MHP – MUTAF RESTLEŞMESİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP - MUTAF RESTLEŞMESİMHP Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığına adı geçen Prof. Dr. Mehmet Mutaf adaylığı konusunda yaptığı basın açıklamasının hemen ardından MHP İl Başkanlığından yazılı açıklama geldi.

MHP İl Başkanlığı, MHP Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Dr. Muhittin TAŞDOĞAN marifeti ile Prof. Dr. Mehmet Mutaf’la görüşüldüğünü savunurken Mutaf “Talip olmadığım bir adaylığın yarışında gösterilmem son derece rahatsız edicidir” dedi.

Prof.Dr. Mehmet Mutaf, MHP İl Başkanlığı tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını belirlemeye yönelik yapılan ankette isminin yer almasını, “talip olmadığım bir adaylığın yarışında gösterilmem son derece rahatsız edici bir durum” derken, MHP İl Başkanlığı adaylık için temaslarda bulunulduğunu, açıklamanın hangi çıkarlar doğrultusunda yapıldığını merak ettiklerini söyledi.

Prof.Dr.Mehmet Mutaf MHP İl Başkanlığı tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı belirlemeye yönelik yapılan ankette isminin yer almasına ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Mutaf; “ Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde bütün partilerin kendilerini layıkıyla temsil edecek ve başarıya taşıyacak uygun adayları bulma çabası içinde olduğu bilinen bir durumdur. Öyle ki, bir çok partinin adayları ya belirlendi ya da belirlenme sürecindedir. Bu çerçevede son günlerde yerel ve ulusal basında, Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayını belirlemeye yönelik olarak MHP il başkanlığı tarafından yapılan anketlerde yer alan isimler arasında olduğuma dair haberler yer almaktadır. Bu nevi haberlerin tekrar tekrar basında yer alması sebebiyle, başta Türk Milliyetçiliği davasına gönül ve emek vermiş kardeşlerim olmak üzere Gaziantep kamuoyunun, bu sürece ilişkin doğruları bilmesi için bir açıklama yapma gereğini duydum.

HİÇ BİR PARTİYLE ADAYLIK GÖRÜŞMEM OLMAMIŞTIR

Yerel seçimler için MHP’den “aday adayı” olduğuma yada olacağıma dair basında yer alan  haberler maalesef doğruyu yansıtmamaktadır. Benim şu ana kadar MHP ya da başka hiçbir partiye adaylık başvurum ve hiçbir parti mensubu ile buna yönelik bir görüşmem olmamıştır. Talip olmadığım bir adaylığın yarışında gösterilmem ise elbette ki son derece rahatsız edici bir durumdur. MHP Gaziantep İl başkanlığının şahsıma herhangi bir davetleri söz konusu olmadığı gibi kendileriyle tanışıklığımız ve yüz yüze gelip konuşmuşluğumuz bile söz konusu değildir. Hal böyle iken, adımın aday belirleme için yapılan anketlerde yer aldığının açıklanması son derece yanlış bir tutumdur. Benim bildiğim taban oyu yoklamasına yönelik bu nevi anketler resmi olarak başvuran aday adayları arasından uygun olanı belirlemek için yapılır. Adaylık için başvurmamış bir insanı, kendisiyle görüşmeye bile gerek duymadan, sanki adaylık için yarışıyormuş gibi göstermek ve kişinin ismini sanal anketlerde yıpratmak siyasi etik ve beşeri ilişkiler zaviyesinden hiçbir şekilde tasvip edilmeyecek bir tavır olsa gerektir.

MHP’NİN YEREL PARTİ ORGANLARI İLE BİRLİKTELİĞİM OLMAYACAKTIR

Türk milliyetçi camiasının şahsımdan beklentilerini bilen birisi olarak adaylık için başvurmama sebebime gelince: Ben geçmişten bugüne mili manevi değerler doğrultusunda yaşamaya gayret eden bir Türk Milliyetçisiyim ve belli ki,  yerel ve ulusal planda milliyetçi camianın da şahsıma duyduğu bir sevgi ve saygı söz konusu. Uygun bir üslup ve nezaket içerisinde gelip görüşüldüğünde Türk Milleti ve doğup büyüdüğüm şehir olan Gaziantep’e hizmet etme noktasında bir “nefer” olarak dahi kendimi feda edemeyeceğim hiçbir görev de yoktur.  Ancak Gaziantep bünyesinde Türk milletinin asalet ve seciyesine yakışan bir üslup ve nezaketi taşıyan, birleştirici bir yönetim anlayışı tesis edilmediği sürece, MHP’nin yerel parti organları ile herhangi birliktelik ve mesaimin olmayacağını belirtir, sayın MHP il başkanını da yaptıkları ve yapacakları anketlerde adımı zikretmekten men ederim.     Şahsıma teveccüh gösteren hemşerilerim ve milliyetçi kardeşlerim bilsin ki, bundan böyle de, milli ve manevi değerlerin savunulması noktasında partiler üstü bir dava adamı olarak yaşamaya ve bir hekim olarak milletime ve insanlığa hizmet etmeye devam edeceğim inşallah. Dilerim,  2014 yerel seçim sonuçları mensubu olmaktan gurur duyduğum yüce Türk Milleti’ne ve Ülkemize hayırlar getirir” dedi.

AÇIKLAMA HANGİ HESAPLAR DOĞRULTUSUNDA YAPILDI, MERAK EDİYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanlığı ise Prof.Dr. Mehmet Mutaf tarafından yapılan açıklamaya istinaden yaptığı basın açıklamasında; Mehmet Mutaf ile 3-4 ay öncesine kadar Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için MHP Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Dr. Muhittin TAŞDOĞAN marifeti ile temaslarda bulunulduğu, bu temaslar neticesinde yapılan anketlerde isminin yer aldığına ilişkin açıklama geldi. MHP İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında;”29 Ekim 2013 tarihinde birkaç Gaziantep Yerel gazetesinde yapılmış olan haberle ilgili bir açıklama yapmak gereği duyulmuştur.  Bilindiği üzere 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili bütün siyasi partiler gibi Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanlığı tarafından da çeşitli kişilerle, çeşitli kademelerde görüşmeler yapılmış olup bu görüşmeler Basın Toplantılarımız aracılığıyla medya ve dolayısıyla değerli Gaziantep Kamuoyu ile paylaşılmıştır. Söz konusu isim olan Mehmet MUTAF ile 3-4 ay kadar önce Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı konusunda Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkan Yardımcılarımızdan Dr. Muhittin TAŞDOĞAN marifeti ile temaslarda bulunulmuş, bu temaslar ışığında kendisinin ismi Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı tespiti için yaptırdığımız anketlerde kamuoyuna sorulmuştur. Bu açıklamanın yapıldığı tarihten takriben 2 ay kadar önce de kendisinin ismi hem anketlerimizden hem de gündemimizden çıkarılmıştır. Kendisiyle ilgili bu tarihten sonra ne bir anket yaptırılmış ne de basına verilen demeçlerde adı telaffuz edilmiştir. Mehmet MUTAF’ın böyle bir açıklamayı hangi amaç ve hesaplar doğrultusunda yapmış olduğu Gaziantep Kamuoyu gibi Milliyetçi Hareket Partisi Gaziantep İl Başkanlığı tarafından da merak edilmektedir” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP – MUTAF RESTLEŞMESİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin