Milletvekili, Erdoğan TBMM’ de Gaziantep’ i Örnek Gösterdi

featured
Çetintepe Barajının yüzde 99’u tamamlandı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milletvekili, Erdoğan TBMM’ de Gaziantep’ i Örnek Gösterdi

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet ERDOĞAN; Özelikle bu pandemi ve geçmiş dönemden başlayan dolar operasyonları ve Türkiye ekonomisini dışarıdan çökertme planlarının arifesinde, Gaziantep sanayisini örnek vermek istiyorum.

Gaziantep’ de 5 Organize Sanayi Bölgemiz var. Bu bölgemizde iki yıl önce yeni bir bölüm daha açılmasına rağmen 5’inci Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamı şu anda doldu. Yatırımlar için şu anda Sanayi Bakanlığına ve Tarım Bakanlığına başvuruda bulunduklarını kaydetti.

Sanayi şehri Gaziantep de “Kalifiye işçi eksiğimiz var. Geçen yıl organize sanayi bölgemizde 200 bin kişi istihdam edildi, bu yıl, 230 bine çıktı. Geçen yıl organize sanayi bölgemizde 460 milyon kilovatsaat enerji tüketildi, bu yıl 510 milyon kilovatsaat enerji tüketildi aynı bölgede, yüzde 10’un üzerinde üretim fazlası var. İhracatta şu anda çok ciddi rakamlara ulaştık, 8 milyar doları yakalayarak Türkiye’nin en çok ihracat eden 5’inci ili olduğunu söyledi.

Milletvekili, Erdoğan TBMM’ de Gaziantep’ i Örnek Gösterdi

Hedefimiz, önümüzdeki yıl yani 2021’in sonunda 10 milyar doları yakalamak, özellikle, pandeminin getirdiği sektörel değişikliklere talep var. Gıda ve tekstil ürünlerine çok ciddi talep var. Şahinbey bölgesinde organize sanayi yapılması planlanıyor, yapılacak yerin 8 katı talep geldi, Islahiye ve Nizip ilçemizde de organize sanayi bölgesi yapılması planlanmaktadır. İki bölge içinde mevcudun üstünde talep olduğunu kaydeden Erdoğan,

Hedefimiz istihdamı yükseltmek, bu gayretle yürüyoruz, Türkiye büyüyor, birileri tarafından kabul edilse de edilmese de Türkiye son çeyrekte yüzde 7 büyüyerek Çin’den sonra 2’nci sırada yer almıştır. Büyüyen bir ülkeye yapmamız gereken en büyük iyilik, o ülkenin güvenini ve istikrarını bozmamak olmalıdır. Çünkü ekonomiler, devletler güvenle yaşar, istikrarla yaşar, imajla yaşar.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Milletvekili, Erdoğan TBMM’ de Gaziantep’ i Örnek Gösterdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin