MEVLA GÖRELİM NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEVLA GÖRELİM NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLERŞahinbey Kaymakamlığı tarafından düzenlenen “Şahinbey Kültür ve Edebiyat Günleri” muhteşem şiir gecesi ile sona erdi.

Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şair Abdulhadi Bay, Şair A.Turan Erdoğan, Şair Ahmet Çevik, Şair Alaaddin Akyüz, Şair Behiye Köksel, Şair Filiz Nur Atakan, Şair Gülhun Ertilav, Şair Hasan Akar, Şair Hayriye Ünal, Şair İhsan Deniz, Şair M.Önal Mengüşoğlu, Şair Muammer Karadeniz, Şair Mustafa Özçelik, Şair Nesibe Kantar, Şair Nihat Öner, Şair Sinan Karakaş, Şair Şeref Akbaba, Şair Zeynel Abidin Toprak, Şair Zühal Ekici’nin katıldığı “Şahinbey Kültür ve Edebiyat Günleri” Zeugma Kültür Merkezinde düzenlenen şiir gecesi ile sona erdi.

MEVLA GÖRELİM NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLERAçılış konuşmasını yapan Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Milletvekillerinin görevinin yasa çıkarmak, denetim ve uluslar arası arenada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirterek önce Gaziantep’i sonra da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Erdoğan; “ Sayın Başbakanımızın bir sözü vardır, biz efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Türkiye kaliteli şair ve yazarlarının çokluğu nedeniyle her zaman farklı bir ülke olmuştur. 1914 Çanakkale Savaşında yaklaşık 5000 gönüllü şair, yazar ve ilim adamı gönüllü olarak cepheye gitmiş ve şahadet mertebesine ulaşmıştır. Daha sonra bir dönem oluşan şair ve yazar boşluğunu ise Mehmet Emin Yurdakullar, Mehmet Akif Ersoylar doldurmuştur. Şahinbey Kaymakamlığı tarafından düzenlenen  “Şahinbey Kültür ve Edebiyat Günleri” kapsamında başta Şahinbey Kaymakamımız Uğur Turan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan şair olmadığını, şiir yazamadığını ancak vatanını, bayrağını, bu kentin muhteşem insanlarını, şehit analarını, şehit babalarını, gazileri, herkesi çok sevdiğini kendisinin vatandaşın hizmetkârı olduğunu belirtti.

MEVLA GÖRELİM NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLERŞiir gecesinde Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan tarafından okunan “Tek Hece Aşk” ve Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan tarafından okunan “ Mevla Görelim Neyler, Neylerse Güzel Eyler” şiirleri izleyicilerin yoğun ilgisine sahne oldu.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’a, Tokat’tan katılan şairler sizi unutmadık, gözyaşları ile Şahinbey’e gönderdiğimiz kaymakamımız görüyoruz ki burada da gönüllerde taht kurmuş diyerek Tokat Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ve Belediye başkanı Duran Yadigâr adına Niksar’dan getirdikleri hediyeleri takdim etti.

Türk Sanat Müziğinin Usta seslerinden Erol Karabay tarafından seslendirilen eserler ise katılımcılar tarafından yoğun ilgi görürken, Erol Karabay’a kemanda Yaşar Cikcikoğlu, Kanun’da Ahmet Özkök, Ud’da Necip Nalçacı ve Hüseyin Kurt, Darbukada ise Erdal Dalkıran eşlik etti.  Ayrıca Zübeyde Hartavioğlu tarafından seslendirilen Türküler de salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Tören sonrasında şairler ile etkinlik kapsamında sponsor olan firmalardan Winmar, Altınlar Giyim, Anadolu Şifa Hastanesi, Sanko Holding, Acarsan Grup plaket ile ödüllendirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MEVLA GÖRELİM NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin