METAVERSE Hayatımıza Neler Getirecek?

featured
METAVERSE Hayatımıza Neler Getirecek?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

METAVERSE Hayatımıza Neler Getirecek?

Son zamanların popüler kavramlarından birisi olan, internetin geleceği olarak ta nitelendirilen metaverse kavramı hayatımızı nasıl değiştirecek? Gaziantep Haber

Facebook’un da dahil olduğu bir çok teknoloji devinin yatırım yapmaya başladığı ve bitcoin piyasasında projelerinin yoğun ilgi gördüğü metaverse hayatımızda ne gibi değişiklikler sağlayacak? Metaverse ile ne kastediliyor?
Metaverse dediğimiz şey bir tür digital dünya olarak ta nitelendirebileceğimiz kurgusal bir evren aslında. İnsanların hiçbir fiziksel çaba harcamaksızın artırılmış sanal gerçeklik cihazları sayesinde tamamen zihinsel olarak kendilerini hissettikleri algısal bir evren. Günümüzde oyun olarak tabir ettiğimiz sanal dünyalarda insanlar kendi avatarlarını oluşturarak birbirleriyle iletişim kurabilecek ve gerçek hayatta yaptığı şeyleri sanal olarak gerçekleştirebilecek. Sizinle fiziksel alanda olmayan insanlarla bir şeyler oluşturabileceğiniz, etkileşim kurabileceğiniz, keşfedebileceğiniz bir dizi sanal alan. Uzmanlara göre 1980 yılındaki cep telefonlarına göre akıllı telefonlar neyse metaverse de günümüzün sanal gerçeklik teknolojisi için o. Şu an için bilim kurgu gibi gelse de bizlere, internetin geleceği olarak tanımlanıyor. Örneğin metaverse sayesinde dünyanın başka bir yerinde yaşayan arkadaşınızla sanal bir gözlük sayesinde gerçek bir kahve içme deneyimi yaşayabileceksiniz. Hem siz hem de arkadaşınızın avatarı, sanal bir kahve dükkanında tamamen doğal bir sohbete girişebilecek, ortam, ses ve avatarlar gerçek hayatın kopyası olacak. Tabi ki bunların hepsi metaverse’ün gelecekte vaat ettiği şeyler.

DİGİTAL BİR EVRENE DOĞRU YOL ALIYORUZ

METAVERSE Hayatımıza Neler Getirecek?

Metaverse ile Digital bir evrene doğru yolculuğumuz başladı. Şu anda sadece oyunlarda kullanılan sanal gerçeklik teknolojisinin artırılmış halini metaverse ile yaşamaya başlayacağız. Yani digital bir evrende üç boyutlu avatar yaratmak suretiyle, çalışmak,gezmek,oyun oynamak,konsere gitmek,alışveriş yapmak belki de eğitim/öğretim gibi bir çok günlük aktiviteyi yerine getirmek mümkün olabilecek.

METAVERSE PROJELERİNE YOĞUN İLGİ

Metaverse, blockhain teknolojisi sayesinde sahip olunan herhangi bir sanal varlığı dijital evrende kullanabilme imkanı sağlayacak. Yani kripto para birimleri, sanal bir ekonominin başarılı bir şekilde işlemesine olanak sağlayacak.

POPÜLER METAVERSE PROJELERİ

Facebook’un ismini Meta olarak değiştirmesi ve metaverse olarak bilinen karma evrene yatırım yapacağını duyurması metaverse coinlere olan talebi de artırmış oldu. Metaverse coinleri, tıpkı bitcoin ve diğer altcoinlerde olduğu gibi kripto para borsaları üzerinden satın alınabiliyor. Bazı popüler metaverse projeleri ise şöyle;

AXS,MANA,STARL,SAND,GHST,UFO.
YENİ İSTİHDAM ALANI METAVERSE

Facebook’un metaverse teknolojisinin hayata geçirilmesi anlamında 10 bin çalışan alacak olması gençler tarafından büyük ilgi görmeye başladı. Dev şirketin kurucusu Mark Zuckerberg geçtiğimiz temmuz ayında Facebook’un bir Metaverse şirketi olmasını istediğini belirtmiş, bunun mobil internetin geleceği olacağını düşündüğünü ifade etmişti.

COVİD 19 PANDEMİSİ METAVERSE GÜNDEME GETİRDİ

Metaverse’ün son zamanlarda bu kadar gündeme gelmesi COVİD-19 pandemisinin bir sonucu olarak ta görülüyor. Son 2 yıldır hayatımızı etkisi altına alan pandemi nedeniyle herkes evinde kalmak zorunda kalmış ve bütün işlemler dijital yöntemlerle halledilmeye çalışılmıştı. Dijital etkileşimin artması metaverse kavramını da ilgiyi artırmış oldu. Bir çoğumuz şu an için bunu hayat etmekte zorlansak bile internetin geleceği olarak tanımlanan bu kavram önümüzdeki yıllar içerisinde yavaş yavaş hayatımızda ki yerini almaya başlayacak gibi. Gaziantep Sağlık

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
METAVERSE Hayatımıza Neler Getirecek?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin