MOBEKAP ALTINDAĞ İLKÖĞRETİM OKULU’NDA!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MOBEKAP ALTINDAĞ İLKÖĞRETİM OKULU’NDA!

İl Özel İdare, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Primer Hastanesi işbirliği ile yürütülen MOBEKAP ( Mobil Eğitim ve Kültür aracı projesi) kapsamında Nizip İlçesine bağlı Altındağ Köyünde etkinlikler düzenlendi.

Gaziantep İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz’ın ev sahipliğinde düzenlenen programa Gaziantep Vali Yrd. Mevlüt Kurban, Vali Yrd. Mustafa Ayhan. Vali Yrd. Mehmet Taşdöğen, Şehitkâmil Kaymakamı Mehmet Aydın, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Oğuzeli Kaymakamı Mehmet Akif Celep, İl Jandarma Alay Komutanı Birol Şimşek, Primer Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Çeker, Gaziantep Gelir İdaresi Başkanı Erol Çember, Altındağ İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

MOBEKAP ALTINDAĞ İLKÖĞRETİM OKULU’NDA!Altındağ İlköğretim Okulu aynı zamanda Gaziantep İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz’ında Okulu olması sebebi ile ev sahipliğini kendisi üstlendi. MOBEKAP Projesinin en büyük sponsoru olan Primer Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Çeker öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Çeker, öğrencilere sağlıklı yaşam felsefesi hakkında nasihatlerde bulunurken sağlıklı yaşamak için kişisel temizliğimize dikkat etmeliyiz diyerek onlara temizlik seti hediye etti.

MOBEKAP ALTINDAĞ İLKÖĞRETİM OKULU’NDA!

İl Özel İdare Sekreteri Cafer Yılmaz ise 30 yıl önceki sıralara oturmanın heyecanı ile yaptığı konuşmada, “ MOBEKAP Projesi ile 25 bin 640 öğrenciye ve bir o kadar da köy halkına ulaşmayı başardık. Hedefimiz 30 bin öğrenciye ulaşmak! Gidilen her köyde öğrencilerimizle yakından ilgilendik Özel Primer Hastanesi’nin sponsorluğunda hekimlerimiz sağlık taraması yapmakta ve kişisel bakım seti dağıtılmaktadır. Öğrencilerimize tiyatro izleme fırsatı sunulduğu gibi değişik etkinliklerle onların eğlenmesini sağlıyoruz. Yine Gaziantep Yardım Vakfı Mesleği Eğitim Merkezi öğrencilerimiz tarafından saç kesimi yapılarak öğrencilerimize hizmet ediyor, onlara kişisel bakım ve temizlik konulu eğitimler veriyoruz. Bende 30 yıl önce bu okulda okudum. Sayın Valim kendi okuluna neden bakmadın? Dedi. Evet!  Sayın valim haklı! Şimdi önümüzde ki süreçte okulumuzun dış ve iç cephelerine yenilik getireceğiz. Okulumuzun birçok eksiği var ve bu konularda gerekli çalışmayı hemen başlatacağız. Bugün burada bizleri yalnız bırakmayarak öğrencilerimize destek verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

MOBEKAP ALTINDAĞ İLKÖĞRETİM OKULU’NDA!MOBEKAP ALTINDAĞ İLKÖĞRETİM OKULU’NDA!EĞİTİM BİR ÜLKENİN TEMEL DİREĞİDİR

Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ve beraberindeki heyet sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Zeki öğrencilerin soruları karşısında terleyen Kurban onlara ne olmak istediklerini sordu. Öğrencilere ne olmak istediklerinden çok hangi işi daha iyi yapabilirim sorusunu kendilerine sormasını isteyen Kurban, “Bende öğretmen olmak istedim ama şimdi başka meslek yapıyorum. Öncelikle başarmak için çok çalışmak gerekli ve siz çok zeki öğrencilersiniz. Bu sıralardan Cafer Yılmaz gibi çok önemli konumlarda oturacak ve memlekete faydalı insan olacak nice cevherler çıkacaktır. Siz bizim gelecek yarınlarımızsınız” diyerek öğrencileri tek tek öptü ve çok çalışmalarını istedi.

Kurban, yaptığı konuşmada “eğitimin bir ülkenin temel direği” olduğunu vurgulayarak öğrenci, veli, köy halkı ve protokole seslenerek “Eğitim için hepimiz elimizi taşın altına koymalı ve üzerimize düşeni hakkı ile yapmalıyız. Bu proje ile ulaşılan köylere götürülen hizmet gerçekten çok önemli! Sponsor olan firmalarımıza, bu projede görev alan kamu kurum ve kuruluş çalışanlarını gönülden tebrik ediyorum” diyerek sözlerine bir şiir ile son verdi.

MOBEKAP ALTINDAĞ İLKÖĞRETİM OKULU’NDA!Gaziantep Şahinbey ve Şehitkâmil RAM uzmanlarının okul öğretmen ve öğrencilerine yönelik özel eğitime muhtaç çocuklarla ilgili çalışması, üstün yetenekli bireyler için neler yapılması gerektiği konulu bilgi paylaşımının ardında Nizip Halk Eğitim Merkezi kursiyer öğrencilerinin hazırladığı keman dinletisi izleyenleri büyüledi.

Nizip Halk Eğitim merkezi Halk oyunları gösterisinin ardından MABEKAP Tiyatro ekibi sahne aldı. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören tiyatro ekibi gösterisinden sonra Özel Sanko Okulları öğrencilere kitap hediye etti.

MOBEKAP kapsamında ziyaret edilen Altındağ İlköğretim Okulu aynı zamanda Gaziantep İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz’ın Okulu olması sebebi ile çeşitli görüntülere sahne oldu. 30 yıl önce oturduğu sıralara yeniden oturan Cafer Yılmaz duygulu anlar yaşadı.

MOBEKAP Kapsamında düzenlenen programın ardından topluca mesire alanında öğle yemeği yenildi. Gaziantep İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı yemekte köyün özel yemekleri misafirlere ikram edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MOBEKAP ALTINDAĞ İLKÖĞRETİM OKULU’NDA!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin