MHP İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyecek

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Antalya Belek Sueno Otel’de düzenlenen İl Başkanları-Belediye Başkanları ortak toplantısında konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli: İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyeceklerini açıkladı.

MHP Lideri Bahçeli, 30 Eylül 2018’de Kızılcahamam’da Milletvekilleri- MYK toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlatarak: “31 Mart 2019’a sadece belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin, il genel meclis üyelerinin, köy ve mahalle muhtarlarının seçimi olarak bakmıyoruz. Türkiye’nin 2023’ten önceki son virajı, yeni hükümet sisteminin son imtihanı olarak yorumluyoruz. Bu itibarla Cumhur İttifakı’nın milli görev ve tarihi sorumluluğunu bir kez daha icra etmesini mühim görüyoruz.” Dedi

“İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA’DA ADAY GÖZTERMEYECEĞİZ”

MHP İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyecek

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nden alınacak sonuçlar ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi arasında kapatılamayacak uçurumların olmaması için elimizi taşın altına koyacağız, fedakârlıksa gene yapacağız. Daha önce büyükşehir ölçeğinde sadece İstanbul’da aday çıkarmayacağımızı söylemiştim.

Buradan açıkça ilan ediyorum; Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul’un yanısıra, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını da göstermeyecek, Cumhur İttifakı’nın mana ve muhtevasında gerekli çalışmalarını heyecanla ifa edecektir.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin adayları kim olursa olsun bu üç büyük şehirde desteğimiz tam olacaktır. Bu irademizde pazarlık yoktur, gizli anlaşma yoktur, al-ver süreci olmamıştır. Diğer her yerde adaylarımız vardır, adaylığı belli olan dava arkadaşlarımız da çalışmalarına devam edeceklerdir.

Türkiye’yi yem ettirmeyeceğiz, tutsak düşürmeyeceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni hedef alan kim varsa karşılarında bizi bulacaktır. Mesele Cumhur İttifakı, mesele Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, mesele bunlarla uyumlu mahalli idareler yönetimlerinin terkip ve tecellisidir. Kim ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın fasa fisodur. Bir kulağımızdan girecek diğerinden çıkıp gidecektir.

İnandığımızı söylüyoruz, irade, ilke ve inançlarımızın doğrultusunda da siyasetimizi tatbik ediyoruz.

Başaracağız, Türkiye’yi Allah’ın izniyle imrenilecek bir seviyeye taşıyacağız.

Bahçeli’nin açıklamasından satır başları:

“Hesap yapanlarla hasbi davrananları, davanın omuzuna basanlarla davayı omuzlayanları tarif ve tefrik etmek zorunludur, mümkündür, elbette tecrübeyle sabittir.

Ben diyen, bencilliğe gömülen, dünyanın kendi çevresinde döndüğü zehabına aldanan, ben merkezli ve çıkar odaklı tutuma savrulan nice insan bu dünyadan gelip geçmiştir.

Yapılanı yıkmak, olanı yok saymak, cahilce tribünlere oynamak bunların sonucundan da müftehir olmak asla marifet değildir.

Kendini tanımak, atasını tanımak, davasını tanımak, değerlerini tanımak, geçmişini tanıyıp geleceğiyle ilgili inisiyatif üstlenmek gerçek manada marifetlerin marifetidir.

Dava adamı dediğimiz insan da böyle olandır. Kendini aşma iradesi olmayandan, uzak hedefleri ruh ve akıl potasında eritmeyenden dava adamı olmaz, gerçek anlamda davaya sadakat görülmez.

MHP İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyecek

Hiç kimse davadan daha önemli değildir.

Hiç kimse vazgeçilmez değildir.

Ne yaptığımızı, neyi amaçladığımızı, nereye varmak istediğimizi dar ufkuyla, güdük aklıyla, çürük ahlakıyla sorgulayıp demagoji ve dedikodu çarkında dönenler yoldan çıkıp yolunu şaşıranlardır.

Şunu bilmenizi isterim ki, yoldan çıkan davanın önünde engeldir.

Ben diyenler, sinsi plan ve tasarım yapanlar samimiyetsizliğin emir eridir. Dava insanı akıldan önce adanmış bir yüreğe ihtiyaç duyacaktır. Yürek yoksa akıl rotasızdır, gönül yoksa gövde kupkurudur.

ÜLKE SEVGİMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Önce inanacağız, nitekim inanmanın başarmanın en muharrik, en müessir adımı olduğunu aklımızdan çıkarmayacağız.

Başaracaksak birlikte, yapacaksak birlikte, direneceksek birlikte, mücadele edeceksek birlikte, vatan ve millet uğruna öleceksek de birlikte, fakat adam gibi öleceğiz.

Ülke sevgimizden taviz vermeyeceğiz.

Ülkü sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ki:

“Hiçbir zaman umut kesmeyeceğiz, çalışacağız, memleketi kurtaracağız.”

Umutsuzluğa yer yoktur, yılgınlığa gerek yoktur, karamsarlık aşılayanlara müsamaha yoktur, davayı öne geçirmek yerine kendini öne çıkarmaya, kendi gizli gündemi için sinsi sinsi çalışana geçit yoktur, tahammül yoktur.

AKLIMIZDA HEP TÜRKİYE VAR DEDİK

Milliyetçi Hareket Partisi sabrederek, azmederek, iman ederek, milletine ve maneviyatına derin bir bağlılık göstererek yarım asrın zorlu etap ve engellerini Allah’a bin şükür ekarte etmesini başarmıştır.

Bazı insanlar başkalarından bir dakika önce cesaret gösterdikleri için kahraman olmuşlardır. Buna göre Milliyetçi Hareket Partisi’nin her ferdi kahramandır ve milli kararından ödün vermeyen inanç kalesidir.

Aklımızda hep Türkiye var dedik.

Boş konuşmadık, boşa sallamadık, boşluğa seslenmedik.

Hedefimiz Kızılelma dedik, bunu pazarda alınıp satılan kırmızı elma sananlara da acı acı gülüp geçtik.

Ülküsü olmayanın çamurdan farksız olduğuna inandık.

Gaye varsa güç vardır, güç varsa istikrar vardır, istikrar varsa tutarlılık vardır, bunların hepsi varsa gelecek güvendedir.

Her sözümüzün bir fikri dayanağı, her düşüncemizin tarihi bir arka planı, her teklif ve telifimizin özünde yere düşmüş alın terimizin sıcaklığı belgelidir, belirleyicidir, bilinmektedir.

Hatırımızda devasa Türk tarihi, hatıralarımızda yedi düvele kafa tutmuş, zalime meydan okumuş, asiye ve adi emellere dünyayı dar etmiş dev gibi bir ecdat vardır, kahraman şehit ve gazilerimiz vardır, korkusuz emanetçileri ise işte buradadır, haine korku, mazluma ümit salmaktadır. Yörelerini imar etmek, şehirlerini bayındır hale getirmek için sabırsızdır. MHP’nin yerel yönetimlerde marka olmasının payesi öncelikle sizlere aittir.

“MHP GÜNÜLDEDİR, GÖZDEDİR,DİLDEDİR,DUADADIR”

Milliyetçi Hareket Partisi gönüldedir, gözdedir, dildedir, dilektedir, duadadır.Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet’in yüzüncü yıldönümünün güvencesi, gelecek Türk asırlarının güvenli limanıdır.Türkiye biziz, biz Türk milletiyiz, birlikte geleceğin süper gücüyüz.

“SABOTE EDİLDİK,GÖRÜŞLERİMİZ ÇARPITILDI

13 Eylül 2018 tarihinde Polatlı’da yapmış olduğum konuşmamda aynen şunları dile getirmiştim:

Biz 31 Mart 2019’a cumhurun ittifak ruhunun damga vurmasını istiyoruz. Biz 31 Mart 2019’da İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere, diğer bütün büyükşehir yönetimlerinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ruhuna ve doğasına uygun şekillenmesini ümit ve temenni ediyoruz.”

19 Eylül 2018’de, partimizi takip eden değerli basın mensuplarıyla bir yemek sırasında, İstanbul’dan aday göstermeyebileceğimizi ifade ettim.

Ne var ki, müteakiben bazı olumsuzluklar nüksetti, yanlış değerlendirmeler vuku buldu. Yerelde ittifak önerimizin zamana yayılıp tavsaması istendi. Amacımız ya anlaşılmadı, ya da anlaşılmak istenmedi. Sabote edildik, görüşlerimiz çarpıtıldı.

MHP İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyecek

“BİZ CUMHUR İTTİFAKINA ASLA TAKTİKSEL BAKMADIK”

Biz Cumhur İttifakı’na asla taktiksel bakmadık, bakmayacağız.Samimi ve dürüst davrandık, muhataplarımızdan da bunu bekledik.Bazı müessif beyanlar, Cumhur İttifakı’nın ruhunu zedeleyen açıklamalar, üstten ve üst perdeden konuşmalar yereldeki ittifak çabalarını sekteye uğratmıştı. Bu gelişmeler karşısında yerelde ittifak çalışmaları soğumaya alındı.

CHP-İP arasındaki görüşmeler seriye ve sisteme bağlanmış, PKK’nın siyasi şubesi HDP de arkaya alınmıştır.Terörle mücadelenin bu kadar yoğun ve yüksek bir moralle yapıldığı dönemde, PKK’nın İstanbul başta olmak üzere, diğer büyükşehir, il ve ilçe belediyelerine zillet ittifakı kulvarından yerleşme ve yuvalanma kepazeliğine nasıl olur da seyirci kalacaktık? Beka diyen, Cumhur İttifakı’na bağlılığını her fırsatta haykıran Milliyetçi Hareket Partisi bunu nasıl görmezden gelecektir?

Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben demiyor muyuz?

“BİZ TÜRK MİLLETİ NE DERSE ONU YAPARIZ”

Biz HDP’nin, CHP ve İP’in mihmandarlığında İstanbul’dan İzmir’e kadar yerel yönetimlerde mevzi elde etmesine tahammül gösteremezdik.

İnançla söylüyorum ki, Türkiye’nin çıkarları neyi ve nereyi işaret ediyorsa oradayız.

Biz Türk milleti ne diyorsa onu yaparız.Ve de dün ne söylemişsek aynen onu ifade ederiz. Türkiye’nin içine girdiği bugünkü siyasi ortamın gerçeklerinden hareketle kesin tavrımızı göstermemiz, son kararımızı beka hassasiyetimiz üzerinden vermemiz elzem hale gelmiştir.

Tavsiyem odur ki, aramızda mumdan iradesi, mumyalanmış ahlakı olan varsa, bizimle yola çıkmadan önce ya kendilerini gözden geçirsinler ya da yol yakınken dönüp işlerine güçlerine baksınlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, sözlerime son vermeden önce, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere, hayatlarını kaybetmiş öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, yaşayanlara huzur, sağlık ve mutluluklar diliyorum.

Umut ve temenni ediyorum ki, atanamayan tek bir öğretmen kalmasın, milli eğitimin temel sorunlarının hepsi sırasıyla çözülsün.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin