MÜCAVİR ALAN KONUT SAHİPLERİNE FIRSAT

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MÜCAVİR ALAN KONUT SAHİPLERİNE FIRSATGaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, mücavir alan dışında bulunan ruhsatsız konutların 6360 sayılı kanunla ruhsatlı hale gelebileceğini duyurdu.

İl Çevre Müdürlüğü, mücavir alan dışında kalan ruhsatsız konutların sahiplerinin İl Çevre Müdürlüğü’ne başvurulması gerektiğini belirten açıklamada;

“Yeni Büyükşehir Yasası ile beraber, mücavir alan dışında bulunan ruhsatsız konutların ruhsatlı hale gelmelerini sağlayacak düzenleme 6360 sayılı kanun ile belirlenmiştir.

Kamuoyunda yeni büyükşehir yasası olarak bilinen 6360 sayılı Kanun 06.12.2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanun ile tüm büyükşehir belediyelerinde olduğu gibi ilimizde de il sınırının tamamı büyükşehir belediye sınırı olarak belirlenmiş ve tüm köyler mahalle olarak bağlı bulundukları ilçelere katılmışlardır. Başka bir ifade ile bundan böyle il sınırımız içerisinde köy statüsünde bir yerleşme yeri bulunmayacaktır.

Söz konusu kanun gereği köylerde ya da mezralarda yer alan daha önce ruhsat ya da izin alınmadan yapılmış olan, konut ve ahır, ağıl, kümes, hara, süt üretim tesisleri, samanlık, gübrelik gibi tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar ile Köyde oturanların ihtiyaçlarını karşılayacak bakkal, manav, berber, fırın, kahve, lokanta, pansiyon, tanıtım ve teşhir büfeleri ve yerleşim yeri halkı tarafından kurulan ve işletilen  kooperatiflerin, binalarının yasal olarak ruhsatlandırılması imkanı doğmuştur. Ruhsata uygunluğun tespitine ilişkin gerekli olan FEN ve SANAT KURALLARI RAPORU hazırlanması hususunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, ilimiz dâhilinde bulunan Üniversite ve Belediyeler yetkilendirilmiştir. Bu kapsamda yapı sahipleri gerekli incelemeler için;

-Başvuru dilekçesi,

-Tapu senedi veya tapu yerine geçecek tapu kayıt örneği,

-Yapı ve parselin yerlerinin gösterildiği Kadastro Müdürlüğünden alınacak kroki,

-06.12.2012 tarihi itibari ile adrese dayalı Ulusal Adres Bilgi Sistemine kayıtlı olduğunu gösterir belge veya yine 06.12.2012 tarihi itibari ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uydu fotoğraflarıyla tespit edildiğine ilişkin belge,

-Varsa inceleme yapılacak yapıya ilişkin hazırlanmış her türlü plan, proje, muhtarlık izni, Valilik uygun görüşü vb. ile birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz, tüm Belediye Başkanlıkları veya ilimiz dâhilinde bulunan Üniversitelere başvurmaları gerekmektedir.

Başvuru sonrası yapılacak inceleme neticesinde şayet ilgili yapıya FEN ve SANAT KURALLARINA UYGUN raporu verilir ise; kendilerine verilen bu rapor ile birlikte Vatandaşlarımız İl Özel İdaresine başvurarak yapılarının ruhsatlandırılmış sayıldığına dair belge alacaklardır.

Bu kapsamda ruhsatlandırılmayan bina ve konut sahiplerinin ileriki süreçte sorun yaşamamaları için gereken hassasiyetin gösterilmesi ve başvurularını en kısa sürede yapmaları büyük önem arz etmektedir” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MÜCAVİR ALAN KONUT SAHİPLERİNE FIRSAT

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin