Müezzinoğlu, hayatını kaybedenlerin 37’ye yükseldiğini açıkladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

bakan-muezzinogluSağlık Bakanı Müezzinoğlu Ankara Numune Hastanesi’nde patlamada yaralanan vatandaşların durumu hakkında incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada hayatını kaybeden vatandaşlarımızın 37’ye yükseldiğini açıkladı.
Müezzinoğlu yaptığı açıklamada, 37 kişinin hayatını kaybettiğini ve 71 yaralı vatandaşında çeşitli hastanelerde tedavi altında olduğunu söyledi.
“MİLLİ RUHUN 97. YILINDAYIZ”
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Bu gün 14 Mart Tıp Bayramı. Tıp bayramı ruhunun oluşmasının 97.inci yıldönümündeyiz. İstanbul’un işgaline isyan eden hekimlerimiz, 14 Mart 1919’da bu ülkenin bağımsızlığı, bu milletin özgürlüğü olarak başlattıkları isyan ruhunun, milli ruhun 97.inci yıldönümündeyiz. Türk hekimlerinde o günkü ruh neyse bugünde aynı ruhu taşıyoruz. Ülkemiz ve milletimiz o günün emperyalist güçlerine karşı nasıl bir ruhla nasıl itiraz ettiyse bugünde ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara da kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara da aynı milli ruhla aynı metanetle aynı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele verecektir. Terör eylemlerine karşı duruşunu net bir şekilde koyacaktır.
Dün akşam saatlerinde Ankara’da bir terör eylemiyle karşı karşıya kaldık. Öncelikle Terör zihniyetini kınıyorum lanetliyorum, bu insanlık dışı masum insanları katletmeyi göze alan, bunu organize eden bu zihniyeti lanetliyorum. Olay yerinde 30 kaybımız var. Bu otuz kayıptan birinin kesin, ikincisi şüpheli terörist olması söz konusu. Hastanelerimizde dün akşam 4 vatandaşımızı kaybetmiştik. Bu sabah itibarıyla 3 vatandaşımızı daha kaybettik. Hastanelerimizde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısı 7 oldu. Öncelikle kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum, mekânları cennet olsun diyorum. Ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.
Hastanelerimizde 71 yaralımız var bunlardan 14 ü acil servislerde müşahide altında, 15 i yoğun bakımda ciddiyeti olan vakalarımız. 41 vakamızda servislerde tedavileri yapılıyor. Onlara da rabbimden acil şifalar diliyorum. Terörü tekrar lanetliyorum, asla başarılı olamayacaklar. Bu millet bunları kazdıkları çukurlara, insanlık dışı hain emellerine ulaşamayacak şekilde gömeceklerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Müezzinoğlu, hayatını kaybedenlerin 37’ye yükseldiğini açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin