MÜFTÜOĞLU 847 PROJEYLE İDDİALI GELİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MÜFTÜOĞLU 847 PROJEYLE İDDİALI GELİYORDEV PROJELER, KOLAY ÇÖZÜMLER,  MÜJDE ANTEP sloganı ile yola çıkan Müftüoğlu projeleri ile Gaziantep’in çağ atlayacağını söyledi.

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan aday adayı Mehmet Erol Müftüoğlu 847 adet dev bir proje ile rakiplerine aday olması durumunda fark atacağını belirtti.

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Mehmet Erol Müftüoğlu, “847 proje ile Gaziantep’in sorunlarını çözmeye ve dünyada örnek bir şehir konumuna getirmeye geldiğinin altını çizdi.

İnşaat Mühendisi olan Müftüoğlu kazanmak için bu yola çıktım. MHP’den aday adaylığımı açıklayarak bu şehre hizmet etmeye geldim. Gaziantep bu projelerden ve benden faydalanmalıdır diyerek son zamanlarda şehir içinde açılan AVM’lerin şehir trafiğini nasıl kilitlediğine değindi. Müftüoğlu “Ben büyükşehir belediyesinde çalışırken Barcelona’ya gittim. Orada alışveriş merkezleri çok güvenli ve şehrin 25 km dışında! Çok mükemmel ve gösterişli bir AVM’ye gittim ve kendi kendime bu tarz AVM’ler neden Gaziantep’te yok diye düşündüm. İnsanların gürültüden uzak nezih bir ortamda alışveriş yaparak üzerindeki haftanın yorgunluğu atması mutlu insanlar yaratır. Projelerim içerisinde mevcut. Mesela hem güvenlik açısından hem araç trafiği açısından ben bugün Karagöz caddesinden yüklü miktarda bir para çekecek olsam arabamı nereye park edebilirim? Arabamı en uzak ücraya park ettiğim zaman arabama yürürken ne kadar güvendeyim? Bu benim halkımın çekmesi gereken zorunlu bir çile mi? Bankalara şehrin dışında güvenli bir ada verildiği dev bir binanın şehrimize katacağı zenginlikler halkımız için çok faydalı olacaktır. Şehrin feraha ulaşması için bunun gibi birçok projem var. Amacım şehrin trafiğini istimlak yaparak veya alt yapıya yüklenerek para harcamak yerine şehrin trafiğini zor duruma sokacak olan böyle işletmelerin hem daha güvenli hem sosyal tesis alanları oluşturma niyetindeyim.

SÜNDÜRME PROJESİ İLE VATANDAŞ KENTSEL DÖNÜŞÜMDEN KURTULACAK

Projelerim arasında olan sündürme projesi kentsel dönüşüme alternatiftir. Akademisyenlerden özellikle danışmanım olan ODTU istatistik uzmanı Murat Bey tarafından hazırlattırdığım 6 aylık çalışmadır. Bir diğeri Yazılım A.Ş Şirketinin olma zorunluluğu olacak Yazılım A.Ş yarı devlete dayanan ve daimi olan bir yazılım şirketi!  Bu proje her işlemin kayıt altında ve görsel imkânlara taşınması sistemdir. Sündürme( Strech ) projesi ile bir Düztepe’yi Şehreküstü’yü kentsel dönüşüm çalışmalarında halkın dayatılması yani konut arazisini kendi evini kendi sosyal dokusunu veya anılarının yıkılıp apartmanlara dönüştürülmesi sistemi yerine bir alternatif olarak sündürme projesini sunuyoruz. Mesela 80 m2lik ev veya arsa 800m2 olarak taşınacaktır. Bir mahalleyi düşünün bu mahalleyi komşularıyla bakkalıyla fırınıyla imarı taşınmasıdır.

Büyükşehir belediyesinin arazi sıkıntısı yoktur. Büyükşehirde bizim arazi sıkıntımız kullanamadığımız Fırat nehrinden, İslahiye’de ki Amanos dağlarına kadar uzanıyor. Bizim şehircilik dediğimiz sıkışık dar bir alan oluşturmak yerine daha geniş ve daha hızlı trafik sistemi hazırlamaktır. 847 projeyi anlatmakla bitmez. Ancak aday olmam durumunda Gaziantepliler bana bu şansı verirlerse işte o zaman belediyecilikte çağ atladığımızı hep birlikte göreceğiz” dedi.

KÜÇÜKLERİN OMZUNDAN ALDINIZ BÜYÜKLERİN OMZUNA VERİN

Müftüoğlu, Demokratikleşme paketi ile andımızın kaldırılmasına tepki gösterdi ve duygularını şöyle ifade etti;

And içme töreni onur verici bir töre mi? İyiliğe göre hazırlanan bir görev mi? Mesele çocuklarımızın üşümesi ise o soğuk sabahlardan TBMM’nin sıcak odalarına taşınsın. Her oturum açılışında yemin etsinler. Kendileri bu ülküyü üstleneceklerse tamam.

Kamu görevlileri her sabah “ Halkımın menfaatini kendi menfaatimden üstün tutacağıma, dürüst çalışacağıma yemin ederim” derse tamam. Bu büyük görev madem küçük insanların omuzlarından alındı, büyük insanların omuzlarına yüklensin. Madem taşlar yerinden oynatıldı tekrar yeniden dizelim. Amaç yıkıcı eleştirilerle kaynaşmış bir toplumu ayrıştırmak değil, amaç yeni fikirlerle sorunları çözülmüş bir toplum üretmektir. “ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE” cümlesinde Türk olmayanı aşağılamak değil amaç. Türk olmayıp ta Türküm diyene bir umut verilmiştir, bir seferberlik yetkisi verilmiştir, bizden olmayana bizden olma yetkisi verilmiştir” dedi.

Madem çocuklar her sabah üşüyor, onların yerine biz üşüyelim…

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MÜFTÜOĞLU 847 PROJEYLE İDDİALI GELİYOR

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin