olsun”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP olağanüstü tüzük kurultayı için geri sayım sürerken yurt gezilerine ara vermeden devam eden Genel başkan adayı Meral Akşener, İzmir’den seslendi.

Mitingin açış konuşması için kürsüye çıkan İzmir eski İl Başkanı Müsavvat Dervişoğlu, “Sizlerdeki bu bayrak sevgisi ve coşkuyu gördükten sonra konuşmam gerekmez” dedi. Dervişoğlu daha sonra olağanüstü tüzük kurultayına imzalarıyla destek veren Üst Kurul Üyelerini, “İşte bu mücadelenin İzmirli kahramanları” diye tek tek ismen kürsüye davet etti. Mustafa Yıldızdoğan’ın seslendiği, “Harekete Geçmek Lazım” şarkısıyla coşan vatandaşların alkışları arasında konuşma yapacağı platforrma çıkan Meral Akşener, “Senelerdir biz bu şarkıyı çalar, dinler, heyecanlanır ama bir türlü harekete geçemezdik. Harekete geçtik, artık kimse Milliyetçi Hareket’in önünde duramaz. Bugün burada Hareket’e geçmiş milli irade var. Türkiye Hareketli günlere hazır olsun” diye sözlerine başladı.

Gündoğdu Meydanı’nı dolduran onbinlere seslenen Meral Akşener, “1 Kasım’daki seçim bozgununu kabul etseydiniz şimdi burada olmazdınız. Bu meydanı doldurduğunuza göre sizin de itirazınız  var. Merak etmeyin, sizler adına başlattığımız bu kutlu yürüyüş MHP’nin iktidarıyla taçlanacak” dedi.

Akşener sözlerini şöyle sürdürü:

Meral Akşener, “Türkiye hareketli günlere hazır olsun”

Bu taleplere kulaklarını tıkayanların bugün itibari ile anlamak zorunda kaldıkları o değişimin iradesi bugün bu meydandadır. Bu iradeden kaçamayacaksınız. Odalarında oturup, kapılarını kapatıp sandalyelerinden kalkmayanlar o koltuktan odalardan kalkın. Çıkın dışarı ayakkabı eskitmeye başlayın. Siz eskitmezseniz, millet sizi eskitir. Görün bu Gündoğdu Meydanı’nı, ülkücü iradeye kulak verin. Bu sese kulak vermezseniz, ülkücünün sesine kulak vermezseniz ne yaparsanız yapın 15 Mayıs’ta o kongre olacak inşallah. 15 Mayıs’ta kongremizin o demokrasi şölenimizin önüne geçemeyecekler. Bu kongre olacak ve başarılacak yeni yolda birlikte beraber sizi dinleyerek, isteklerinizi görerek, taleplerinizi hayata geçirerek yeni yönetim, anlayış ve zihniyet hayata geçirilecek”

“Evet koltuk meraklısıyız. Niye meraklısıyız sordunuz mu? Çünkü biz yamultulmuş dış politikayı, Türkiye’nin itibarının iki paralık edildiği dış politikayı düzeltmek için koltuk meraklısıyız. Ekonomiyi rantiyenin eline veren, istihdamı ortadan kaldıran, sıcak parayla iş gören, gençleri umutsuzluğa ve yılgınlığa iten, haksız kazancın önde olduğu, haklı rekabetin ortadan kalktığı, ‘senden mi benden mi’ diye vatandaşların ayrıldığı, yatırımın hiç olmadığı, bütün sistemin bulunan sıcak para ile döndürüldüğü bir ekonomik düzenin yamultulduğuna inandığımız için, bu ekonomiyi düzeltmek için koltuk sevdalısıyız. Türk milliyetçiliği gözüyle bakan, yıllık yüzde 6-7 büyümeyi sağlayıp bu büyümeyi de adaletli biçimde milletimizin aziz fertlerine dağıtan bir ekonomik modeli ortaya koymak ve ülkemizi güçlü ekonomisiyle bölgesinin lider ülkesi haline getirmek için koltuk meraklısıyız.”

Akşener, 15 Mayıs’ta yapılacak kurultaya partilileri davet etti. Bir kongrenin nasıl yapılacağını dosta düşmana göstereceklerini ifade eden Meral Akşener, “Ülkücüler nasıl bir kongre yapabilirmiş hep beraber göstereceğiz inşallah. Ders alacaklar, örnek alacaklar. Ülkücülerin, Türk milliyetçilerinin demokrasiye olan bağlılıklarını herkes görecek.” dedi.

Akşener bir süre dinlendikten sonra kaldığı otelde İzmir’in Üst Kurul Delegeleri ve kanaat önderleriyle basına kapalı toplantıda bir araya gelip istişarede bulundu. Toplantıda kongre sürecinde gelinen aşama hakkında bilgi veren Akşener’in Üst Kurul Delegeleriyle görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

İzmir’in 56 Üst Kurul Delegesi’nden 30’u olağanüstü tüzük kurultayının toplanması için sürecin ilk günlerinde imza vermişti. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin “kurultay yapılsın” kararına  Genel Merkez’in direnip konuyu Yargıtay’a taşıması ardından da yerel mahkemelerden kurultayı engellemek için kararlar çıkarması İzmir Üst Kurul Delegelerinin de tepkisine yol açtı. Bu gelişmeler sonrasında imza vermemiş bir kısım Üst Kurul Delegesi’nin de katılımıyla olağanüstü tüzük kurultayına destek veren delege sayısının 50’ye yaklaştığı ifade edildi.

izmir-meral-aksener

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meral Akşener, “Türkiye hareketli günlere hazır olsun”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin