Milletvekili Erdoğan: “Çanakkale Ruhunu Diri Tutmalıyız”

featured
Milletvekili Erdoğan: "Çanakkale Ruhunu Diri Tutmalıyız"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milletvekili Erdoğan: “Çanakkale Ruhunu Diri Tutmalıyız”

Milletvekili Erdoğan, Çanakkale Ruhunu Diri Tutmalıyız.

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Üyesi, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet ERDOĞAN, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında, “Çanakkale destanı, Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür. Tarihimizde unutulmaz iz bırakan şehitlerimizin ve yüz binlerce gazimizin bizlere armağan ettiği bir destandır” dedi.
“Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, bizim tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. Sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur.” diyen Milletvekili Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti;

“18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, kutsal vatan topraklarını canları pahasına müdafaa ederek şehitlik mertebesine ve onuruna erişen aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz. Şehit kanları ile sulanmış kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, Çanakkale ruhunu daima diri tutarak Türk Gençliği ve tüm Türk ulusu tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza edilecektir.”

“18 Mart Şehitler Günü’nde bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum.
Ruhları şad, mekânları cennet olsun dedi.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Milletvekili Erdoğan: “Çanakkale Ruhunu Diri Tutmalıyız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin