MERKEZİ SINAVLAR ÖNCESİ, ÖĞRENCİ VELİLERİNE MEKTUP GÖNDERİLDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MERKEZİ SINAVLAR ÖNCESİ, ÖĞRENCİ VELİLERİNE MEKTUP GÖNDERİLDİGaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yıl Temel Eğitimden Orta Öğretime geçiş yapacak 8.sınıf öğrencilerinin ailelerine yaklaşan sınavlar öncesi mektup gönderdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin imzalı mektupta sınav süreçleri detaylı bir şekilde anlatılırken, ailelere çeşitli uyarılar ve tavsiyeler yer aldı. Bu yıl ilk kez uygulanacak temel eğitimden ortaöğretime geçiş sistemine ilişkin bilgilendirme çalışmaları sürüyor.

Bu kapsamda Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, merkezi ortak sınavlar hakkında en çok sorulan sorulara cevap niteliğinde, sınav kaygısını azaltmak amacıyla 8. sınıfta okuyan öğrenci velilere mektup gönderdi.

Mektup ‘ta, öğrencilerin 28-29 Kasım 2013 tarihinde yapılacak ve toplam 6 oturumdan oluşan sınavlara ‘belgeye dayalı’ bir mazeretleri olmadığı takdirde katılma zorunluluğu hatırlatıldı.

Sınav haftası yapılacak konu tekrarlarının önemine dikkat çekilirken, sınav seans aralarında öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmaya yönelik veli yaklaşımlarının önemli olduğu vurgulandı.

Mektupta, çocukların ve onların mutluğunu görmek isteyen velilerin sınav stresinden uzaklaşmaları için bu uygulamanın getirildiği bildirdi. Mektupta şu ifadeler yer aldı:

VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

Değerli Velimiz…

Bu yıl sadece 8.Sınıfta okuyan öğrencilerimiz, birincisi 28 ve 29 Kasım 2013 Perşembe ve Cuma günü, ikincisi ise 28 ve 29 Nisan 2014 de yapılacak olan TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ) sınavlarına katılacaklardır. Bu sınavların her birinin sonucu istenilen bir lisede okumada % 70 etkilidir. Kalan % 30 ise 6,7 ve 8.Sınıflardan almış oldukları Yıl Sonu Başarı Puanlarından yani girmiş oldukları yazılı sınavları, derse katılımlarından alacakları ders içi etkinlik puanları, hazırlamış oldukları performans görevleri ve projelerden ( proje notları 2. Dönemde değerlendirmeye alınacaktır.) olacaktır. Aşağıdaki bilgileri sizle paylaşma gereği duyduk. Sınavın öğrenci başarısına azami katkı sağlaması ve öğrencimizin istediği bir lisede okuması kendisini, velisi olarak sizi ve bizleri mutlu edecektir.

1.Öğrencilerimiz sınavlara kendi okullarında girecekler, başlarındaki öğretmenler başka okulun öğretmenleri olacaktır.

2.28 ve 29 Kasımdaki sınavlar saat 09.00’da başlayacak her gün 3 oturum halinde yapılacak olup, her sınavın süresi 40 dk, her sınav arası 30 dk. olup sınavlar saat 12.00’da bitecektir.

3.28 Kasım Perşembe günü sınav takvimi: 1.Oturum Türkçe: 09.00-09.40,2.Oturum Matematik: 10.10-10.50, 3.Oturum Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 11.20-12.00 olacak, öğrencilerimiz bütün oturumlara katılmak zorundadır.

29 Kasım Cuma günü sınav takvimi: 1.Oturum Fen ve Teknoloji: 09.00-09.40 , 2.Oturum T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük :10.10-10.50, 3.Oturum Yabancı Dil:11.20-12.00 olacak, öğrencilerimiz bütün oturumlara katılmak zorundadır.

4. Tüm Soru kitapçıkları 29 Kasım Cuma günü saat 14.00 da alınabilecek, almayanlar ilk pazartesi alabileceklerdir.

5.28-29 Kasım tarihlerinde bağımsız ortaokullar ile ilkokul-ortaokul bir arada olan okullar tatildir.8.Sınıf öğrencileri ise sınav bitiminden itibaren (12.00’dan sonra ) okulda bulunmayacaklardır.

6.Sınav oturumları arasındaki 30 dakikalık dinlenme sürelerinde çocuğunuzun bir önceki girmiş olduğu sınavla ilgili yorum yapmasını, arkadaşlarıyla doğru-yanlış değerlendirmesinde bulunmasını sonraki gireceği dersin sınav moral motivasyonunu düşürmemesi için gerekli tedbirleri siz velimizin de almasında fayda vardır.

7.Çok ağır, belgeye dayalı geçerli bir neden olmadığı müddetçe telafi sınavı kendi okulunda yapılmayacak olan, merkezi ortak sınavlara 28 ve 29 Kasım tarihlerinde girilmesi zorunludur.

8.18-22 Kasım tarihleri arasında öğretmenlerimizce sizlere bildirilecek gün ve saatlerde 8.Sınıf öğrenci velilerine yapılacak olan toplantılara mutlaka katılınması gerekmektedir.

9.8.Sınıf öğrencimizin 18-28 Kasım tarihleri arasında öğretmenlerimizce yapılacak son konu tekrarları ve öğrenci rehberlik çalışmaları dolayısıyla okula kesinlikle devamını sağlayınız.

10.Yapılacak Merkezi Ortak Sınavlar konusunda Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesinde yayımlanan soru ve cevaplar ile videodan yararlanabilirsiniz.

BÜTÜN ÖĞRENCİLERİMİZE SINAVLARDA BAŞARILAR DİLERİZ.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MERKEZİ SINAVLAR ÖNCESİ, ÖĞRENCİ VELİLERİNE MEKTUP GÖNDERİLDİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin