Metabolik cerrahi diyabet tedavisinde etkili bir yöntem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel Gaziantep Anka Hastanesi Diyetisyeni Tuğba Özkan Özaltun, Gaziantep Şahinbey Lions Kulübü’nün daveti ile katıldığı programda diyabet ve diyabetle mücadelede beslenmenin önemine dikkat çekti.

Gaziantep Şahinbey Lions Kulübü’nün rutin olarak düzenlediği toplantılarının bu ayki konuğu Özel Gaziantep Anka Hastanesi Diyetisyeni Tuğba Özkan Özaltun idi.

Diyetisyen Tuğba Özkan Özaltun konuşmacı olarak davet edildiği toplantıda, diyabet ile insülin direncinin ne olduğu ve hastalıkta beslenme yollarını anlattı.

“Dengeli beslenme diyabetle mücadelede önemli role sahip”

Metabolik cerrahi diyabet tedavisinde etkili bir yöntem

Tip 2 diyabetin tüm dünyada hızla yaygınlaşan ciddi bir sağlık sorunu olduğunu dile getiren Diyetisyen Özaltun, şu bilgileri verdi:

“Gelişmiş ve gelişmekte olan toplumlarda beslenme ve yaşam tarzındaki değişimle birlikte özellikle Tip 2 diyabet artmaktadır. Özellikle son yıllarda gençlerde ve çocuklarda Tip 1 ve Tip 2 diyabet hastalığı çok fazla görülmektedir. Tıbbi tedavinin yanı sıra hareketli yaşam, dengeli ve düzenli beslenme diyabetle mücadelede çok önemli role sahiptir. Yaşam kalitesini ve organların işlevlerini bozan bu hastalıkla mücadelede öncelikle doğru beslenmek gerekiyor. Bu noktada da Diyetisyene danışmak hastanın bu konuda sıkıntı yaşamasını engelleyecektir. Her hastanın beslenmesi farklı olmalı. Biz, diyabet hastalarına onun yaşam tarzı, boyu, kilosu, tedavide kullandığı ilaç ve insülin tipi ve miktarı, günlük fiziksel aktivitesine bakarak özel bir diyet programı çıkarıyoruz. ”dedi

“Metabolik cerrahi diyabet tedavisinde etkili bir yöntem “

Diyabet tedavisinde Özel Gaziantep Anka Hastanesi’nde uygulanan metabolik cerrahi yöntemi ile birçok hastanın diyabetten kurtulduğunun altını çizen Diyetisyen Tuğba Özkan Özaltun, ameliyat ve ameliyat sonrası yaşananlarla ilgili de katılımcılara bilgi verdi.

Anlatılanları dikkatle dinleyen kulüp üyeleri, diyabet ve diyabet tedavisinde uygulanan cerrahi yöntemle ilgili merak ettiklerini Özel Gaziantep Anka Hastanesi Diyetisyeni Özaltun’a sordular.

Program sonunda Gaziantep Şahinbey Lions Kulübü Başkanı Dilber Apa, Özel Gaziantep Anka Hastanesi Diyetisyeni Özaltun’na katılımından dolayı teşekkür etti.

Apa, kulüp toplantılarına mesleklerinde uzmanlaşmış kişileri konuşmacı olarak davet ederek, üyelerini bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Metabolik cerrahi diyabet tedavisinde etkili bir yöntem

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Metabolik cerrahi diyabet tedavisinde etkili bir yöntem

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin