MHP Heyeti “Kilisliler sahipsiz değildir”

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

kilis-mhpMHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Kahramanmaraş Milletvekili Fahri Oğuz Tor, Gaziantep İl Başkanı Dr. Muhittin Taşdoğan, Kilis İl Başkanı Ahmet Saltan ve beraberinde ki heyet Kilis’te incelemelerde bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi heyeti, Kilis’e 18 Ocak tarihinden beri düşen can ile mal kayıplarına yol açan roketler ile ilgili olarak Kilis valisi Süleyman Tapsız’dan bilgi aldı. Daha sonra roket mermisi sonucu hayatını kaybeden ve evleri zarar gören vatandaşları dinleyen heyet Kilis MHP İl binasında basın açıklaması yaptı.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Kilis’te incelemelerde bulunan heyete başkanlık yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan Kilis MHP İl Binasında düzenlediği basın toplantısında, “Kilis’te meydana gelen olayları incelemek, vatandaşlarımızı dinlemek için buradayız” dedi.

kilis-roketAyhan, Kilis’te meydana gelen olayların bir güvenlik sorunu olduğunu ve Kilis’in nüfusundan çok misafir ağırladığının altını çizerek şunları söyledi;
“Burada meydana gelen olayın bir güvenlik boyutu var. Güvenlik stratejik olarak iç ve dış güvenlik şeklinde baktığımız zaman; burada son yıllarda meydana gelen göçüde dikkate alırsanız yoğun bir nüfus artışı meydana geldi. Hatta burada Kilis ili, mevcut nüfusundan daha fazla yabancı göç almış durumda. Dolayısıyla bunun ortaya çıkardığı sıkıntılar ve problemler meydanda, iç ve dış güvenlik boyutunun ötesinde asayiş boyutu da önemli duruma gelmiş bulunmakta. Bununda giderilmesi ve dile getirilmesi lazım. Ayrıca meydana gelen olayların bir sosyal boyutu ve bir de ekonomik boyutu var güvenlik boyutuna ilave olarak. Sosyal boyutuna baktığımız zaman aileler bazında gerek ekonomik anlamda meydana gelene olayların meydana çıkardığı sosyal problemler, ailevi problemler, çocukların durumu, eğitim durumu bunlara ilave olarak sağlığa ilişkin durum fevkalade önem arz ettiğini tespit ve müsaide etmiş durumdayız.

“PSİKOLOJİK TRAVMALAR ARTIYOR”

Tabii bunun ötesinde, gerek çocuklarda meydana gelen psikolojik travmalar, vatandaşlarda meydana gelen travmalarında bir şekilde devlet tarafından da dikkate alınması gerektiğine inanıyoruz. Sayın Valiyle görüştük ve ondanda birtakım bilgileri aldık. Şimdi biz Kilis’le ilgili sorunları Milliyetçi Hareket Partisi olarak gündeme taşıyacağız, ulusal boyuta taşıyacağız. Vatandaşlar başka bölgelerde afetle ilgili alınan önlemlerle ilgili birtakım hususların buralarda yapılması gerektiğini bize söyledi. Bunlar nedir derseniz; gerçekten buradaki vatandaşlarımızın da kredi borçlarında birtakım problemlerin olduğunu görüyoruz, bunun dışında da yeni ödenmenin ötesinde, ekonomik aktivite için yeni temin edilecek mali kaynakların temini esnasında da bankaların Kilis’i riskli alan olarak düşünmemesi gerektiğini de Milliyetçi Hareket Partisi olarak iletmek istiyoruz ve böyle düşünüyoruz.

mhp-kilis-m“KİLİSLİLERİN SORUNU ÇOK CİDDİ BOYUTLARDA”

Burada yeteri kadar sağlık hizmetinin verilmesi çok önemli hale geliyor. Vatandaşlar psikolojik açıdan gerçekten sıkıntılı bir halde bunu da görüyoruz. Diğer taraftan biraz önce ifade ettik aile boyutunda sosyal açıdan da büyük bir manevi problemlerin ve yıkımın ortaya çıktığını vatandaşlar iletiyor. Diğer taraftan ekonomik boyuta geldiğimiz zamanda; gelen göçlerin istihdam açısından yerel istihdamın yerine geçmesi gerçekten hem işgücünün ucuz istihdamının sağlanması açısından hem de vatandaşların yerli çalışan arkadaşlarımızın işten çıkarılması konusunda birtakım problemlerin gün yüzüne çıktığını açık bir şekilde gösteriyor. Bu da ekonomik açıdan problemlerin temayüz ettiği alanlardan birisi. Diğer taraftan esnafla görüşmelerimizde edindiğimiz izlenim ekonomik sıkıntının boyutunun çıkıcı olduğudur. Bu ileriye yönelik olarak büyük bir sıkıntının meydana gelebileceğine dair işarettir. Bunlara ilave olarak da devlet memurlarının tayin talepleri. Vatandaşların çocuklarını okula gönderirken endişe içinde olmaları, paniği arttırmaya yönelik bir takım hareket tarzlarının ortaya çıkmasının doğal olduğunu da söylemek mümkün.Ama bunların giderilmesine yönelik çalışmalarında mutlaka yapılması lazım. Sınırın öbür tarafı gerçekten hareketli, bu tarafa baktığınız zamanda daha fazla nüfusu Kilis hazmetmesi zor.
“BÖLGEYE KAYNAK AKTARILMALI”

Ayrıca altyapı hizmetleri açısında vatandaşların ihtiyacını giderecek büyüklükte bir altyapı tesisinin kurulması şart.
Mümkün olduğu takdirde, Avrupa Birliğinden elde edilebilecek kaynağın önemli ölçüde bölgeye aktarılmasının gerektiğini ifade etmek lazım. Türkiye deki Suriyeli nüfusunun beşte biri bu bölgede bulunmakta. Burada Hatay ve Şanlıurfa’yı da dikkate aldığınızda yaklaşık yarısının bu bölgelerde olduğunu tespit etmiş durumdayız. Bunun içinde ayrıca tedbir alınmasının gerektiğini düşünüyoruz.

“KİLİSLİLER DEVLETİN ŞEFKATİNİ VE DESTEĞİNİ BEKLİYOR”

Kilisli vatandaşlarımızın tespitinde, daha çok sahiplenilmek istenildiğini görüyoruz. Bugüne kadar hiçbir terör olayının yaşanmadığı Kilis’in artık bu duruma gelmesinden duydukları endişe ciddi boyutta. Her gün roket mermilerinin altında kalabileceklerini can ve mal güvenliğinin olmadığı görüyoruz. Bu nedenle gerçekten devletin bu bölgeyi ve Kilisli vatandaşlarımızı daha çok düşünmesi ve düşünürken de ona göre bir tedbir alınıp vatandaşların devlete olan güveninin de artması hususunda yardımcı olması gerekiyor. Bunlar önemli tespitler. Sosyal sektörde meydana gelen olaylarda da aile geçimsizliğinin gelir düşüklüğünden gerekse diğer faktörlerden, giderek artış gösterdiği ve bu artışın bu endişenin giderilmesi veya ortaya çıkan durumunda engellenmesi açısından bir takım tedbirlerin alınmasının da gerekli olduğunu bir kez daha vatandaşlarla istişare ettik ve burada da ifade ediyoruz.

Kilis’in huzura kavuşması ve güvenliğin sağlanması için Milliyetçi Hareket Partisi olarak gayretlerimizi ve çalışmalarımızı hızlandıracağız. Kilisliler sahipsiz değildir.”

kilis-heyet

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP Heyeti “Kilisliler sahipsiz değildir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin