MHP’de Oktay Vural şoku

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Grup Başkan vekili Oktay Vural ‘ın istifası MHP’de şok etkisi yarattı.

MHP Grup Başkanvekilliği görevinden ayrılacağını açıklayan Oktay Vural, “Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm” gerekçesiyle istifa etti.

Görevinden ayrılacağını açıklamasının ardından hazırladığı dilekçeyi  TBMM Başkanlığı’na vereceği öğrenilen Vural’ın Meclis’teki odasını topladığı öğrenildi. Vural, Meral Akşener’in saflarına geçeceği yönünde ki soruları da yanıtsız bıraktı.

Bu istifa MHP’de yeni bir Genel Başkan Adayı mı geliyor? Sorusunu akıllara getirdi. Kulislerde zaman zaman Vural’ın MHP yönetimiyle görüş ayrılığıyla içinde olduğu konuşuluyordu.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya yazdığı bir köşe yazısında bu ayrılığın sinyallerini vermişti.

Sarıkaya,  son dönemde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile arasında anlaşmazlık olduğu yolunda iddialar ortaya atılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın muhaliflerle aynı düşüncede olduğunu ve olağanüstü kurultayın gerçekleşmesini istediğini öne sürdü. Sarıkaya, yakın çevresine dayandırdığı iddiasına göre Vural’ın, genel başkan adayı olmayı düşünmediğini yazdı. Sarıkaya, Vural’ın “Bunu bu seviyeye getirmeden çözmeliydik. Mahkemeler üzerinden gereksiz inatlaşmalar olmadan çözüm üretmeliydik” dediğini öne sürdü.

İstifa kararının ardından Oktay Vural ile görüşen Habetürk Yazarı Muharrem Sarıkaya, Vural’ın “Arkadaşlarla değerlendireceğim, partinin geleceği için elimden gelen bütün projelere ve sorumluluğumun gerektirdiği her türlü harekete katılacağım. Artık gönüller yıkmak değil gönüller yapmak gerekiyor. Bu durum benim hem şahsıma hem makamına zarar veriyordu, bu nedenle ayrılmaya karar verdim” sözlerini aktardı.

Vural Meclis’e gelişinde gazetecilerin istifası ile ilgili sorularına da “Ayaküstü yapılacak değerlendirmeler değil. Daha sonra yazıyı açıklama ile açıklayacağım” karşılığını verdi.

VURAL, DEKLARASYONA DA  İMZA ATMAMIŞTI

Oktay Vural’ın “MHP’nin kurultayı 18 Mart 2018’dir” başlıklı bildiriye imza atmadığı öne sürülmüştü.

MHP’de “Kurultay tarihimiz 2018’dir” mesajını veren deklarasyonunu imzalamamıştı. Bu deklarasyona birçok milletvekillinden red cevabı gelirken, Bahçeli’nin en yakınındaki isimlerden biri olan Oktay Vural’ın “Böyle bir bildiriye imza atamamam” dediği de iddia edilerek haber konusu olmuştu. Eski Ulaştırma Bakanı İzmir Milletvekili Oktay Vural’ın bu deklarasyonu partide meydana gelen gelişmeler ve tabanın beklentileri sebebiyle imzalamadığının altı çizilmişti. Kongre sürecinin yanlış yürütüldüğünü düşünen Oktay Vural’ın bir süredir parti yönetimiyle görüş ayrılığı içinde olduğu konuşuluyordu.

Çıkan bu haberler üzerine DEVLET BAHÇELİ kendisine sorulan sorulara şöyle yanıt vermişti;

Bugünkü MHP grup toplantısının çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, “Ben böyle bir deklarasyonu görmedim ama ne varsa bazı çevrelerden öğreniyoruz. Çok değerlidir, aramızda soğukluk olabilir mi? Oktay Vural Meclis’te beni temsil eden grup başkanvekilimizdir, bizi bölmeye çalışıyorsunuz, CHP’yi darmadağın ediyorsunuz, şimdi de Pelikan stratejisiyle ortalığı karıştırıyorsunuz.”

‘YÖNETİM ANLAYIŞINI YARALAYICI GÖRDÜM’

Habertürk TV’ye konuşan Oktay Vural, kararını dünkü grup toplantısının ardından Devlet Bahçeli’ye ilettiğini söyledi. “Aday olacak mısınız” sorusuna yanıt vermekten kaçınan Vural, “Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm” değerlendirmesini yaptı. Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna da “19 Haziran sürecini bekledim” yanıtını verdi.

BAHÇELİ “SÜRPRİZLERE HAZIR OLUN” DEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Bahçeli dünkü toplantının ardından basın mensuplarına”sürprizlere hazır olun” demişti.

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’de Oktay Vural şoku

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin