Mobil kanser tarama aracı Dicle ’de hizmet vermeye başladı

featured
Mobil kanser tarama aracı Dicle ’de hizmet vermeye başladı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mobil kanser tarama aracı Dicle ’de hizmet vermeye başladı

Mobil Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) aracı, Diyarbakır ’ın Dicle ilçesinde hizmet vermeye başladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne hibe edilen mobil KETEM aracı ilk olarak Dicle Devlet Hastanesi Bahçesinde hizmetine başladı. Dicle İlçe Sağlık Müdürü Dr. Musab Güner, “İlimizde sunulan yeni sağlık imkanları sayesinde kanserin erken teşhis ve tedavisi mümkün olmaktadır. Özellikle sık görülen meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) çalışmalarıyla erken tarama programına dahil edilmiştir. Bunun önemi ile birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Sağlık Müdürlüğümüze teslimi yapılan mobil kanser tarama aracı ilk olarak ilçemizde göreve başladı. Aracımızda meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri taramaları yapılmaktadır. Özellikle meme kanseri taramasında kullanılan mamografi cihazının kırsal bölgede kurulu olan ilçemiz için verimi çok yüksek olacağı inancındayız. Mamografi çekimleri Hacettepe Üniversite hocaları tarafından değerlendirilip sonuçları iki hafta içerisinde hastalarımızın e-nabzına düşmektedir. Bölgemizin kanser tarama programlarına karşı ön yargısı olmasına rağmen 1 haftalık süre içerisinde tarama yaptığımız kişi sayısı 170 ’i aşmış durumdadır. Gerek aile hekimlerimizin hedef nüfustaki vatandaşları yönlendirmesi ve akabinde ilçe belediye aracıyla taşıma sistemi ve gerekse hastaneye başvuran vatandaşlarımızın mobil kanser tarama aracına yönlendirilmesiyle taramalar yapılmaktadır. Rahim ağzı kanser taraması için 30-65 yaş arası kadınlarımızı, meme kanseri taraması için 40-69 yaş arası kadınlarımızı, kolon kanser taraması için 50-70 arası tüm vatandaşlarımızı mobil kanser tarama aracımıza davet ediyoruz. Bu aracı halkımızın hizmetine sunan Valimiz Ali İhsan Su ve İl Sağlık Müdürümüz Dr. Hakan Pamukçu ’ya teşekkür ederiz” dedi.

Gaziantep Haberler   Gaziantep Sağlık  Son Dakika    News

 

Mobil kanser tarama aracı Dicle ’de hizmet vermeye başladı

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Mobil kanser tarama aracı Dicle ’de hizmet vermeye başladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin