Mesane Kanseri için Umut Verici Gelişme

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

prof-mahmut-gumus“Mesane Kanseri tedavisinde kullanılan immunoterapi ilacı FDA tarafından onaylandı”

Hastalığı önlemenin tedavi olmaktan daha kolay olduğunu belirten Prof. Dr. Mahmut Gümüş, mesane kanseri hastalarına da umut verici bir müjdenin haberini verdi: “İlk ve tek anti-PD-L1 immunoterapi ilacı Amerika’da FDA tarafından onaylandı. Hastalar için bu çok sevindirici bir olay.”

Mesane kanseri ile ilgili çarpıcı bilgiler paylaşan Prof. Dr. Mahmut Gümüş, mesane kanserinin dünyada daha çok erkekleri etkilediğini söyledi. Dünyada erkeklerde en sık görülen kanserler içinde 6. sırada olan Mesane kanseri, ölüme neden olan kanserler sıralamasında ise 9. sırada. Türkiye’de ise görülme sıklığı, akciğer ve prostat kanserinden sonra 3. sırada yer alıyor.
Dünyanın en büyük sağlık sorunlarından biri olan kanser ve türleri hakkında her geçen gün yeni bilgiler öğrenmeye devam ediyoruz. Her yıl dünyada 16 bin kişi mesane kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor¹. Peki, mesane kanseri hakkında ne biliyoruz?

İlaç ve diagnostik alanında dünyanın önde gelen araştırma odaklı sağlık gruplarından Roche’ta bir seminer veren Tıbbi Onkoloji uzmanı Prof.Dr. Mahmut Gümüş, mesane kanserinin en büyük nedenleri arasında sigaraya dikkat çekti.

Prof. Dr. Mahmut Gümüş, mesane kanserinin dünyada daha çok erkekleri etkilediğini söyledi. Dünyada erkeklerde en sık görülen kanserlerde 6. sırada olan mesane kanseri, ölüme neden olan kanserler sıralamasında ise 9. sırada. Türkiye’de ise görülme sıklığının, akciğer ve prostat kanserinden sonra 3. sırada yer aldığını belirten Prof. Dr. Gümüş, Mesane kanserinin en önemli risk faktörünün sigara olduğunu vurguladı. Sigara’nın hastalık riskini 4 kat arttırdığına dikkat çeken Prof. Dr. Gümüş, hastalık riskini arttıran diğer nedenler arasında sık tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, böbrek ve mesane taşı, radyoterapi öyküsü, bazı kimyasal maddeler (tekstilde kullanılan kimyevi maddeler gibi) olduğunu belirtti.

Önlemek tedaviden kolay

Mesane kanserinin en önemli belirtileri arasında idrarda kan, bel bölgesinde ağrı, sık idrara çıkma ve ağrılı idrar yapma olduğunu söyledi. Hastalığın, erken evrede tespit edilmesi durumunda ürologlar tarafından tedavi edildiğini belirten Prof. Dr. Gümüş, hastalık için net bir tarama metodu olmadığını ama belirtiler görüldüğü zaman hemen doktora başvurulması gerektiğini söyledi. Hastalık 3. evrede tespit edilirse ancak kemoterapi uygulanabildiğini söyleyen Prof. Dr. Gümüş, yapılan kampanya ve kanuni düzenlemeler ile sigara kullanımı azalırsa, 3. evre mesane kanser vakasının da azalacağını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mesane Kanseri için Umut Verici Gelişme

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin